Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ σταματούν κάθε είδους συνεργασία με τα βρετανικά ταμπλόιντ

POP UP TEAM
/
21 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

«Τα ΜΜΕ έχουν κάθε δικαίωμα να γράφουν και να έχουν άποψη, όμως δεν μπορεί να βασίζεται σε ψέμματα και κουτσομπολιά».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ κόβουν τους δεσμούς με τα βρετανικά ταμπλοίντ και αυτό είναι το τελευταίο βήμα στον ασταμάτητο πόλεμο του ζεύγους με τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το ζευγάρι, το οποίο έχει εγκατασταθεί στην Καλιφόρνια από τον Καναδά όπου έμενε το τελευταίο διάστημα, έστειλε το βράδυ της Κυριακής μια επιστολή στους εκδότες εφημερίδων όπως οι: The Sun, The Mirror, Daily Mail, Daily Express, πληροφορώντας τους ότι πλέον δεν θα συνεργάζεται για άρθρα και ειδήσεις σχετικά με αυτό.

Η οδηγία έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες μετά το επίσημο βήμα του ζευγαριού πίσω ως ανώτεροι βασιλείς. Η οδηγία έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την οριστική παραίτηση του ζεύγους από τα βασιλικά καθήκοντα.

Η απαγόρευση, όπως καταγράφεται στην επιστολή, σημαίνει ουσιαστικά ότι το ζευγάρι και η ομάδα δημοσίων σχέσεών του δεν θα απαντήσουν σε ερωτήματα από τα επιλεγμένα Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μαρκλ έχουν δηλώσει ότι αρνούνται να «συμβάλουν για χάρη του click bait και της διαστρέβλωσης».

«Όταν η εξουσία απολαμβάνεται χωρίς υπευθυνότητα, υποβαθμίζεται η εμπιστοσύνη που έχουμε όλοι σε αυτήν την πολύ αναγκαία βιομηχανία», γράφει – μεταξύ άλλων – η επιστολή. «Υπάρχει ανθρώπινο κόστος για αυτόν τον τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας και επηρεάζει κάθε γωνιά της κοινωνίας».

Το ζευγάρι επιμένει ότι η διακοπή των σχέσεων με τα ταμπλόιντ δεν αφορά το κλείσιμο της δημόσιας συζήτησης ή τη λογοκρισία σωστού ρεπορτάζ.

«Τα ΜΜΕ έχουν κάθε δικαίωμα να γράφουν και να έχουν άποψη για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, καλή ή άσχημη. Όμως αυτή δεν μπορεί να βασίζεται σε ψέματα και κουτσομπολιά», γράφει η επιστολή.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με άλλα Μέσα Ενημέρωσης, οργανισμούς, εθνικές και τοπικές εφημερίδες καθώς και νέους, ανερχόμενους δημοσιογράφους.

Η επιστολή στάλθηκε λίγες μέρες πριν από την ακρόαση του δικαστηρίου – πρόκειται να διεξαχθεί εξ αποστάσεως – για την αγωγή της Μαρκλ κατά του ταμπλόιντ The Mail on Sunday, σχετικά με τη δημοσίευση μιας ιδιωτικής επιστολής που είχε στείλει παλαιότερα στον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ.

 

Με πληροφορίες από Huffpost

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved