Η Μπίλι Αιλις κατά του συνθήματος: «Oλες οι ζωές μετράνε»

POP UP TEAM
/
1 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη κι ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πόλεις των ΗΠΑ, η Μπίλι Αιλις κοινοποίησε το πρωί του Σαββάτου στους ακολούθους της στο Instagram, ένα συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα εκφράζοντας την σκέψη της για το σύνθημα «η ζωή των λευκών μετρά» (“White lives matter”).

Η Αιλις απευθύνθηκε άμεσα σε αυτούς που χρησιμοποιούν το σλόγκαν «Ολες οι ζωές μετράνε» για να ακυρώσουν την καμπάνια «Η ζωή των μαύρων μετρά» και να αγνοήσουν την βιαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τους μαύρους η αστυνομία στις ΗΠΑ αυτές τις μέρες.

Το μακροσκελές μήνυμα συμπεριλάμβανε τα χασταγκ #JusticeForGeorgeFloyd (δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ) και #BlackLivesMatter (η ζωή των μαύρων μετρά). Η οργή της τραγουδίστριας για τον θάνατο του Φλόιντ γίνεται ξεκάθαρη τόσο από τις λέξεις που χρησιμοποιεί στο κείμενο, όσο και από το ότι ένα μεγάλο μέρος του κειμένου είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα.

 

«Προσπάθησα όλη αυτήν την εβδομάδα να βρω τον τρόπο με τον οποίο να επικοινωνήσω όσο το δυνατό κομψά το συμβάν. Εχω πολλές επιλογές και πραγματικά προσπαθώ σκληρά να σεβαστώ και να αφιερώσω χρόνο να σκεφτώ τι θα πω και πώς θα τα πω…όμως θα ξεκινήσω να μιλάω», έγραψε η Αιλις στην λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Αν ακούσω ακόμα μια φορά κάποιον να λέει την φράση ”όλες οι ζωές μετράνε”, θα τρελαθώ. Θα βγάλετε πια τον σκασμό; Κανείς δεν λέει ότι η ζωή σας δεν μετρά. Κανείς δεν λέει ότι η ζωή σας δεν είναι δύσκολη. Κυριολεκτικά, δεν μιλάει κανείς για την δική σας ζωή, ενώ όλοι εσείς οι άθλιοι βρίσκετε τρόπο να τα ανάγετε όλα στον εαυτό σας. Αυτό δεν σας αφορά».

Αργότερα χρησιμοποίησε αρκετές μεταφορές για να περάσει το μήνυμά της ότι οι μαύροι χρειάζονται ένα κίνημα όπως το #BlackLivesMatter για να εμποδίσει τις αδικίες που διαπράττονται με βάση την φυλή τους, κάτι που δεν συμβαίνει για τους λευκούς.

«Αν ένας φίλος σας κοπεί στο χέρι, θα περιμένετε να βάλετε επίδεσμο σε όλους τους φίλους σας πρώτα επειδή όλων τα χέρια μετράνε; Οχι, θα βοηθήσετε άμεσα τον φίλο σας επειδή πονάει, το έχει ανάγκη και γιατί αιμορραγεί. Αν καίγεται ένα σπίτι και έχει μείνει μέσα κάποιος, θα καλέσετε την πυροσβεστική να πάει σε κάθε σπίτι της γειτονιάς πρώτα επειδή όλα τα σπίτια έχουν σημασία; Οχι, επειδή να πάρει η ευχή δεν το χρειάζονται».

Η Αιλις τελείωσε την ανάρτηση αναδεικνύοντας λίγους από τους τρόπους με τους οποίους οι προνομιούχοι λευκοί επηρεάζουν την κοινωνία με αποτέλεσμα οι άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα να αντιμετωπίζουν διώξεις σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

«Αν όλες οι ζωές μετράνε, τότε γιατί οι μαύροι σκοτώνονται απλά επειδή είναι μαύροι; Γιατί διώκονται οι μετανάστες; Γιατί δίνονται στους λευκούς ευκαιρίες που δεν έχουν άτομα άλλων φυλών; Γιατί μπορούν οι λευκοί να διαμαρτύρονται επειδή τους ζητάνε να παραμένουν στο σπίτι ενώ κουβαλούν ημιαυτόματα όπλα; Γιατί επιτρέπεται να αποκαλούνται κακούργοι οι μαύροι επειδή διαμαρτύρονται κατά της δολοφονίας αθώων ανθρώπων; Γνωρίζετε γιατί; Λευκό Γ***ο Προνόμιο».

 

Πηγή: Variety

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved