H Tζ. Κ Ρόουλινγκ δημοσιεύει ολόκληρο το νέο της μυθιστόρημα δωρεάν-Εδώ μπορείς να το διαβάσεις

POP UP TEAM
/
10 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Πώς μπορείτε να το διαβάσετε τώρα ιντερνετικά;

Τζ. Κ Ρόουλινγκ, που πρόσφατα προκάλεσε την οργή χρηστών τoυ Twitter οι οποίοι την κατηγορούν για μία σειρά αναίτιων, τρανσφοβικών σχολίων, είναι μία συγγραφέας που έχει συνδεθεί όσο λίγοι με την παιδική λογοτεχνία. Πόσοι όμως έχουν στα αλήθεια προσέξει ότι η δημιουργός του Χάρι Πότερ δεν έχει γράψει ούτε ένα βιβλίο για παιδιά τα τελευταία 13 χρόνια;

Mετά την ολοκλήρωση της ιστορίας του πιο διάσημου, ανήλικου μάγου στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, η Ρόουλινγκ έμοιαζε πολύ ανυπόμονη να γράψει βιβλία για αναγνώστες πολύ πιο κοντά στη δική της ηλικίας, παρά στην ηλικία των παιδιών της. Και έτσι μετά τη μαύρη κωμωδία «The Casual Vacancy» και μία σειρά από βιβλία μυστηρίου, τα οποία κυκλοφόρησε με το ψευδώνυνο Robert Galbraith, η Ρόουλινγκ συνέχισε τη συγγραφή ιστοριών που απευθύνονται σε ενήλικο κοινό.

Τη στιγμή που ακόμα ένα βιβλίο της συγκεκριμένης σειράς αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία το ερχόμενο φθινόπωρο, η συγγραφέας του Χάρι Πότερ κάνει ένα «διάλειμμα» για να δώσει στο παιδικό κοινό της ένα νέο παραμύθι με τον τίτλο Ickabog. Και αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός, αν σκεφτεί κανείς ότι η διάσημη Βρετανίδα λογοτέχνης σταμάτησε να γράφει ιστορίες για παιδιά το 2007.

«Η ιδέα για το Ickabog γεννήθηκε στο μυαλό μου την εποχή που έγραφα ακόμα το Χάρι Πότερ,» έγραψε η Ρόουλινγκ σε μία ανάρτηση στην ιστοσλίδα της. «Τα πρώτα προσχέδια γράφτηκαν στα διαλείμματα από τη συγγραφή των βιβλίων του Χάρι Πότερ και έμειναν στο συρτάρι για πάνω από 10 χρόνια. Με τον καιρό είχα αρχίσει να σκέφτομαι ότι αυτή η ιστορία ανήκει στα δύο μικρότερα παιδιά μου, γιατί συνήθιζα να τους τη διαβάζω τα βράδια πριν πέσουν για ύπνο και έτσι την έχω συνδέσει με μία όμορφη οικογενειακή ανάμνηση».

Να, όμως, που η ιδέα για την δημοσίευση της ιστορίας του Ickabog επανήλθε στη ζωή της Ρόουλινγκ σαν μία καλή λύση που θα μπορούσε να κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα εν μέσω lockdown. «Καθώς κοιτούσα ξανά το βιβλίο για μερικές τελικές διορθώσεις, άρχισα πάλι να τα διαβάζω κάποια κεφάλαια στην οικογένεια μου. Ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της συγγραφικής ζωής μου».

Πλέον η ιστορία του Ιckabog έχει ολοκληρωθεί και η συγγραφέας ανακοίνωσε ότι θα ανεβάζει ένα κεφάλαιο καθημερίνα στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο βιβλίο στο διαδίκτυο. Ένα κεφάλαιο θα ανεβαίνει καθε μέρα, λοιπόν, στη σελίδα και οι δημοσιεύσεις θα κρατήσουν έως τις 10 Ιουλίου, ημέρα που η ιστορία θα ολοκληρωθεί.

Τα πρώτα κεφάλαια είναι ήδη διαθέσιμα on line και μπορείτε να τα διαβάσετε στα αγγλικά εδώ.

 

Mε πληροφορίες από WomanToc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved