Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχει γίνει η χρήση της προστατευτικής μάσκας, ως μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού.

Πολλοί είναι υπέρ, άλλοι κατά, ωστόσο ο Μπραντ Πιτ είχε ταχθεί υπέρ της χρήσης μάσκας πολύ καιρό πριν η πανδημία του κορονοϊού χτυπήσει τον πλανήτη. Και υπάρχει και βίντεο που το αποδεικνύει.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας "Ad Astra", τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Αμερικανός σταρ εντοπίζει κάποιον στην αίθουσα που φοράει προστατευτική μάσκα. 

Σταμάτησε τη ροή της συνέντευξης και εξήγησε πως την πρώτη φορά που πήγε στο Τόκιο και είδε τους ανθρώπους γύρω του με μάσκες, σκέφτηκε ότι πρόκειται για κάτι "παρανοϊκό".

"Μετά σκέφτηκα ότι όταν έχεις ένα κρύωμα, φορώντας μάσκα, προστατεύεις τους γύρω σου και κατάλαβα πόσο υπεύθυνοι είστε και πόσο σωστό είναι όλο αυτό. Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το εφαρμόζουμε σε όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνουμε κι εμείς", σχολίασε.

Σε πολλές ασιατικές χώρες, όπως και στην Ιαπωνία, η χρήση προστατευτικής μάσκας ήταν πολύ διαδεδομένη λόγω της επιδημίας του SARS, πολύ καιρό πριν την πανδημία του κορονοϊού.