Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα παραιτηθεί μέσα στο νέο χρόνο; Oι φήμες που οργιάζουν

POP UP TEAM
/
3 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μπορεί οι περισσότεροι να μην φανταζόμαστε την Βρετανία να αλλάζει μονάρχη, ωστόσο όπως αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος Robert Jobson, όταν η βασίλισσα κλείσει τα 95 της χρόνια -δηλαδή στις 21 Απριλίου του 2021- προβλέπεται και η παραίτησή της από τον θρόνο.

Όπως αναφέρει ο βιογράφος στο True Royalty TV, ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ θα ανέβει στον θρόνο σε μόλις 6 μήνες εάν η μητέρα του παραιτηθεί στα επόμενα γενέθλιά της. Η άποψή του ενισχύεται από το ότι και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα όταν έκλεισε τα 95 του χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jobson είπε: “Η Αυτής Μεγαλειότητα έχει επίγνωση της ηλικίας της και θέλει να σιγουρευτεί ότι όταν έρθει η ώρα, η μετάβαση του Στέμματος είναι απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα. Καταλαβαίνω ότι η Βασίλισσα έχει σκεφτεί πολύ το θέμα και πιστεύω ότι, αν είναι ακόμα ζωντανή στα 95, θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνταξιοδοτηθεί και το να παραδώσει το θρόνο στον Πρίγκιπα Κάρολο”

Να σημειώσουμε πως βάση των βασιλικών κανόνων διαδοχής, η βασίλισσα δεν μπορεί να αποσυρθεί αν δεν παραιτηθεί, αλλά μπορεί να εγκαταλείψει τα καθήκοντά της αν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, στην δεύτερη περίπτωση, θα οριστεί ένας Αντιβασιλέας – ο οποίος θα είναι ο πρωτότοκός της γιος, δηλαδή ο Κάρολος.

Η είδηση ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

 

Πηγή: Must

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved