Joaquin Phoenix – Rooney Mara για τον γιο τους: «Η καρδιά μας ραγίζει»

POP UP TEAM
/
6 Νοεμβρίου, 2020

«Ως νέοι γονείς, η σκέψη και μόνο ότι θα μπορούσαν να μας πάρουν το παιδί μας είναι ανυπόφορη» γράφουν οι Joaquin Phoenix και Rooney Mara.

Δύο μήνες περίπου μετά την είδηση ότι η Rooney Mara και ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Joaquin Phoenix έγιναν γονείς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μιλούν ανοιχτά για το γεγονός ότι έγιναν γονείς γράφοντας μια ανοικτή επιστολή στο περιοδικό People. Τη γέννηση του γιου τους έκανε γνωστή στο Twitter ο σκηνοθέτης Victor Kossakovsky, αποκαλύπτοντας ότι ο μικρός πήρε το όνομα «River» προς τιμήν του αδικοχαμένου αδελφού του Χοακίν που πέθανε το 1993.

Το ζευγάρι, που είναι φανερό ότι κρατά όλες τις πληροφορίες για την οικογενειακή του ζωή αυστηρά μακριά από τα media, μιλά λίγο πριν την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ με αφορμή το μεταναστευτικό και τα παιδιά που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό.

Γράφοντας στο περιοδικό People, η Mara και ο Phoenix σχολιάζουν το τραγικό γεγονός ότι οι γονείς 545 παιδιών, τα οποία απομακρύνθηκαν από την οικογένειά τους από συνοριοφύλακες, δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Χαρακτηρίζουν την κατάσταση «σοκαριστική» και αναφέρουν πώς θα ένιωθαν αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε εκείνους. 

«Ως νέοι γονείς, η σκέψη και μόνο ότι θα μπορούσαν να μας πάρουν το παιδί έστω για μια μέρα, πόσω μάλλον για χρόνια, είναι ανυπόφορη. Αλλά αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν αυτά τα 545 παιδιά και οι γονείς τους. Ως Αμερικανοί, είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να δίνουν προσοχή στις εκκλήσεις των οικογενειών αυτών και να πάρουμε απαντήσεις γιατί αυτοί οι γονείς δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί», γράφει το ζευγάρι. «Μερικά απ’ αυτά τα παιδιά είναι νήπια ή δεν έχουν γίνει ακόμα ούτε 10 χρόνων. Οι καρδιές μας ραγίζουν όταν σκεφτόμαστε πόσο έχουν υποφέρει στα χέρια της πατρίδας μας».

Και κλείνουν την επιστολή τους με την ερώτηση: «Θα πρέπει να αναρωτηθούμε: είναι αυτή η πατρίδα που θέλουμε; Είναι αυτές οι αξίες μας; Πώς θα εξηγήσουμε στον γιο μας, όταν θα μας ρωτήσει γι’ αυτή την περίοδο και πώς συμπεριφερθήκαμε σε φοβισμένα, ανυπεράσπιστα παιδιά, κάποια από τα οποία ίσως να μην ξαναδούν ποτέ τους γονείς τους; Για χάρη της πατρίδας μας, ελπίζουμε να μπορέσουμε να του πούμε ότι η Αμερική ξεκάθαρα απέρριψε αυτή τη βαρβαρότητα και απαίτησε οι εκπρόσωποί μας έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να βρει τους γονείς που χάθηκαν»

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved