Με αγάπη από τον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λούις: Το επίσημο πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ και του Φιλίππου ενώ διαβάζουν την κάρτα των δισέγγονών τους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο Δούκας του Εδιμβούργου γιορτάζουν σήμερα την 73η επέτειο γάμου τους, μια επέτειο που λίγα ζευγάρια έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν στη ζωή τους.

Η 94χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ και ο 99χρονος σύζυγός της, έχουν φωτογραφηθεί στο σαλόνι τους στο κάστρο του Γουίνσδορ, ενώ κάθονται μαζί στον καναπέ και κοιτάζουν την κάρτα που έφτιαξαν για εκείνους τα δισέγγονά τους, ο Πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σαρλότ και ο Πρίγκιπας Λούις. Και δείχνουν τόσο χαρούμενοι.

elisfil8

H φωτογραφία τραβήχτηκε στις 17 Νοεμβρίου, στο Oak Room του Γουίνσδορ.

Στην τεράστια κάρτα την οποία κρατάει ο πρίγκιπας Φίλιππος, βλέπουμε τον αριθμό 73 στο εξώφυλλο και διάφορα χρωματιστά σχέδια.

Στο τραπεζάκι μπροστά τους παρατηρούμε ότι έχουν πολλές ευχετήριες κάρτες, ωστόσο επέλεξαν να φωτογραφηθούν ενώ απολαμβάνουν την κάρτα των δισέγγονών τους, που δυστυχώς λόγω του κορονοϊού δεν μπορούν να έχουν μαζί τους αυτή τη χρονιά.

elisfil2

Ο μεγαλοπρεπής γάμος στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ

Ο γάμος της Βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου έγινε στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, στις 20 Νοεμβρίου 1947.

O πρίγκιπας Φίλιππος έκανε πρόταση γάμου στην πριγκίπισσα, τότε, Ελισάβετ, στη Σκωτία το καλοκαίρι του 1946. Αρχικά, ο πατέρας της βασιλιάς Γεώργιος αρχικά δεν ήθελε η κόρη του να παντρευτεί τον Φίλιππο, αλλά τελικά έδωσε την συγκατάθεσή του όταν εκείνη έκλεισε τα 21.

elisfil3

Ο γάμος τους έγινε το αβαείο του Γουεστμίνστερ και μεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο σε όλο τον κόσμο.

"Δηλώνω ότι όλη μου τη ζωή, είτε αυτή έχει μεγάλη είτε μικρή διάρκεια, θα την αφιερώσω στην υπηρεσία σας και στην υπηρεσία της αυτοκρατορικής οικογένειας, στην οποία ανήκουμε όλοι" ήταν το μήνυμα της Ελισάβετ προς τον λαό.

Τρεις μήνες μετά την τελετή, η πριγκίπισσα Ελισάβετ έμεινε έγκυος στον πρίγκιπα Κάρολο.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο πατέρας της Ελισάβετ πέθανε αιφνιδίως και εκείνη ανέβηκε στον θρόνο, ως η νεότερη βασίλισσα σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Τότε ο Φίλιππος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει οριστικά τις προσωπικές του φιλοδοξίες και να μείνει για πάντα σε δεύτερο ρόλο.

elifil5

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ
Πριν από λίγες μέρες με χαρά, αλλά και με συγκίνηση, οι Βρετανοί πολίτες πληροφορήθηκαν ότι θα έχουν μία μέρα αργίας παραπάνω το 2022 χάρις στη βασίλισσα Ελισάβετ. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η Βρετανία θα θεσμοθετήσει μια επιπλέον αργία στις 3 Ιουνίου του 2022, δημιουργώντας ένα εορταστικό τετραήμερο για το νέο ρεκόρ της βασίλισσας Ελισάβετ:

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, δηλαδή τα 70 χρόνια βασιλείας της.

Ένα blockbuster πρόγραμμα εορτασμών έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζεται, για να σηματοδοτήσει το ιστορικό ορόσημο όταν η Αυτού Μεγαλειότητα θα γίνει η πρώτη Βρετανή μονάρχης που βασιλεύει για 70 συνεχόμενα χρόνια.

fileli4