Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους γνώριζε για το υπόμνημα του Πέτρου Φιλιππίδη και φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη. Οι επόμενες κινήσεις της

Πριν από δύο μέρες βγήκε στη δημοσιότητα η υπερασπιστική γραμμή του Πέτρου Φιλιππίδη και τα επιχειρήματά του προκειμένου να καταρρίψει το κατηγορητήριο που τον βαραίνει και να ανατρέψει όλα όσα έχει ισχυριστεί η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Η υπερασπιστική γραμμή του ηθοποιού παρουσίασε τη δική του, εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτή που περιγράφουν οι καταγγέλλουσες στην κατάθεσή τους στον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, ο Φιλιππίδης ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με την Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους "η οποία μάλιστα είχε εμμονή μαζί του και ήταν πάντα άκρως διαχυτική" όπως αναφέρει στο υπόμνημά του. Ακόμα ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του γνώριζε για την σχέση τους και ότι η ηθοποιός τον παρενοχλούσε με μηνύματα και τηλεφωνήματα ενώπιον της συζύγου του.

Τελικά, ο εισαγγελέας αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού στον ηθοποιό.

Η αντίδραση της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους
Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία φέρεται να γνώριζε για το υπόμνημα του Πέτρου Φιλιππίδη μέσω των δικηγόρων της πολύ πριν γίνει γνωστό από τα δημοσιεύματα, ετοιμάζεται να του απαντήσει μέσω της δικαιοσύνης.

Η ηθοποιός φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τους ισχυρισμούς του ηθοποιού που περιλαμβάνονται μέσα στο υπόμνημά του στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η ηθοποιός θεωρεί απαράδεκτους και εκτός λογικής τους παραπάνω ισχυρισμούς και δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά.

Το απολογητικό υπόμνημα του Πέτρου Φιλιππίδη
O Πέτρος Φιλιππίδης στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρει τα εξής για την ηθοποιό:

Η γνωριμία μου με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2000. Αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια πολύ έντονη έλξη και ήδη πριν ξεκινήσουν οι πρόβες για τη θεατρική παράσταση "Οι ηλίθιοι” στο θέατρο Βρετάνια τη σεζόν 2000 -2001, είχε ξεκινήσει μεταξύ μας ερωτική σχέση, η οποία διήρκεσε περίπου έξι μήνες. Συνευρεθήκαμε για πρώτη φορά πριν από την έναρξη των προβών. Είναι καθ’ όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι, κατά την διάρκεια των προβών στο θέατρο, την απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Ήδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση.

Τη σχέση μας αυτή βέβαια επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου μου, η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά”.