Σαλάτα με πλιγούρι, ψητά λαχανικά και γιαούρτι

Nutricenter by Valia Grigoriou
POP UP TEAM
/
9 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Για 4 μερίδες:
1 φλ. πλιγούρι
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
150 γρ. γιαούρτι 2%
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε το πλιγούρι, το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.
Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τρίβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε απλωτά όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά με το μίγμα ελαιόλαδου και σκόρδου. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξύδι . Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα ψημένα λαχανικά και τους χυμούς του, το λαδόξιδο, το γιαούρτι, τον βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει και τον μαϊντανό.

 

Nutricenter by Valia Grigoriou

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved