Οι χρήστες του Booking κατέληξαν στο πού θέλουν να ταξιδέψουν μετά την καραντίνα

Για περισσότερους από 2 μήνες, η πλειοψηφία του πλανήτη αναγκάστηκε να βιώσει μία πολύ διαφορετική πραγματικότητα, ως φυσική απόρροια των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Πλέον, η μία μετά την άλλη οι χώρες εγκαταλείπουν το καθεστώς του lockdown και περνούν στη νέα κανονικότητα, με πολλές από τις δραστηριότητες και τις βιομηχανίες που είχαν "παγώσει" να ενεργοποιούνται και πάλι και να προσπαθούν, όπως όλοι, να προσαρμοστούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά υπό τις καινούριες συνθήκες.

bakinboo2

Ο ταξιδιωτικός χώρος ήταν ένας από τους κλάδους που δέχτηκαν ένα πανίσχυρο πλήγμα. Πια, όλο και περισσότερα κράτη, όπως ακριβώς και η χώρα μας, ανοίγουν τα σύνορά τους για επισκέπτες, με όλους να ευελπιστούν πως σύντομα θα μπορούμε να ταξιδεύουμε ξανά, σε ένα πλαίσιο απόλυτης ασφάλειας.

 lisboo2

Με δεδομένα όλα αυτά, το Booking.com, η δημοφιλής πλατφόρμα εύρεσης καταλυμάτων, διεξήγαγε μία έρευνα μεταξύ εκατομμυρίων χρηστών του, θέτοντάς τους το απλό ερώτημα: Ποιος είναι ο προορισμός που ανυπομονούν να επισκεφθούν περισσότερο.

elladabook

Με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών του Booking, ο πιο επιθυμητός προορισμός είναι το Μπαλί, στην Ινδονησία, με την Ανδαλουσία στην Ισπανία και την Φλόριντα των ΗΠΑ να ακολουθούν. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τους διαχρονικούς και all-year-round προορισμούς, Λονδίνο και Παρίσι. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ακόμη το Ντουμπάι, η Νέα Υόρκη, η Λισαβόνα, το Ρίο ντε Τζανέιρο και η Μπανγκόκ. Ασφαλώς, προκαλεί ερωτηματικά η απουσία της Ελλάδας από τους εν λόγω προορισμούς, ειδικά από τη στιγμή που αρκετά διεθνή μέσα την παρουσιάζουν ως το καλοκαιρινό place-to-be, μετά την πανδημία.

 

Mε πληροφορίες από esquire