5 τρόποι να κάνεις τις Δευτέρες σου πιο εύκολες!

©unsplash
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
20 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Οι Δευτέρες είναι δύσκολες για όλους μας. Όταν πέφτει ο ήλιος την Κυριακή όλοι συνειδητοποιούμε σταδιακά πως η ώρα για να επιστρέψουμε στις δουλειές μας πλησιάζει επικίνδυνα. Φτάνει να σκεφτείς τις υποχρεώσεις και πως μένουν 5 ολόκληρες μέρες μέχρι το επόμενο ΣΚ. Ξέρουμε πως τίποτα δεν μπορεί να γλυκάνει τις Δευτέρες σου (ίσως σε ένα δίκαιο σύμπαν θα κέρδιζες το Τζόκερ) όμως έχουμε 5 tips που θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις πιο εύκολα.

 Απόλαυσε τον καφέ σου ακριβώς όπως τον θες

Πρωί ή απόγευμα, εκείνη η στιγμή που πίνεις την πρώτη γουλιά από τον ελληνικό καφέ σου προσθέτει πάντα αξία στη μέρα σου. Δώσε στη «μελαγχολική» Δευτέρα σου τη γεύση και το άρωμα που θα διαλύσουν κάθε αρνητική σκέψη και ξεκίνα την αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι!

Προγραμματίστε κάτι ευχάριστο για μετά τη δουλειά

Η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ‘ρθει! Προγραμματίστε κάτι για το απόγευμα της Δευτέρας. Ένα καφέ με φίλους, μια βόλτα με το ανιψάκι σας, φαγητό στο αγαπημένο σας μέρος. Η προσμονή για αυτό που θα περιμένετε, θα σας φτιάξει τη μέρα!

Πολυάριθμες έρευνες διατυπώνουν το συμπέρασμα ότι η κοινωνική επαφή είναι ευεργετική. Η ανθρώπινη ευτυχία οφείλεται κατά πολύ στην επικοινωνία με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Γέμισε το βλέμμα σου με λουλούδια

Η ύπαρξη φυτών στο σπίτι βελτίωσε τη ψυχολογία των ατόμων, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 46 χώρες στο πρώτο πανδημικό κύμα της άνοιξης. Το εύρημα δεν είναι τυχαίο.

Το ανθρώπινο βλέμμα αποζητά την ομορφιά και τα λουλούδια είναι ένας εύκολος και ευωδιαστός δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση. Καιρός, λοιπόν, να διακοσμήσεις τον χώρο σου με μερικά από τα αγαπημένα σου φυτά!

Φάτε πλούσιο και υγιεινό πρωινό

Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας. Ένα καλό πρωινό θα σας δώσει τη σωματική και διανοητική δύναμη να ανταπεξέλθετε στη μέρα. Φάτε καλά -στο σπίτι και όχι στο αυτοκίνητο- και πηγαίνετε έτοιμοι στη δουλειά!

Κάντε μια καλή πράξη

Φτιάξτε τη μέρα σε κάποιον άγνωστο άνθρωπο ή σε ένα αδέσπωτο. Κεράστε ένα καφέ στο διπλανό σας στη γραμμή της καφετέριας, ή δώστε ένα καλό φιλοδώρημα στην ταμία. Βάλτε λίγο φαγητό σε ένα σκυλάκι στο δρόμο. Η χαρά του να δίνεις λέει η επιστήμη, είναι μεγαλύτερη από τη χαρά του να παίρνεις!

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved