5 κόλπα να οργανώσετε σωστά τη βιβλιοθήκη σας!

©unsplash
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
31 Ιανουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Μια οργανωμένη βιβλιοθήκη είναι αναμφίβολα ένα στοιχείο που μπορεί να γίνει βασικό συστατικό ενός χώρου και να ασκήσει μια ιδιαίτερη έλξη, τόσο στους ενοίκους ενός σπιτιού όσο και στους καλεσμένους. Όσο πιο εντυπωσιακή είναι, τόσο και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει στη διαμόρφωση του χώρου ενώ τις περισσότερες φορές καταλήγει να κλέψει την παράσταση, ειδικά όταν είναι σε κοινή θέα στο καθιστικό.

Βάλτε τις βιβλιοθήκες σας σε απέναντι τοίχους

Όταν οι βιβλιοθήκες γίνονται δύο, καλύπτουν απέναντι τοίχους και καδράρουν ένα παράθυρο με θέα, το αποτέλεσμα είναι super εντυπωσιακό.

Κάτω από τη σκάλα

Εάν έχετε σκάλες στο σπίτι δεν υπάρχει κάτι πιο εντυπωσιακό που θα χαρίσει στον χώρο σας υψηλή αισθητική από το να τοποθετήσετε βιβλία κάτω από τη σκάλα σας.

Σύνθεση τοίχου

Από τις πιο συνηθισμένες αλλά και εγγυημένες μεθόδους.

Μια μεγάλη βιβλιοθήκη μπορεί να «ενσωματώσει» και άλλα στοιχεία, όπως την τηλεόραση, τα συστήματα ήχου ή και μια κινούμενη συρόμενη σκάλα που εξυπηρετεί τους κατοίκους, προσδίδοντας ιδιαίτερο στιλ.

Βιβλία και τζάκι

Δεν υπάρχει κάτι πιο ατμοσφαιρικό από το να υπάρχουν βιβλία γύρω από το τζάκι (όχι κοντά και πάρουμε φωτιά αλλά δεξιά κι ατιστερά του τζακιού).

Βιβλιοθήκη σε ρόλο διαχωριστικού

Όταν βέβαια υπάρχουν διαδοχικοί χώροι, μια βιβλιοθήκη μπορεί να παίξει ακόμη και το ρόλο διαχωριστικού, με σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved