Αυτή η εβδομάδα, ξεκινά χαλαρά και καταλήγει της κολάσεως για τους Παρορμητικούς και τους Σταθερούς του α’ δεκαημέρου και πάμε αμέσως να δούμε το «γιατί».

28η Οκτωβρίου, το «όχι» μπορεί να γίνει και «ίσως» ή «θα δούμε», καθώς η Αφροδιτούλα περνά στον Ζυγό, οπότε αρκετά ζώδια θα πάρουν τα πάνω τους και ενδεχομένως να δουν φως στα ερωτικά τους. Ο Οκτώβριος έχει μια αποχαιρετιστήρια έκπληξη, αφού στις 31, δεν έχουμε μόνο Πανσέληνο στον Ταύρο και Blue Moon, αλλά και μια αντίθεση Ήλιου-Ουρανού που ταρακουνά συθέμελα πάλι Σκορπιούς, Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους του α’ δεκαημέρου, αλλά και Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους.

Από την άλλη, ο ανάδρομος Ερμής, την ίδια μέρα, με την όπισθεν όπως πάει, αλλάζει ζώδιο, μπαίνει κι αυτός στον Ζυγό και αποφασίζει να ταλαιπωρήσει αυτούς του γ’ δεκαημέρου. Μάλιστα, τρακάρει ξανά τον Κρόνο στον Αιγόκερω την 1η Νοεμβρίου για να κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις όποιες αποφάσεις μας. Κατά τα άλλα, ο Άρης θα έχει αισίως φτάσει στις 16 μοίρες του Κριού, μη αφήνοντας το β’ δεκαήμερο να βρει ησυχία.

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες στα αισθηματικά του κάθε ζωδίου!

ΚΡΙΟΣ

Για σένα του α’ δεκαημέρου, η φάση είναι μία πάνω-μία κάτω, αφού εκεί που χαίρεσαι με την Αφροδίτη που περνά απέναντί σου και σου «ανεβάζει» τις μετοχές, οπότε οι ευκαιρίες για να παίξεις και να σου την «πέσουν» θα είναι περισσότερες, σκάει η Πανσέληνος στον Ταύρο, με τον Ουρανό πιασμένο στο μπράτσο και σου λέει «όοοοοοχι». Από αλλού περιμένεις τη χαρά, άλλο πρόσωπο σε κυνηγά και σε στριμώχνει στη γωνία. Δεν το θέλεις; Μην το πάρεις! Εδώ δεν είναι να κάνεις εκπτώσεις γιατί θα σου βγουν ξινές. Το πάθος θα φέρει ζήλια και ομηρικούς καβγάδες και με το ταίρι σου, που θέλει τον αποκλειστικό έλεγχό σου. Εσύ του β’ δεκαημέρου, κινείσαι με κεκτημένη ταχύτητα και κατά βάθος δεν ξέρεις ούτε κι εσύ τι σε ευχαριστεί, τι σου τη βαράει και τι να κάνεις. Δρας και αντιδράς αψυχολόγητα. Εσύ του γ’ θα την πάρεις πάλι την κρυάδα από τη σχέση σου κι αν ακόμα αποφεύγεις να κάνεις αυτά που το έτερο ήμισυ θεωρεί «σωστά», τότε προβλέπεται τιμωρία.

ΤΑΥΡΟΣ

Σούξου-μούξου και κρυφό παιχνίδι ξεκινά για σένα του α’ δεκαημέρου, από τις 28 που μπορεί να προσπαθήσεις να στρώσεις κατάσταση με κάποιο πρόσωπο αυτή την εβδομάδα για να το φέρεις μια... ανάσα κοντά σου. Με την Πανσέληνο στο ζώδιό σου όμως στις 31, πιθανόν να εισβάλλει στη ζωή άλλο, που θα προκαλέσει αλυσιδωτές συναισθηματικές αντιδράσεις. Καλό θα ήταν όμως, μιας και ο Ουρανός είναι μεγάλη ανακατώστρα, να μην λειτουργήσεις ως συνήθως «ντουγρού ευθεία» γιατί δεν αποκλείεται εκεί που είχες να διαλέξεις μεταξύ του ενός ή του άλλου να μείνεις μπουκάλα. Αν είσαι ήδη ζευγαρωμένος, ένα ξαφνικό τράνταγμα θα κλονίσει τα θεμέλια της σχέσης σου, που αν δεν είναι δυνατά, θα καταρρεύσει. Εσύ του β’, προς το παρόν θα κόβεις βόλτες ξέγνοιαστος και δε θα σε απασχολεί κάτι ιδιαίτερα παρά μόνο το πώς θα περνάς καλά στην καθημερινότητά σου, ενώ εσύ του γ’, μέχρι να ξεφορτωθείς τον ανάδρομο Ερμή από απέναντί σου, στις 28, θα τραβήξεις λίγο κουπί, με την ασυνεννοησία που θα υπάρχει και το «λέμε-ξελέμε».

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εσύ του α’ δεκαημέρου, καλά κάνεις και πανηγυρίζεις στο άκουσμα της άφιξης της Αφροδίτης στον Ζυγό, η οποία εκτός από το να εξασκήσεις τα ταλέντα σου στο φλερτ, σου βγάζει και μια γοητεία, ένα στιλ, που όσο να πεις σε ανεβάζει στα μάτια του αντίθετου φύλου, οπότε αυτόματα γίνεται πιο εύκολη η ερωτική σου ζωή. Τώρα, αν έχεις βρει το έτερο ήμισυ και το έχεις και σε εκτίμηση, ετοιμάσου για μια μικρή μεν, θαυματουργή για τη σχέση σας όμως περίοδο. Εσύ του β’ δεκαημέρου, γνωρίζεις κόσμο και κοσμάκη, αλλά κανείς ή καμία δεν έχει αυτό το κάτι που θα σε κάνει να σταθείς παραπάνω σε ένα μέρος. Κάτι σου θυμίζουν κιόλας από τα παλιά, οπότε όπου φύγει-φύγει. Για σένα του γ’ δεκαημέρου, το έχουμε πει, δεν υπάρχουν ευκολάκια, ακόμα κι αν φαίνονται έτσι, στην πορεία σου βγάζουν πρόβλημα. Άσε που θα επανέρθει ο Ερμής στον Ζυγό, ως ανάδρομος, και θα θυμηθείς περασμένα μεγαλεία που διηγώντας τα, θα κλαις. Μην ξεχνάμε και τις τρικλοποδιές του Κρόνου έτσι...

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εσένα του α’ δεκαημέρου, με την Αφροδίτη στον Ζυγό, θα αρχίσουν να σε καλοβλέπουν διάφοροι από το περιβάλλον σου, οπότε ίσως, μέσα από αυτό να έχεις και τα τυχερά σου. Βέβαια, για να τα λέμε κι αυτά, η φάση είναι πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα, καθώς δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι σοβαρό. Αυτό που θα ανακατέψει τα πράγματα, δημιουργώντας καταστάσεις απείρου κάλλους, είναι η Πανσέληνος στις 31, όπου στα ερωτικά σου, θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Όμως χρειάζεται να γίνει κι αυτό, αφού ακόμα και από στραβοτιμονιά, μπορεί να βρεθείς στον σωστό δρόμο. Εσύ του β’ δεκαημέρου, αν αδειάσεις από τα της δουλειάς, αν και χλωμό φαίνεται, ίσως σου μείνει λίγος χρόνος να περάσεις με το ταίρι σου. Αν είσαι ελεύθερος, ούτε καν που θα σε απασχολήσουν τα ερωτικά. Εσύ του γ’ για λίγο μόνο ξαποσταίνεις, αφού ο Ερμής δε φτάνει που περνά ως ανάδρομος στον Ζυγό κάνει και τετράγωνο με τον Κρόνο, ξυπνώντας ζητήματα του σπιτιού και κάνοντάς τα αιτία για να την ακούσεις από το ταίρι σου. Καλά, εσύ που είσαι μόνος, δεν πετυχαίνεις άτομο για να σε γλυκάνει, ούτε με κανόνι.

ΛΕΩΝ

Η Αφροδίτη στον Ζυγό δεν έρχεται να φτιάξει μόνο την καθημερινή σου ζωή, αλλά και να σε γνωρίσει με ένα σωρό άτομα, είτε του περίγυρού σου, είτε στα στέκια σου, είτε από το διαδίκτυο. Ε, σαν παιδί πρόσχαρο και πονηρούλικο και εσύ, τι θα κάνεις; Δε θα χαριεντιστείς, δε θα κάνεις τις τσαχπινιές σου; Στο μπίρι-μπίρι πάντως καλά θα τα πας. Αυτή που θα σε «ξεράνει» είναι η Πανσέληνος, γιατί μη νομίζεις, όλα τα προσωπικά σου θα βαλθεί να τα ανακατέψει. Εκεί που είσαι cool ξαφνικά μπορεί να πάρεις φωτιά κι εκεί που ήσουν στην τρέλα πάνω, να γυρίσεις επιδεικτικά την πλάτη. Αν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο, πιθανό είναι να σου τη βαρέσει ένα άτομο και να κόψεις παρτίδες μαζί του, ενώ εσύ του γ’ θα ηρεμήσεις με τους ανάδρομους και τις παλιές ιστορίες, ωστόσο τα μαντάτα που φτάνουν στα αφτιά σου κάθε άλλο παρά χαρούμενο σε κάνουν. Από συνεννόηση δε, μπουζούκι... οπότε μια κρίση δεν τη γλιτώνεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Για σένα του α’ δεκαημέρου, όλα τα λεφτά είναι η Αφροδίτη στον Ζυγό, αφού σε κάνει πιο εκλεπτυσμένο στα γούστα, πιο «ζουζούνι» και με μεγαλύτερη διάθεση να... επενδύσεις πάνω σου και να αυξήσεις τα ερωτικά σου κέρδη. Παίξε, γλέντα τη ζωή, αλλά να ξέρεις ότι στο τέλος της ημέρας, για να σου πάνε καλά τα πράγματα, θα πρέπει να κάνεις μια επιλογή, όχι να τα αφήνεις στο φλου. Αλλιώς πάει η ευκαιρία. Εσύ του β’ δεκαημέρου, θα συνεχίσεις να ελκύεις, αλλά όχι αυτά τα πρόσωπα που θέλεις ή κάποια που θα έχουν ένα «υψηλό ρίσκο» κι αν φοβάσαι να το τολμήσεις, καλύτερα μην συνεχίσεις το παιχνίδι γιατί θα σου βγει ξινό. Εσύ του γ’ δεκαημέρου, αποχαιρετάς την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, υποδέχεσαι και πάλι τον Ερμή, ως ανάδρομο και σκέφτεσαι ότι «ΟΚ, θα κλείσω και κάποιες εκκρεμότητες» για να προχωρήσω. Αμ δε! Τέτοιου τύπου καταστάσεις τραβάνε και έχουν και ψυχολογικό κόστος, φθορά, ζόρι... Ο Κρόνος βλέπεις δε κάνει τίποτα εύκολο...

ΖΥΓΟΣ

Εσύ του α’ δεκαημέρου υποδέχεσαι με το χαμόγελο... οδοντόπαστας την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, που όχι μόνο θα σε κάνει να ξεχάσεις όλα τα άσχημα, αλλά θα αναδείξει και τις χάρες σου και θα σε κάνει Νο 1 άτομο σε ζήτηση. Ένα χαμόγελο, ένα νάζι σου, ένα υποσχόμενο βλέμμα, ποιος και ποια θα σου αντισταθεί; Ε, δύσκολο είναι να βρεις ένα πρόσωπο που θα σου κάνει το κλικ και να καταλήξεις σε σχέση; Ναι! Σόρι, αλλά σιγουριά πολύ δεν πρέπει να έχεις και η Πανσέληνος στις 31 θα στο υπενθυμίσει. Με τον Ουρανό αλλού στοχεύεις, άλλο θήραμα πιάνεις. Εύκολο είναι μόνο το να στη βαρέσει και να ξαποστείλεις όποιον/α σε κούρασε. Εσύ του β’ δοκιμάζεσαι, αφού η συμπεριφορά του καλού ή της καλής σου σε κάνει να χάνεις την υπομονή σου, ενίοτε και τους καλούς σου τρόπους και περιμένεις να δεις μέχρι πού θα το τραβήξει. Αν είσαι μόνος, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η κατάσταση, οπότε μείνε εκεί που είσαι. Αν ανήκεις στο γ’ δεκαήμερο, άστα να πάνε, άστα πονάνε! Και Ερμής ανάδρομος στο ζώδιό σου και τετράγωνο με τον Κρόνο; Τι να σου πούμε πια; Δε σε θέλει με τίποτα...

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Για εσένα του α’ δεκαημέρου, λίγο μετράει η Αφροδίτη που θα περάσει στον 12ο οίκο σου γιατί εδώ που τα λέμε εσύ είσαι των πιο hard core καταστάσεων κι όχι τόσο των φρου-φρου και αρωμάτων, ωστόσο, μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις κάποιον/α που θα σε... ζεστάνει μέχρι να πάρεις σιγά-σιγά τα πάνω σου. Το παιχνίδι σου πάντως θα το κάνεις, ε, κι αν είναι πιασμένο το πρόσωπο, το πολύ να μην πας παραπέρα. Άλλο να φοβάσαι! Την Πανσέληνο απέναντί σου με τον Ουρανό τρελό παρεάκι να σου βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα. Α, και μην πεις αυτό το «δε μου αρέσουν οι εκπλήξεις!» γιατί θα σε πλακώσει στις απανωτές μέχρι να πεις «ήμαρτον»! Δεν ελπίζεις τίποτα, δε φοβάσαι τίποτα, κι ας γίνει το σύστριγκλο! Ούτε η πρώτη φορά θα είναι, ούτε η τελευταία. Εσύ του β’ ευτυχώς φαίνεται να γλιτώνεις τη χλαπάτσα στο τσακ και να έχεις και μια καλή ευκαιρία, τουλάχιστον να πάρεις τα πάνω σου. Εσύ του γ’ δεκαημέρου, πάλι, μπορεί να μάθεις διάφορα για τα παλιά και να αρχίσεις να ανεβάζεις πυρετό, αλλά το καλύτερο είναι να κατεβάσεις τη θερμοκρασία σου υπό το 0 και να δεις πώς θα τα διαχειριστείς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ένας κύκλος θα ανοίξει με την Αφροδίτη στον 11ο οίκο σου, για σένα του α’ δεκαημέρου, που σε τροφοδοτεί με διάθεση να ξανοιχτείς προς διάφορες κατευθύνσεις και να γνωριστείς με άτομα που, αν μη τι άλλο, αισθητικά θα είναι άψογα και θα χαίρεσαι να τα βλέπεις. Πού θα καταλήξει όλη η φάση; Μπορεί και πουθενά, μπορεί και να καταλήξεις ζευγαρωμένος με κάποιον/α. Και «φίλοι» παίζουν, να ξέρεις, που δεν σε έβλεπαν ποτέ φιλικά ή τώρα θα αρχίσουν να αλλάζουν τροπάρι. Η Πανσέληνος λίγο σε απασχολεί, αφού περισσότερο θα λειτουργήσει σε ψυχολογικό επίπεδο! Άντε και να σου φουντώσει τα πάθη και να χάσεις λίγο τη μπάλα... Εσύ του β’ δεκαημέρου, εκεί που καίγεσαι και λιώνεις, στραβώνεις, εκεί που λες «τον/ην ξεπέρασα», ξανακυλάς και νιώθεις σαν να μη σε χωράει ο τόπος. Αστάθεια στο έπακρο! Εσύ του γ’ δεκαημέρου, καλό θα ήταν να μην ξεμακραίνεις αφού ο Κρόνος σε θέλει περιορισμένο και όχι μόνο, αλλά σου υπενθυμίζει και με άχαρο τρόπο τις βλακείες του παρελθόντος... προς γνώση και συμμόρφωση... ξέρεις εσύ!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για εσένα του α’ δεκαημέρου είναι κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για τα ερωτικά σου και φυσικά δε μιλάμε για την Αφροδίτη, που το μόνο που κάνει είναι να σε ανεβάζει επίπεδο και να αποκτάς θαυμαστές της προκοπής, που θα μπορούσαν να σταθούν πλάι σου επάξια. Μιλάμε για την Πανσέληνο που έρχεται αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα ίδιο. Τι θέλεις μάνα μου; Αυτόν/η; Μας τέλειωσε, αυτόν/η διαθέτει το κατάστημα. Αν σου κάνει... Ποτέ δε θα έκανες κάτι μαζί του/ης; Πάρ’το πίσω! Τον/ην βλέπεις σαν φίλο/η; Σε θέλει απεγνωσμένα. Άστα, σωστό τρενάκι του τρόμου... Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Κάνε ό,τι σε φωτίσει ο... Ουρανός. Εσύ του β’ δεκαημέρου «τρως επιθέσεις» από τους γύρω σου κι επειδή είσαι κοντά, πρόσεξε μη σε πάρουν τα σκάγια χωρίς να φταις ή γίνεις άθελά σου το μήλο της Έριδας. Αν ανήκεις στο γ’ δεκαήμερο, καθόλου δε θα σου αρέσει η πονηριά και το λάγνο μάτι ενός ατόμου μέσα από τον επαγγελματικό σου χώρου, που μπορεί και να είναι ήδη καπαρωμένο κι αν αρχίσει τις μαλαγανιές, σε βλέπουμε να του βάζει πάγο, αλλά όσο να πεις θα σε πειράξει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Εσένα του α’ δεκαημέρου, η Αφροδιτούλα στον κολλητό σου, Ζυγό, σου φτιάχνει τη διάθεση και σε σπρώχνει να βγεις στο σεργιάνι και να κάνεις καινούργιες γνωριμίες αν είσαι μόνος ή να αρχίσεις να κυκλοφορείς πιο πολύ με το ταίρι σου, αν είχατε κλειστεί στους τέσσερεις τοίχους. Να αλλάξετε παραστάσεις, να γελάσετε, να περάσετε όμορφα βρε αδερφέ! Η Πανσέληνος όμως θα σε πικράνει ελαφρώς, αφού φέρνει καινούργια δεδομένα στο σπίτι και τη δουλειά σου, οπότε ξέχνα ξάπλες, γλύκες και βολτούλες και αφοσιώσου εκεί. Εσύ του β’ δεκαημέρου, κόψε λίγο ταχύτητα γιατί έτσι όπως παίρνεις τις στροφές θα πέσεις σε τοίχο. Παίζει και να σου εμφανιστεί ξαφνικά πρώην και να χάσεις τον έλεγχο. Εσύ του γ’ δεκαημέρου, βγάλε από το μυαλό τα της εργασίας σου και κοίτα να απολαύσεις τις προσωπικές στιγμές σου γιατί τα ζόρια που έρχονται θα είναι αρκετά και μετά και να θέλεις, δε θα προλαβαίνεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Αφροδίτη στον Ζυγό κάνει τους άλλους να σε βλέπουν σαν ξερολούκουμο, εσένα του α’ δεκαημέρου και να θέλουν να σε «δαγκώσουν», οπότε αν είσαι μόνος, είναι η καλύτερή σου, καθώς όχι μόνο θα θεραπεύσει κάθε πληγή στην καρδιά σου, αλλά θα σε κάνει να τα ξεχάσεις γρήγορα όλα και να αφοσιωθείς στο τώρα που είναι πιο όμορφο! Πες το «ναι» κι όλα δικά σου, σου ψιθυρίζει στο αφτί και συ τι είσαι, χαζός να αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη; Η Πανσέληνος από την άλλη, σε στέλνει στο γιατρό, αφού έχεις να αντιμετωπίσεις συμπεριφορές και στάσεις που σε τρελαίνουν. Εσύ του β’ δεκαημέρου, παραιτείσαι από κάθε προσπάθεια να βγάλεις άκρη και με τον εαυτό σου και με ένα άτομο που μια καίγεται για σένα και μια καταπιέζεται και θέλει να φύγει. Αν ανήκεις στο γ’ δεκαήμερο σε παρατάει η Αφροδίτη που κάπως κρατούσε μια ισορροπία, σε πιάνει ο ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό και με τον Κρόνο να του κάνει κεφαλοκλείδωμα μόνο ελπίδες καλυτέρευσης δεν έχεις. Σε πολιορκούν και τα παλιά, ε, δε θα την παλέψεις κάποια στιγμή.

Με πληροφορίες από astrology.gr