Ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω στις 21 Δεκεμβρίου στις 12:03 το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν κλείσει με ακρίβεια η σύνοδος Δία-Κρόνου στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου. Ωστόσο, η αναζήτηση του μέτρου που είναι το βασικό ζητούμενο δεν φαίνεται να είναι μια εύκολη υπόθεση στις μέρες που ζούμε. Αντίθετα οι ακρότητες κι οι παλινωδίες έχουν τον πρώτο λόγο κι αυτό θα φανεί τον Ιανουάριο, όταν ο Άρης από τον Ταύρο θα «πιάσει», κατά σειρά, τον Κρόνο, τον Δία και τον Ουρανό.

Επιπλέον, η «κληρονομιά της Νέας Σελήνης και Ηλιακής έκλειψης της 14ης Δεκεμβρίου, δεν επιτρέπει έτσι κι αλλιώς αισιοδοξία, ίσα-ίσα που τα προβλήματα θα οξυνθούν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Η Πανσέληνος πάντως στις 30 Δεκεμβρίου είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον εγκλεισμό σου, το τετράγωνο, μάλιστα, της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα θα σε βοηθήσει να συμπληρώσεις τα κενά με την φαντασία σου.

Αντίθετα η Νέα Σελήνη στις 13 Ιανουαρίου είναι αρκούντως «πολεμική» τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό, να λοιπόν που πάντα υπάρχουν και τα χειρότερα.

Κατά τα άλλα, η Αφροδίτη περνά από τον Τοξότη στον Αιγόκερω στις 8 Ιανουαρίου, μεταφέροντας την εύνοιά της επί προσωπικού στους εκπροσώπους του ζωδίου, αλλά και τους Καρκίνους, ενώ μια ημέρα νωρίτερα, στις 7, ο Άρης μετά από πολλούς μήνες παραμονής, εγκαταλείπει τον Κριό και περνά στον Ταύρο. Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη…

Το τρίγωνο Αφροδίτης-Άρη είναι βέβαια ένας καλός οιωνός αν θες να ερωτευθείς, αλλά μην ξεχνάς ότι ο έρωτας έχει τα «ψηλά» και τα «χαμηλά» του.

ΚΡΙΟΣ

Γενικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, παραμονεύουν πολλές εντάσεις στην ζωή σου και εκτός από τον κορωνοϊό που πάντα σε απειλεί θα χρειαστεί να αμυνθείς σθεναρά ή να επιτεθείς, αν προτιμάς, σε όσους/ες καταστρατηγούν τα δικαιώματά σου ή εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις για να σε «ρίξουν», ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν στην καριέρα σου ή/και τα εργασιακά σου. Σε κάθε περίπτωση η μάχη θα είναι σκληρή και μακάρι να έρθουν «νίκες» αλλά εσύ να είσαι προετοιμασμένος για «ήττες».

Μετά τις 13/1 κλείνουν μεν κάποια «μέτωπα», αλλά ανοίγουν άλλα, με επίκεντρο τα οικονομικά σου ή/και τις διαπροσωπικές σχέσεις σου, με πρώτες τις φιλίες σου. Εντάσεις και ακρότητες σε περιμένουν, πέρα ωστόσο από τις οικονομικές απώλειες που θα «μετρήσουν» προσωπικά για σένα, κάποιες άλλες δύσκολες εξελίξεις μπορεί να αφορούν φίλους/ες και γνωστούς/ες.

Όσο για την Πανσέληνο της 30ης Δεκεμβρίου θα σου προσφέρει ένα προσωρινό καταφύγιο και θα σε βοηθήσει να ονειρευτείς ένα καλύτερο μέλλον, ανεξάρτητα με το αν αυτό δεν θα έρθει. Στην κατάσταση που είσαι και με τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, η εμψύχωση δεν είναι μια διόλου αμελητέα υπόθεση.

Υπάρχει βέβαια και ο έρωτας που σου κτυπά την πόρτα, για να έχεις και κάτι διαφορετικό να ασχολείσαι και να νοιώσεις ζωντανός μέσα στην μιζέρια που σε περιβάλλει.

Οικονομικά

Το «χοντρό» παιχνίδι αρχίζει για σένα μετά τις 7/1 κι είναι πιθανό να ρισκάρεις υπέρ το δέον, προκειμένου να καλύψεις τα χαμένα ή κάποιες επιτακτικές ανάγκες σου. Αν όμως δεν σου βγει το ρίσκο με την πρώτη προσπάθησε ξανά κι ίσως να τα καταφέρεις με την δεύτερη ή την τρίτη προσπάθεια. Νωρίτερα βέβαια φαίνεται να έχει προηγηθεί μια πλήρης «αναδιάρθρωση» στην καριέρα σου, που σημαίνει ότι μπορεί και να μην είσαι πια εκεί που ήσουν. Ίσως βέβαια να είσαι και καλύτερα, αλλά αυτό έχει να κάνει με το κατά πόσο είσαι διατεθειμένος/η να κάνεις τα στραβά μάτια σε «βρωμιές» ή να «ρίξεις» άλλους για να ωφεληθείς εσύ. Δύσκολο με βάση τον χαρακτήρα σου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, τα οικονομικά και τα εργασιακά σου πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και θα βαρεθείς να μετράς τις απώλειές σου. Άλλες από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό κι άλλες από απάτες σε βάρος σου ή δικές σου λανθασμένες εκτιμήσεις, σημασία έχει όμως ότι χάνεις και που να βρεις τρόπο για να «σκαντζάρεις» τον κάβο, αφού και οι όποιες «νόμιμοι» οδοί είναι ερμητικά κλειστές.

Όλα στημένα ή προκαθορισμένα. Επιπλέον, έχεις και τα θέματα υγείας να σε ταλαιπωρούν, είτε είναι δικά σου είτε άλλων.

Από τις αρχές Ιανουαρίου πάντως και ιδιαίτερα μετά τις 13 θα αποφασίσεις να διεκδικήσεις το καλύτερο για σένα, ίσως μάλιστα να ακολουθήσεις μια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική απέναντι σε όλους εκείνους που επιβουλεύονται τα κεκτημένα σου. Κινδυνεύεις ωστόσο είτε να φας τα μούτρα σου είτε να προβείς σε ακρότητες, που δεν θα μπορείς να τις μαζέψεις, αφού και οι αντιδράσεις που θα έχεις θα είναι από σκληρές έως παράλογες . Μόνη σου λύση είναι να τα βροντήξεις όλα χάμω, κάτι όμως διόλου εύκολο, με δεδομένη την «αλλεργία» που έχεις στις απότομες αλλαγές.

Η Πανσέληνος πάντως της 30ης Δεκεμβρίου θα σου προσφέρει μια προσωρινή όαση

μέσα από ενασχολήσεις που γεμίζουν την ψυχή σου, ίσως μάλιστα καταφέρεις να βρεθείς με πρόσωπα με τα οποία σε συνδέει κάτι ιδιαίτερο. Μην επιχειρήσεις όμως να «τζογάρεις», αφού θα σε μαδήσουν.

Υπάρχουν βέβαια και οι ερωτοδουλειές, που είναι πάντα μια καλή παρηγοριά, όταν όλα τα άλλα πάνε χάλια. Η βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να μην έχεις ήδη κάποια δέσμευση, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι σαν να πηγαίνεις γυρεύοντας για να το διαλύσεις το «τσαρδί». Μπορεί βέβαια να προλάβει να μπει το ταίρι σου σε αυτόν τον «κόπο».

Οικονομικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι μια επένδυση ή σημαντική αγορά θα αποδώσει, ίσα-ίσα που το πιθανότερο είναι να πέσεις τελείως έξω κι όποιος σου λέει το αντίθετο ή πολύ ρομαντικός είναι ή θέλει να σε ξεγελάσει προς ίδιον όφελος. Επιπλέον υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σε κλέψουν ή να σε εξαπατήσουν. Μετά τις 7/1 πάντως θα προκύψουν και έντονες διαφωνίες στην καριέρα σου -με αφορμή κι αιτία ίσως τα οικονομικά- κι επειδή κατανόηση δεν θα βρεις, αν δεις ότι πέφτεις σε τοίχο χάραξε μια δική σου αυτόνομη πορεία. Κι αν το σκέφτεσαι από τώρα είναι προς το συμφέρον σου να κάνεις μια «αρπαχτή» παρά να ποντάρεις σε μια «ασφάλεια», που δεν θα επιβεβαιωθεί.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου η ζωή σου θα γίνει άνω-κάτω (αν δεν είναι ήδη) και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς να πιαστείς από πουθενά. Οι δικοί σου άνθρωποι και οι συνεργάτες σε «προδίδουν», οι φίλοι/ες σου «τα χώνουν ή έχουν τα δικά τους ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα κι οι στόχοι σου διαψεύδονται ο ένας μετά τον άλλον. Επιπλέον, οι πιστωτές σου σε κυνηγούν από το πρωί ως το βράδυ και δεν τολμάς ούτε το τηλέφωνο να σηκώσεις, είναι όμως και κάποια άλλου είδους αρπακτικά που παραμονεύουν για να αρπάξουν ότι σου έχει απομείνει.

Από τις 13 Ιανουαρίου και ύστερα τα προβλήματά σου, μετατοπίζονται σε άλλους τομείς, είναι ωστόσο ανάλογα δύσκολα. Συγκεκριμένα αρχίζουν τα «όργανα» στα εργασιακά και την υγεία σου κι αν διαβάζοντας όλα αυτά έχουν αρχίσει να «σε ζώνουν τα φίδια» έχεις απόλυτο δίκιο. Επιπλέον, μπορεί να σου «σκάσει» και μια νομική υπόθεση του τύπου «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Το να ξενιτευτείς πάντως, μπας και προκόψεις είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική, που από ένα σημείο και μετά μπορεί να γίνει μονόδρομος.

Ένα ασφαλές «λιμάνι» πάντως θα σου προσφέρει η Πανσέληνος της 30ης Δεκεμβρίου, με την οικογένειά σου να αποτελεί την μόνη σταθερή αξία σε μια εποχή που όλα καταρρέουν. Κι αν όχι μη ίδια η οικογένειά σου, σίγουρα οι παροχές της. Τα προσωπικά σου, ωστόσο, εξακολουθούν να βρίσκονται στον αστερισμό της απιστίας. Στην πορεία βέβαια, από τις αρχές Ιανουαρίου, θα αναθαρρήσεις μπαίνοντας σε μια πιο συναρπαστική περίοδο στα ερωτικά σου και θα πάψει να ισχύει το «όλο λάδι κι από τηγανίτα τίποτε».

Οικονομικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, η ζωή μπορεί να σου συμπεριφερθεί αρκετά σκληρά και να βρεθείς στο μηδέν ή περίπου εκεί, ύστερα από μια σημαντική απώλεια. Κι επειδή μπορεί να σου μπουν ιδέες να δανειστείς για να βγεις από την δύσκολη θέση, πρόσεξε σε ποιανού τα «νύχια» θα πέσεις. Ούτε βέβαια και να δανείσεις στην ευτυχή περίπτωση που ανήκεις σε εκείνους που κατάφεραν να διασωθούν από το «μακελειό», αφού μετά τις 7/1 ούτε και η δική σου θέση είναι σίγουρη. Αντίθετα, στις δουλειές σου -ακόμη κι αν είναι του… ποδαριού- τίποτε δεν είναι βέβαιο κι όλα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή. Ευκαιρία πάντως να αρχίσεις να σκέφτεσαι και μια δουλειά στα ξένα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, τα θέματα υγείας έχουν τον πρώτο λόγο και μακάρι να μπορέσεις να ξεπεράσεις ότι βασανίζει εσένα ή τους δικούς σου ανθρώπους, χωρίς περαιτέρω επιδείνωση. Όσο ζεις, ελπίζεις. Παράλληλα όμως στην καριέρα, τα εργασιακά και τις συνεργασίες σου ζεις την «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» και όσο περνά ο καιρός τίποτε πλέον δεν θα σου θυμίζει τις παλιές ημέρες. Αυτό όμως μπορεί να γίνει και για το καλό σου, μπας και ξεκολλήσεις και «φύγεις» προς τα εμπρός.

Μετά τις 13/1, η ένταση μεταφέρεται στα οικονομικά σου, με τα δάνεια και τα χρέη να γίνονται θηλιά στον λαιμό σου. Κι αν τύχει να έχεις χρήμα και το δανείσεις ή το επενδύσεις, «αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις». Παράλληλα απανωτά προβλήματα φίλων σε κάνουν να αναρωτιέσαι πότε θα έρθει και η δική σου σειρά.

Προλαβαίνεις ωστόσο να πάρεις μια ανάσα στην Πανσέληνο της 30ης Δεκεμβρίου, που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Οικογενειακή θαλπωρή, με παραδοσιακό χρώμα και τις θερμές αγκαλιές να κοσμούν το τοπίο. Το μενού μπορεί να έχει και δάκρυα για τις χαμένες αγάπες σου αν είσαι μόνος/η, που είναι κομματάκι δύσκολο.

Στα ερωτικά μάλιστα θα πάρεις μια θριαμβευτική ρεβάνς στην συνέχεια, για όλα εκείνα που ευχήθηκες κάποτε –τώρα είναι η ώρα τους- μόνο που αν είσαι σε μια σχέση θα σου την πέσουν φίλοι/ες και θα έχεις θεματάκια, αν δυσκολεύεσαι να πεις «όχι».

Οικονομικά

Βρίσκεσαι σε μια κρίσιμη καμπή όπου θα πρέπει να εγκαταλείψεις την μέχρι τώρα πορεία σου και να χαράξεις μια νέα πορεία, ίσως μάλιστα η ίδια η ζωή να σου δώσει το έναυσμα, βάζοντας τελεία και παύλα σε μια κύρια δραστηριότητά σου. Τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα αν έχεις συνεργάτες, αφού η ζημιά μπορεί να προέλθει από αυτούς. Μετά τις 13/1 πάντως θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι νέες προοπτικές σου, με το καθαρά οικονομικό σκέλος της υπόθεσης ωστόσο να μην εμπνέει καμία απολύτως σιγουριά κι ασφάλεια. Είναι πιθανό μάλιστα να βρεθείς ξαφνικά από τα πολλά στα λίγα αλλά μην εγκαταλείψεις, μια ρελάνς θα σε δικαιώσει.

ΛΕΩΝ

Γενικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, η προσωπική σου ζωή είναι «επί ξύλου κρεμάμενη» με τις ασάφειες και τις απιστίες να παίζουν τένις στην πλάτη σου. Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στα οικονομικά σου κι αν δεν βάλεις εθελούσια το κεφάλι σου στον ντορβά κυνηγώντας Χίμαιρες, σίγουρα θα βρεθεί κάποιος/α να σου τα φάει όλα μέχρι τελευταίας δεκάρας. Τυχερός λοιπόν, αν δεν έχεις. Επιπλέον, στα εργασιακά σου η μια σταθερά καταρρέει μετά την άλλη –σε έχει βάλει κι ο νόμος στο μάτι- καλύτερα να εγκαταλείψεις μόνος το «σκάφος» πριν βουλιάξει ολοσχερώς,

Το «μενού» έχει ακόμη συγγενείς που αντί να βοηθήσουν σου δίνουν μια να πας πιο κάτω, ενώ με όλα αυτά δεν θέλει και πολύ για να κλονιστεί ανεπανόρθωτα η υγεία σου. Βάστα γερά όμως γιατί ο κόσμος σε χρειάζεται ακόμη.

Μετά τις 13/1 ξεκαθαρίζουν βέβαια πολλά κι έχεις πλέον δύο κύρια μέτωπα ανοιχτά: αλλά τι μέτωπα: Το τι δουλειά θα κάνεις στην πορεία, συν τις συνεργασίες σου που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και πεθαίνουν σαν τις μύγες. Το ίδιο και οι γάμοι. Παραδόξως θα έχεις όρεξη να κατακτήσεις ξανά τον κόσμο, μην σκεφτείς όμως να κάνεις κάτι συνεταιρικά γιατί θα είναι «της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη».

Η Πανσέληνος πάντως της 30ης Δεκεμβρίου θα σου δώσει χρόνο για να γιάνεις τις πληγές σου, κρυμμένος στο καταφύγιό σου κι αν έχεις πρόσβαση σε παραδοσιακές θεραπείες, ακόμα καλύτερα. Ο τζόγος όμως δεν συστήνεται, ούτε οι ερωτοδουλειές, που σε συμφέρει να τις «τρέξεις» λίγο αργότερα.

Οικονομικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, η τύχη σου δεν είναι και στα καλύτερά της, ίσα-ίσα που κινδυνεύεις να πέσεις τελείως έξω, είτε από δικά σου λάθη, είτε από απάτες σε βάρος σου. Και βέβαια μην «τα δώσεις όλα» για ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, αφού μπορεί να σε «πουλήσει» ή απλά να μην «κάτσει η φάση». Επιπλέον στα εργασιακά σου κλείνει ένας κύκλος κι όχι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, οπότε ούτε κι εκεί μπορείς να ελπίζεις στα σίγουρα. Μετά τις 7/1 πάντως θα αρχίσεις να παίρνεις πρωτοβουλίες, ξεκινώντας μια νέα πορεία στην καριέρα σου, αν όμως σου προταθεί μια συνεργασία σκέψου το δύο φορές αφού είναι περίπου αδύνατον να καταστεί μόνιμη. Μια… εναλλάξ κατάσταση σου πάει περισσότερο!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, το χάος σε έχει πάρει στο κατόπι και μόνον αν έχεις κάνει κάτι ή κινείσαι κρυφά και θέλεις να κρυφτείς θα τα καταφέρεις, αφού ως γνωστόν ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Αλλιώς ό,τι κι αν επιχειρήσεις, μια τρύπα στο νερό θα κάνεις, ξεκινώντας από τα οικονομικά και τα αισθηματικά σου, μέχρι τα οικογενειακά σου και ζητήματα στέγης. Κι αν σκέφτεσαι ότι το λιγότερο που χρειάζεσαι σε μια τέτοια περίοδο είναι το να σε κλέψουν, μην το μελετάς και πολύ, ίσως μάλιστα να την πάθεις την ζημιά από ένα πρόσωπο «υπεράνω πάσης υποψίας»

Μετά τις 13/1 επιτέλους το χάος φεύγει κι έρχονται συγκεκριμένα και χειροπιαστά προβλήματα. Πρώτα τα εργασιακά σου, όχι πώς πάνε τελείως χάλια, εξ άλλου αντέχεις στα δύσκολα και μένει να αποφασίσεις για το αν θα παραμείνεις σε αυτήν την χώρα ή αν θα φύγεις αναζητώντας οργάνωση και πειθαρχία στην αλλοδαπή. Εκεί θα καταλήξεις δηλαδή αλλά θα προηγηθούν πολλά «μπρος-πίσω», αρχής γενομένης από τώρα. Όμως η υγεία είναι ένα ζήτημα που πάντα σε «κολλάει» κι έχεις δίκιο γιατί που να τρέχεις όταν πρέπει να περιθάλψεις κόσμο και κοσμάκη.

Η Πανσέληνος πάντως της 30ης Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει σαν βάλσαμο στην ψυχή σου, με την συνδρομή βέβαια φίλων και αγαπημένων. Ίσως μάλιστα να ζήσεις μια ευτυχία που ξέρεις ότι είναι «κλεμμένη» ή της φαντασίας σου αλλά μην τα θες και όλα δικά σου. Κι αν παρ’ ελπίδα είσαι μόνος κι έρημος, όλο και κάποια πονεμένη ψυχή θα βρεις για να κλάψετε παρέα.

Από τις αρχές Ιανουαρίου βέβαια η «μηχανή» του έρωτα παίρνει μπρος και μένει να δεις αν το ταξίδι σου θα είναι μακρινό ή θα σταματήσει στην πρώτη… λακκούβα!

Οικονομικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου μπορεί να πέσεις κι εσύ θύμα ακραίων περικοπών ή ακόμη και ενός… μηδενισμού των εσόδων σου, ενώ θα πρέπει να έχεις τον νου σου και στους «κακούς» που ορέγονται το βιός σου. Επιπλέον, μην δώσεις χρήματα σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, εκτός βέβαια κι αν κληθείς να πληρώσεις τα «σπασμένα» του για να το βγάλεις από την δύσκολη θέση. Παράλληλα μην διανοηθείς καν να συνεργαστείς κι αν είσαι ήδη σε κάποιον συνεταιρισμό, άρχισε να ψάχνεις που «βρωμάει» η υπόθεση. Μετά τις 7/1 πάντως θα βρεθείς σε δίλημμα στα εργασιακά σου, μην βιαστείς ωστόσο να αποφασίσεις αφού τα πράγματα θα αλλάξουν. Σκέψου πάντως την προοπτική να φύγεις έξω.

ΖΥΓΟΣ

Γενικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, καλείσαι να αντιμετωπίσεις πλήθος προκλήσεων με τις λύσεις της προκοπής να είναι σχεδόν ανέφικτες. Ωστόσο, το καλό με σένα είναι ότι τα σοβαρότερα των προβλημάτων αφορούν άλλους, Κατ’ αρχάς στην οικογένεια, το σπίτι και τις συνεργασίες σου -ένα, ένα χωριστά ή και όλα μαζί- καλείσαι να κτίσεις πάνω σε ερείπια, περίμενε ωστόσο να καταρρεύσει τελείως το σύστημα για να έχεις καθαρό ορίζοντα και μηδέν υπόλοιπο. Κι αν χρειαστεί ρίξε κι εσύ καμιά «τσαπιά». Είναι όμως και η υγεία σου που απειλείται με αλλεργίες, μάλλον όμως πρόκειται για προβλήματα συγγενών ή γνωστών, οπότε με ένα δήθεν ευγενικό ενδιαφέρον θα ξεμπερδέψεις εύκολα.

Μετά τις 13/1 το ενδιαφέρον σου -και δικαίως- επικεντρώνεται σε οικονομικά και προσωπικά θέματα, με την αναζήτηση ισορροπιών να φαντάζει ως μακρινό όνειρο. Μια «τρύπα» θα κλείνεις, δύο θα ανοίγουν, στην ανατολή εσύ, στην δύση οι άλλοι και το κακό είναι ότι αν αποπειραθείς να πάρεις μια μεσοβέζικη στάση, ως συνήθως, δεν θα σου βγει. Αυτό θα το καταφέρεις αφού «λουστείς» πρώτα μερικές ακρότητες.

Η Πανσέληνος πάντως της 30ης Δεκεμβρίου θα σου δώσει την ευκαιρία να μείνεις όχι μόνος στο σπίτι, αλλά με παρέα της αρεσκείας σου, είτε πρόκειται για μέλη της οικογένειάς σου είτε για ένα πρόσωπο με το οποίο κάποια στιγμή θα ενώσετε τις τύχες σας και επισήμως.

Επιπλέον, από τις αρχές Ιανουαρίου η καρδιά σου θα αρχίσει να κτυπά πιο δυνατά και η επιθυμία σου για δυνατές συγκινήσεις, που να αξίζουν τον κόπο, θα εκπληρωθεί.

Οικονομικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου κρίνονται συνεργασίες και συνεταιρισμοί και μην απορήσεις όταν ανακαλύψεις ότι κάποιος σε «πούλησε» προς ίδιον συμφέρον. Είναι κι αυτό ένα μάθημα ζωής. Ούτε βέβαια να ξεκινήσεις μια συνεργασία μέσα στην όποια «απελπισία» σου, αφού δεν θα γλιτώσεις κάτι, ίσα-ίσα θα τα κάνεις χειρότερα. Επιπλέον, ένα περιουσιακό θέμα παίρνει μια δυσάρεστη τροπή, ενώ μπορεί να προκύψουν έξοδα για τεχνικές εργασίες στον χώρο σου. Μετά τις 7/1 πάντως οι πιέσεις αυξάνονται, το ίδιο όμως και η επιθυμία σου να ξεμπερδεύεις «μια κι έξω».. Κι αν πάρεις κάποιο ρίσκο, διατρέχεις τον κίνδυνο να μην σου «βγει» αλλά γι’ αυτό το λένε… ρίσκο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, σε οικονομικά και προσωπικά ζητήματα το πρώτο μέλημά σου είναι να τσακώσεις αυτόν/η που σε «πούλησε» και να του αλλάξεις τα φώτα. Αντί όμως να ασχολείσαι με εκδικήσεις, δες πώς μπορείς να ανανήψεις, με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες. Γιατί θα έχεις απώλειες κι αν το μυαλό σου δεν είναι καθαρό ή σε τυφλώσει η ζήλια, θα την πατήσεις χειρότερα. Επιπλέον, στα εργασιακά σου, βιώνεις ένα τέλος εποχής αλλά αν έχεις πιάσει πόστο κοντά σε αυτούς που «λύνουν και δένουν», την θέση σου δεν την χάνεις, άλλων τα «κεφάλια» θα πέσουν. Είναι όμως κι η υγεία σου που απαιτεί ριζικά μέτρα και δεν αναφέρομαι μόνο στον κορωνοϊό, εκτός πια κι αν «θυσιαστεί» το κινητό, ο υπολογιστής ή το αυτοκίνητό σου, για να είσαι εσύ καλά.

Μετά τις 13/1 πάντως, το «παιχνίδι» είναι για δυνατούς παίκτες κι έχεις να περάσεις τα πάνδεινα στις σχέσεις-συνεργασίες σου αλλά και σε ότι αφορά το σπίτι την οικογένειά σου και τα περιουσιακά σου. Αντέχεις όμως και μετά το σοκ ή την κατάρρευση που θα υποστείς, θα βάλεις μπρος τις μηχανές σου για άλλες πολιτείες.

Από τις αρχές του μήνα μάλιστα θα σε πάρει το κύμα του έρωτα που πάντα είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο. Το που θα σε πάει, μην ρωτάς. Απλά «ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν».

Όσο για την Πανσέληνο της 30ης Δεκεμβρίου, που μεσολαβεί, θα σε ήθελε κοντά στις ρίζες σου κι αν είσαι από χωριό όλο και κάποιον τρόπο θα σκαρφιστείς για να ταξιδέψεις χωρίς να σε πάρει κανένας μυρωδιά. Μπορείς όμως και να παραμείνεις «εντός», αν έρθουν να σε συναντήσουν παλιοί γνώριμοι ή συντοπίτες σου.

Οικονομικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, δεν πρέπει να εμπιστευτείς κανέναν, ούτε καν τον εαυτό σου στην περίπτωση που αρχίσεις να «ξεφεύγεις» και να ονειροβατείς. Και σε αυτήν την φάση δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο για σένα από το να συνδέσεις τις προσωπικές υποθέσεις σου με τα οικονομικά σου συμφέροντα. Θα χάσεις και στα δύο. Επιπλέον, στα εργασιακά σου αναμένονται εκκαθαρίσεις κι ίσως χρειαστεί να πάρεις αποφάσεις που θα σε στενοχωρήσουν αλλά δεν γίνεται αλλιώς, αν πρόκειται να σώσεις την θέση σου. Μετά τις 7/1 πάλι θα αρχίσουν να κρίνονται συνεργασίες και συνεταιρισμοί, με ελάχιστες πιθανότητες να μείνουν ως έχουν, το θέμα όμως είναι να μην την «πατήσεις» οικονομικά εξ αιτίας κάποιου άλλου. Καλύτερα μόνος/η κι ας φορτωθείς περισσότερα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, δεν ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι, ιδιαίτερα σε προσωπικά και οικονομικά θέματα αλλά μπορεί να μπουν σφήνα και τα οικογενειακά. Λάθος επιλογές ή «κτύπημα της μοίρας», όπως κι αν έχει η μια καταστροφή ακολουθεί την άλλη, είναι κι αυτή η κλεισούρα που πάει να σε τρελάνει, χρειάζεσαι λοιπόν επειγόντως κάτι για να σε βγάλει από την «λούμπα» που έχεις πέσει κι αυτό θα έρθει αλλά όχι χωρίς κόστος. Για την ώρα πάντως είναι προτιμότερο να μην κάνεις τίποτα παρά να κάνεις και να τα μπερδέψεις χειρότερα.

Αντίθετα, μετά τις 13/1 μπορεί τα πράγματα να πηγαίνουν ακόμη πιο χάλια για τους περισσότερους αλλά εσύ θα βρεις τον τρόπο να το σκάσεις από τα προβλήματα, ταξιδεύοντας σε πρώτη φάση, αφού αυτό είναι που έχεις περισσότερο ανάγκη. Κι επειδή το ένα φέρνει το άλλο, είναι πιθανό να βρεις –αν δεν έχεις βρει ήδη- μια δουλειά που να σου επιτρέπει να είσαι «πολίτης του κόσμου». Στην αρχή με την μορφή «αρπαχτής» κι αργότερα πιο οργανωμένα και σταθερά. Έχεις κι έναν «μπάρμπα» που μπορεί να σε βοηθήσει, οπότε μην το σκέφτεσαι και ξεκίνα τις αλλαγές και τις ανατροπές.

Επιπλέον, από τις αρχές του μήνα, η δίψα για περιπέτεια και έρωτα θα σε φέρει στην πηγή τους και… καλά να περάσεις!

Όσο για την Πανσέληνο της 30ης Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει ευεργετικά για τα οικονομικά σου, με την οικογένειά σου να σου ανταποδίδει το καλό που της έχεις κάνει, στα προσωπικά σου ωστόσο, μείνε στα όσα ονειρεύεσαι και μην προσπαθήσεις να τα κάνεις πράξη.

Οικονομικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά κι αν κυβερνάς «μεγάλο καράβι» κινδυνεύεις να το ρίξεις στα βράχια. Ίσως βέβαια να πέσεις θύμα αρνητικών συγκυριών αλλά η ουσία είναι ότι θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα, μπας και προλάβεις μια ζημιά που θα θελήσουν να σου προκαλέσουν οι «κακοί». Επιπλέον, μετά τις 7/1 τίθεται ζήτημα στα εργασιακά σου, όπου οι αλλαγές δείχνουν αναπόφευκτες και μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά την προοπτική του να βρεις μια δουλειά στο εξωτερικό ή έστω μια που να συνδυάζεται με ταξίδια. Όχι πώς θα καταλήξεις άμεσα αλλά πάντα μια αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά

Μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, το καθεστώς ασάφειας που υπάρχει στα εργασιακά σου θα σου βάλει κακές ιδέες για την συνέχεια, μάλλον όμως πρόκειται για μια προσωρινή φάση, που θα έχει και τα καλά της, δηλαδή τα… κρυφά της! Πολύ πιο σαφή, ενίοτε και σοβαρά είναι όμως τα θέματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι, την οικογένειά σου και τα περιουσιακά σου, με τις «σκοτεινές δυνάμεις» να κάνουν την εμφάνισή τους, είτε πρόκειται για άγρια ένστικτα ή αδίστακτα συμφέροντα, που εισβάλλουν στην ζωή σου, είτε για «μοιραίες» καταστάσεις απέναντι στις οποίες το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσευχηθείς. Ουσιαστικά ένας κόσμος γκρεμίζεται και μέχρι να αρχίσεις να κτίζεις τον επόμενο, θα χρειαστείς τον χρόνο σου.

Μετά τις 13/1 ακολουθούν αναταράξεις στα οικονομικά και τα προσωπικά σου, Τα πρώτα υπό φυσιολογικές συνθήκες έχεις τον τρόπο να τα διαχειριστείς, ίσως μάλιστα να μετρήσει πολύ η πολιτική πρόνοιας που ακολουθείς και η ρεαλιστική προσαρμογή σου στις καταστάσεις. Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι κι άσε τους άλλους να ψάχνουν για την «καλή». Φαίνεται ωστόσο ότι μια προσωπική σου υπόθεση θα σου πάρει τα μυαλά, με τις σταθερές σου να κλονίζονται, και μην λες «ποτέ» γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα.

Από τις αρχές του μήνα μάλιστα φαίνεται να ανοίγει αυτή η νέα εποχή για σένα. Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που ερωτεύτηκες;

Στο ενδιάμεσο πάντως, η Πανσέληνος της 30ης Δεκεμβρίου συνηγορεί στο να μείνεις σπίτι απολαμβάνοντας τα καλά της οικογενειακής ζωής κι αν κάνεις κι έναν καθαρισμό στο σώμα και την ψυχή σου, σε κακό δεν θα σου βγει

Οικονομικά

Πλησιάζει ο καιρός που θα μπορέσεις να φτιάξεις ένα «κομπόδεμα» και σύντομα θα λάβεις τα πρώτα δείγματα για αυτό, μην είσαι όμως και τόσο σίγουρος/η ότι θα πάει εκεί που υπολογίζεις, αφού είναι πολλά τα απρόβλεπτα που θα σου τύχουν. Επιπλέον, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κερδίσεις κάτι «μεγάλο» μετά τις 7/1. Όσον αφορά όμως στα εργασιακά σου, τίποτε δεν είναι σαφές σε σχέση με την εξέλιξη των πραγμάτων, αν μάλιστα η όλη κατάσταση σου παρουσιάζεται ως «μια χαρά» να αρχίσεις να ανησυχείς. Παράλληλα, μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου μπορεί να προκύψουν αυξημένα έξοδα για το σπίτι ή να πάρει άσχημη τροπή ένα περιουσιακό σου θέμα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά

Μέχρι τις 13/1, οι διαπροσωπικές σχέσεις σου διατελούν σε καθεστώς ασάφειας με τα «εξ αποστάσεως» να προηγούνται των άλλων. Φυσικά και μπαίνει θέμα εμπιστοσύνης, φυσικά και δεν ξέρεις τι σου γίνεται, αν μπορείς όμως κάνε κι αλλιώς. Επιπλέον, μπορεί να εξαφανιστούν λεφτά, εκτός κι αν είναι «μαύρα» και δεν φαίνονται έτσι κι αλλιώς. Σε κάθε περίπτωση όμως μην αγοράσεις κάτι σημαντικό, ούτε να επενδύσεις. Το χάρισμα επιτρέπεται, ειδικά αν σου περισσεύουν. Παράλληλα βέβαια, φαίνεται να προκύπτει ένα σοβαρό θέμα υγείας και παρακάλα να μην είναι δικό σου αλλά αλλουνού, καλού κακού όμως κάνε κι ένα τσεκ απ. Κίνδυνος υπάρχει και για τα μέσα που χρησιμοποιείς, γι’ αυτό μην τα ζορίζεις.

Φτηνά την έχεις βγάλει πάντως μέχρι τώρα σε σχέση με κάτι άλλους δυστυχείς.

Μέχρι τώρα όμως γιατί το σύμπαν έχει «ράμματα για την γούνα σου» και μετά τις 13/1 θα μπεις για τα καλά στον «χορό» των αλλοπρόσαλλων εξελίξεων στα οικογενειακά-περιουσιακά σου αλλά πρακτικά στο σύνολο της ζωής σου. Πρόβα είναι αυτό, να ξέρεις και το να αλλάξεις τα πάντα αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα μεγαλύτερες ευθύνες είναι το πιο νορμάλ που μπορεί να σου κάτσει. Το να έρθει ανάποδα ο κόσμος σου όμως είναι μια εξ ίσου πιθανή εκδοχή, ιδιαίτερα αν δεν δείχνεις πρόθυμος/η να το κουνήσεις ρούπι από εκεί που σε βρήκε το 2021.

Το κτίζω, γκρεμίζω και ξανακτίζω για να ξαναγκρεμίσω μην σου φαίνεται και τόσο μακρινό ενδεχόμενο.

Η Πανσέληνος πάντως της 30ης Δεκεμβρίου θα σου δώσει τις «ανάσες» που χρειάζεσαι εν όψει των φουλ ρυθμών που ακολουθούν. Ριλάξ, διαλογισμοί, αποτοξίνωση, ότι προφτάσεις. Κι όσο για λεφτά και αισθήματα, μάθε να ζεις «με το τίποτα», άντε με ένα μπουκάλι ρούμι.

Αμέσως μετά βέβαια θα αποζημιωθείς επαρκώς για το «νηστεία και προσευχή» αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του.

Οικονομικά

Κατ’ αρχάς. αν δεν το ξέρεις, στα εργασιακά σου παίζονται «βρώμικα» παιχνίδια πίσω από την πλάτη σου κι ακόμη κι αν δεν έχουν εσένα ως κύριο «πιάτο», προμηνύονται εκκαθαρίσεις. Όσο για το αμιγώς οικονομικό σκέλος, τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης στις συναλλαγές σου και δεν είναι σκόπιμο ούτε να κάνεις μια σημαντική αγορά, ούτε να επενδύσεις. Μετά τις 7/1 βέβαια το σκηνικό αλλάζει κι έχεις πια να διαπραγματευτείς κατά πρώτο λόγο περιουσιακά ζητήματα, ενώ κάποιες ζημιές στο σπίτι θα σου στοιχίσουν. Επιπλέον, επειδή όλη η ζωή σου μπαίνει σε μια νέα «ανισόρροπη» φάση, κάθε οικονομικός προγραμματισμός θα καταστεί άκυρος στην πράξη.

ΙΧΘΥΕΣ

Γενικά

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ο κόσμος σου ανήκει και δεν υπερβάλλω αφού ότι δεν μπορούν να έχουν οι άλλοι λόγω των περιορισμών, για σένα θα είναι καθημερινή πραγματικότητα. Με αλήθειες ή ψέματα, τίμια ή όχι, δεν έχει σημασία, η δουλειά να γίνεται. Θα βρεις μάλιστα την ευκαιρία να θολώσεις κι άλλο τα νερά κι αν τυχόν σε έχει πάρει κάποιος χαμπάρι θα χάσει οριστικά τα ίχνη σου, ενώ εσύ θα μετράς τα μαύρα –κατάμαυρα λεφτά σου. Υπάρχουν βέβαια και οι ατυχίες της ζωής που στην συγκεκριμένη περίπτωση προσωποποιούνται στις φιλίες σου. Είτε από εκδίκηση, είτε από χαζομάρα αυτοί οι τύποι πάνε να σε κάψουν κι αν θες να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου, δώσε τους μια να πάνε πέρα. Όχι να φορτωθείς εσύ τα κρίματά τους, σου αρκούν τα δικά σου.

Μετά τις 13/1 βέβαια το σκηνικό αλλάζει και κάποιες από τις πομπές σου θα αποκαλυφθούν. Επίσης δεν θα μπορείς πλέον να ποντάρεις στα σίγουρα σε τίποτα αφού σταθερές δεν θα υπάρχουν. Μια έτσι μια αλλιώς, με τα εργασιακά σου να είναι ίσως το πρώτο πεδίο δοκιμών. Θα υπάρξουν ωστόσο και ζητήματα υγείας που θα σε «τρέξουν» όχι τόσο δικά σου, όσο συγγενικών σου προσώπων. «Παίζει» επίσης κι ένα ταξίδι που για αλλού θα ξεκινήσεις κι αλλού θα βρεθείς, ενώ ένας κακός γείτονας ή συγγενής θα σε βασανίσει δεόντως.

Η Πανσέληνος της 30ης Δεκεμβρίου πάντως θα λειτουργήσει ευεργετικά στα προσωπικά σου, εκμεταλλεύσου λοιπόν την περίσταση για να ηρεμήσεις κοντά σε αγαπημένα σου πρόσωπα κι ότι ευχηθείς θα γίνει.

Έτσι κι αλλιώς από τις αρχές του χρόνου, ούτε οι έρωτες, ούτε τα πάθη θα σου λείψουν

Οικονομικά

Η διαφάνεια και η καθαρότητα αγνοούνται παντελώς αυτόν τον μήνα, και μένει να φανεί αν θα είσαι εκείνος/η που θα εκμεταλλευτείς τις περιστάσεις για να διεκδικήσεις και να «αρπάξεις» την λεία σου στα μουλωχτά ή αντίθετα θα πέσεις θύμα «βρώμικων» πρακτικών. Οι πιθανότητες είναι υπέρ της πρώτης εκδοχής αλλά αν είσαι «καλός κ’αγαθός» να προσέχεις. Μετά τις 7/1 πάντως οι εντάσεις στον οικονομικό τομέα υποχωρούν κι αρχίζουν να διαφαίνονται κάποιες αναταράξεις στα εργασιακά σου, που θα είναι μια κρύο, μια ζέστη, χωρίς κανένας να μπορεί να προβλέψει την συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση όμως θα έχεις διαθέσιμη μια εναλλακτική λύση

 

Με πληροφορίες από astrology.gr