Ιράν: Ουκρανικό Boeing 737 με 176 επιβαίνοντες συνετρίβη στην Τεχεράνη

POP UP TEAM
/
8 Ιανουαρίου, 2020

Ένα Boeing 737 των Ουκρανικών Αερογραμμών με 176 επιβαίνοντες, συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί» στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, οι 167 επιβάτες και τα εννέα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Η συντριβή φαίνεται πως προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε το αεροσκάφος, το οποίο είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

«Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά. Στείλαμε συνεργεία (των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης) και μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», είπε ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, λίγο μετά τη συντριβή.

http://youtu.be/XzijRSe2M5I

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες του Boeing είναι νεκροί.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι νεκροί. Η πρεσβεία μας κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την τραγωδία, καθώς και με τα προσωπικά στοιχεία των νεκρών. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες».

Το Boeing 737 συνετρίβη δύο λεπτά μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με το CNNi, το συγκεκριμένο αεροσκάφος εκτελούσε πτήσεις τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Φάνηκε για τελευταία φορά στο ραντάρ όταν πετούσε στα 2.415,54 μέτρα.

Το σημείο του δυστυχήματος είναι ανάμεσα στις πόλεις Parand και Shahriar, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν.

Ιρανοί διασώστες βρήκαν ένα μαύρο κουτί από το αεροσκάφος Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines.

AP 20008187125856

Επίσης, το αεροσκάφος συνετρίβη χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου, όπως μετέδωσε το ιρανικό κρατικό δίκτυο IRIB.

Από την πλευρά της η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν ανακοίνωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα του και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Προς το παρόν η Ukraine International Airlines (UIA) δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το συμβάν, το οποίο είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα για την εταιρεία.

 

Πηγή: CNN

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved