22 Νέες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ από τον Δήμο Αθηναίων

POP UP TEAM
/
27 Αυγούστου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Είκοσι δύο νέες θέσεις στάθμευσης, με προδιαγραφές για οχήματα συνανθρώπων μας με αναπηρία (ΑμεΑ) δημιουργεί ο Δήμος Αθηναίων σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, εντατικοποιώντας την προσπάθεια για μια πόλη ανθρώπινη, ασφαλή, φιλική και προσβάσιμη σε όλους.

Πρόκειται για θέσεις με συγκεκριμένες προδιαγραφές που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, ανταποκρίνονται πλήρως στις αρχές του προγράμματος «Σχεδιάζοντας για όλους» στη πόλη, το οποίο αφορά στα Άτομα με Αναπηρία.

Προβλέπεται η κατάλληλη σύνδεση των θέσεων αυτών με το παρακείμενο πεζοδρόμιο με κεκλιμένο επίπεδο, όπου αυτό είναι εφικτό. Παράλληλα, υπάρχει και ειδική σήμανση με το διεθνές σύμβολο πρόσβασης, ώστε να είναι σαφές πως πρόκειται για θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης ΑμεΑ.

Οι νέες θέσεις στάθμευσης βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης για να μπορούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να κινούνται όσο το δυνατόν περισσότερο ανεμπόδιστα σε αυτήν. 

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Οι 22 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ που η παράδοση τους θα ολοκληρωθεί τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, βρίσκονται στις εξής οδούς:

Ιπποκράτους

Ομήρου

Εμ. Μπενάκη (δύο θέσεις)

Πινδάρου

Πεσμαζόγλου

Σοφοκλέους

Ευριπίδου

Ερμού (δύο θέσεις)

Ξενοφώντος

Βουλής

Νίκης

Φλέσσα

Χρήστου Λαδά

Ι. Παπαρηγοπούλου

Σωκράτους (δύο θέσεις)

Ρηγίλλης

Μουρούζη

Αγίων Ασωμάτων

Πλατεία Σκουζέ

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μέρος των δράσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, με παρεμβάσεις και έργα στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

«Αυτές οι θέσεις στάθμευσης, μαζί με όλες τις παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει στην Αθήνα, έχουν βάλει την πόλη σε μία νέα τροχιά. Στην τροχιά της ισονομίας των μετακινήσεων και της κυκλοφορίας. Το δικαίωμα όλων να έχουν πρόσβαση στην πόλη ανεμπόδιστα. Το δικαίωμα να απολαμβάνουμε όλοι μία Αθήνα με αξιοπρέπεια, ανθρώπινη» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved