Αθήνα: Εντυπωσιακό γκράφιτι 30 μέτρων αλλάζει την όψη πεζόδρομου με μια έκρηξη χρωμάτων

POP UP TEAM
/
15 Οκτωβρίου, 2020

Πέντε street artists από την Ελλάδα και την Ιταλία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μεταμορφώσουν έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς δρόμους της πόλης.

Μια νέα καλλιτεχνική παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας έδωσε χρώμα και ζωή στην πόλη. Πέντε καλλιτέχνες street art, από την Ελλάδα και την Ιταλία, δημιούργησαν μια μεγάλη τοιχογραφία συνολικού μήκους περίπου 30 μέτρων που άλλαξε την όψη του πεζόδρομου της οδού Θεσσαλονίκης. Μάλιστα οι δημιουργοί άρχισαν το έργο τους το πρωί του Σαββάτου και το ολοκλήρωσαν το βράδυ της Κυριακής, δίνοντας την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να τους παρακολουθήσει εν δράσει.

Η τοιχογραφία έγινε με τη διοργάνωση και την επιμέλεια της ομάδας UrbanAct, που μετρά πολλές παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την οικονομική στήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Υλοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση «2×2 The GrIt», που έχει ξεκινήσει στη TheProjectGallery και λειτουργεί μέχρι και την 1 Νοεμβρίου.

Θα ακολουθήσουν μάλιστα και άλλες παρεμβάσεις από τον Δήμο Αθηναίων σε μεγάλους τοίχους της πρωτεύουσας, σε συνεργασία με γνωστούς street artists από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο η πόλη να ομορφύνει με δημιουργικό τρόπο.

graf1

graf2

graf3

graf4

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved