Η Beforelight είναι μια δημιουργική ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με τον εικαστικό φωτισμό και έχουν γίνει γνωστοί μετά τις πολύ επιτυχημένες επεμβάσεις τους στον δημόσιο χώρο της πόλης. Τα διάσημα έργα τους στην οδό Πιττάκη στου Ψυρρή με τα δεκάδες κρεμασμένα φωτιστικά και στη Στοά Eμπόρων στη Βουλής με τις παλιές εμπορικές πινακίδες νέον, έχουν γίνει τοπόσημα για τις γειτονιές τους.

1527883 before the light 2

Αυτήν τη φορά σειρά έχει το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας. Η ομάδα εμπνεόμενη από τη γεωμετρική αλλά και τη γεωγραφική σημασία του τριγώνου, χρησιμοποιεί το σχήμα ως εναρκτήρια ιδέα, σύμβολο και απεικόνιση για τις δύο παρεμβάσεις της. Ως χώρος της νέας δράσης επιλέχθηκε ο πεζόδρομος της Αγίου Μάρκου. «Όταν τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν, ελάχιστοι περαστικοί περνούν από εκεί. Η παρέμβασή μας προσκαλεί τους επισκέπτες να εντάξουν την Αγίου Μάρκου στη νυχτερινή τους βόλτα. Στην παρέμβαση αυτή έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με τον τοιχογράφο-καλλιτέχνη Νικόλαο Τσουνάκα» λένε οι ίδιοι.

Η νέα πρόταση της ομάδας, Falling Triangles, περιλαμβάνει φωτιστικές εγκαταστάσεις σε δύο κομβικά σημεία επί της Αγ. Μάρκου:

1527877 before the light 4

α. Στο σόκορο πολυκατοικίας στη συμβολή Αγ. Μάρκου και Χρυσοσπηλιωτίσσης μία συστάδα φωτεινών τριγώνων έρχεται σε διάλογο με την τοιχογραφία Ikarus του καλλιτέχνη Νικόλαου Τσουνάκα που απεικονίζει τον Ίκαρο-Άγγελο σε πτώση.

β. Στη συμβολή Αγ. Μάρκου και Μιλτιάδου ένα ευμέγεθες τρίγωνο πλαισιώνει έναν πλάτανο και ταυτόχρονα εκτείνεται ως τις άκρες των περιμετρικών κτιρίων κλείνοντας το μάτι στην έντονη γεωμετρία.

1527884 before the light 3

Πηγή: lifo.gr