Κόλιν Φερθ: Αυτός ήταν ο ρόλος που κατέστρεψε την καριέρα μου

POP UP TEAM
/
3 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ο ρόλος του κ. Ντάρσι στην τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας “Περηφάνια και Προκατάληψη” της Τζέιν Όστιν, για το BBC το 1995, έκανε διάσημο τον Κόλιν Φερθ και τον καθιέρωσε στη συνείδηση του γυναικείου τηλεοπτικού κοινού.

Ιδιαίτερα η σκηνή στη λίμνη όπου συναντά την Ελίζαμπεθ Μπένετ.

 http://youtu.be/hasKmDr1yrA

Ωστόσο, ο ίδιος δεν πιστεύει ότι τον βοήθησε στην καριέρα του. Το αντίθετο μάλιστα.

Ο Φερθ επιμένει ότι ήταν αυτός ο ρόλος που τον κράτησε πίσω στην καριέρα του καθώς μετέπειτα του πρότειναν ρόλους ανάλογα με τον τύπο του κ. Ντάρσι “να περιφέρεται και δείχνει όμορφος”.

“Ήταν ένας σπουδαίος ρόλος και ήταν σημαντικό γεγονός για την καριέρα μου. Αλλά δεν νομίζω ότι με βοήθησε γιατί δημιούργησε μια συγκεκριμένη εικόνα για μένα και περιόρισε τον τύπο των ρόλων που μου πρότειναν. Το να φαίνεσαι απλά όμορφος και να περιφέρεσαι είναι πολύ βαρετό. Ήθελα να κάνω άλλα πράγματα ως ηθοποιός”.

Mετά τον ρόλο αυτό, ο Φερθ υποδυόταν έναν ανάλογο ήρωα, όπως τον Μαρκ Ντάρσι στο “Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς”. Ένα ρόλο που επίσης λάτρεψαν οι γυναίκες.

http://youtu.be/6QH1pKAvCGE

Ωστόσο, o Φερθ δεν λάτρεψε καθόλου αυτούς τους ρόλους που τον περιόρισαν στην δουλειά του.

Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε ότι είδε την καριέρα του να αλλάζει και να τον αντιμετωπίζουν διαφορετικά, μετά την ταινία του 2009 στο πλευρό της Νικόλ Κίντμαν “Ένας άνδρας μόνος”, ρόλος που του χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ. Υποδύθηκε έναν καταθλιπτικό ομοφυλόφιλο Βρετανό καθηγητή που ζούσε στην Καλιφόρνια τη δεκαετία του ’80. “Αυτός ο ρόλος συνέβαλε στο να αλλάξει η οπτική για εμένα ως ηθοποιό. Υποδυόμουν έναν μεγαλύτερο, στενόχωρο τύπο και ξαφνικά σε βλέπουν με διαφορετικό μάτι” είπε ο 59χρονος ηθοποιός.

Την επόμενη χρονιά κέρδισε Όσκαρ για την ερμηνεία του στην εκπληκτική ταινία “Ο Λόγος του Βασιλιά”.

 http://youtu.be/pP6FHGZ_OMo

 

Με πληροφορίες από thetoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved