Η Πάρις Χίλτον μίλησε για την κακοποίηση που δέχθηκε ενώ ήταν εσώκλειστη σε σχολείο της Γιούτα.

Η 39χρονη σταρ εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει εναντίον του Provo Canyon School, του οποίου το προσωπικό κατηγόρησε για συναισθηματική, σωματική και ψυχολογική βία στη διάρκεια της παραμονής της εκεί ως έφηβη.

«Ονομάζομαι Πάρις Χίλτον, επιβίωσα από κακοποίηση ιδρύματος και μιλώ σήμερα εκ μέρους των εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών σε τέτοιου είδους δομές στις ΗΠΑ», είπε στην κατάθεσή της. «Τα τελευταία 20 χρόνια, βλέπω έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη όπου με απαγάγουν στη μέση της νύχτας δυο άγνωστοι, με ψάχνουν γυμνή και με κλειδώνουν. Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι ήταν μόνο ένα όνειρο, αλλά δεν ισχύει».

Και συνέχισε: «Δεχόμουν λεκτική, πνευματική και σωματική κακοποίηση σε καθημερινή βάση. Με απέκοψαν από τον έξω κόσμο και στερήθηκα όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μου. Χωρίς διάγνωση, με ανάγκασαν να καταναλώσω φάρμακα που με έκαναν να νιώθω μουδιασμένη και εξαντλημένη. Δεν ανέπνεα καθαρό αέρα ούτε είδα το φως του ήλιο για 11 μήνες. Δεν υπήρχε καθόλου ιδιωτικός χώρος -κάθε φορά που χρησιμοποιούσα το μπάνιο ή έκανα ντους, με παρακολουθούσαν. Στα 16 μου ένιωθα μάτια να κοιτάνε επίμονα το γυμνό σώμα μου. Ήμουν απλώς ένα παιδί και ένιωθα παραβιασμένη κάθε μέρα».

Η Πάρις Χίλτον λέει πως θεωρεί ότι κακοποίηση, που ισχυρίζεται, συνέχισε στο σχολείο για χρόνια αφότου εκείνη έφυγε, προσθέτοντας ότι άρχισαν να γίνονται αλλαγές μόνο μετά τις δημόσιες καταγγελίες της πέρυσι μέσω του ντοκιμαντέρ της. «Λέω την ιστορία μου, όχι για να με λυπούνται αλλά για να ρίξω φως σε όσα γίνονταν τότε και εξακολουθούν να συμβαίνουν τώρα», σημείωσε. «Οι άνθρωποι που εργάζονται, διαχειρίζονται και χρηματοδοτούν τέτοια προγράμματα θα πρέπει να ντρέπονται. Πώς μπορούν και ζουν γνωρίζοντας όλη αυτή την κακοποίηση;», είπε και κάλεσε σε πιο στενή παρακολούθηση του Provo Canyon.

«Θα είμαι ειλικρινής. Μιλώντας για κάτι τόσο προσωπικό ήταν και παραμένει τρομακτικό. Και δεν μπορώ να πέσω για ύπνο γνωρίζοντας ότι υπάρχουν παιδιά που υφίστανται την ίδια κακοποίηση, την οποία εγώ και τόσοι άλλοι δεχθήκαμε. Είμαι απόδειξη πως τα χρήματα δεν σε προστατεύουν από την κακοποίηση». Η Πάρις Χίλτον μίλησε πρώτη φορά για το θέμα μέσα από το ντοκιμαντέρ της «This Is Paris» στο YouTube, που προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο. Έκτοτε μάχεται να κλείσει το συγκεκριμένο σχολείο και άλλα παρόμοια ιδρύματα, των οποίων το προσωπικό φέρεται να κακοποιεί ανηλίκους.