Το βιβλίο που ο Johnny Depp αποκαλεί «ποιητικό αριστούργημα»

©Bielbienneboy
BETH TSALIKI
/
17 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Πολύ πριν από τους επιτυχημένους ρόλους, όπως εκείνον του Captain Jack Sparrow ή του Edward Scissorhands, ακόμη και τον ρόλο του Wade Walker στο Cry Baby, ο Johnny Depp φιλοδοξούσε να γίνει rock star. Αφού εγκατέλειψε το σχολείο, ένα χρόνο πριν το τελειώσει, ο Ντεπ άρχισε να κάνει άφθονες εμφανίσεις με το συγκρότημα του, The Kids, και τελικά κουράστηκε από την περιορισμένη επιτυχία τους.

Το 1983, ο Ντεπ παντρεύτηκε μια μακιγιέρ ονόματι Λόρι Αν Άλισον, αδερφή του μπασίστα του συγκροτήματός του. Μέσω της τότε συζύγου του, ο Ντεπ γνώρισε τον επίδοξο ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ, ο οποίος έστρεψε τα μάτια του στην καριέρα του ηθοποιού.

«Κατέληξα να παίζω τυχαία», είπε ο Ντεπ κατά τη διάρκεια της δίκης του για συκοφαντική δυσφήμιση το 2022. «Ήμουν μουσικός και μετακόμισα στο Λος Άντζελες με το συγκρότημά μου όταν ήμουν 20 ετών…. Υπήρξαν μερικά πράγματα που συνέβησαν όταν το συγκρότημα διαλύθηκε. Θυμάμαι ότι συμπλήρωνα μερικές αιτήσεις εργασίας με έναν φίλο μου».

«Τυχαίνει να είναι ένας ηθοποιός λιγότερο γνωστός από ό,τι είναι τώρα… πρόκειται για τον Νίκολας Κέιτζ», συνέχισε ο Ντεπ. «Συμπλήρωνα αιτήσεις σε βιντεοπωλεία, καταστήματα ρούχων για να μπορέσω να πληρώσω το ενοίκιο… Ο Νίκολας Κέιτζ είπε γιατί δεν συναντάς τον ατζέντη μου…Θα μπορούσες να γίνεις ηθοποιός…».

«Δεν είχα καμία επιθυμία να γίνω ηθοποιός», ομολόγησε ο Ντεπ. «Ήμουν μουσικός, αλλά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι επρόκειτο να μου πληρώσουν το νοίκι, ήταν αυτό που με έκανε να πω το ναι». Το ποσό ήταν 1.284 $ την εβδομάδα… δεν το είχα ξαναδεί αυτό!».

http://www.youtube.com/watch?v=yB1bLlguZVY

Τα τελευταία χρόνια, ο Ντεπ επέστρεψε στο αρχικό του πάθος, τη μουσική, κάνοντας περιοδείες με το συγκρότημα του Hollywood Vampires. Συνεργάστηκε επίσης με τον Jeff Beck για  το τραγούδι «This is a Song for Miss Hedy Lamarr», λίγο πριν τον θάνατο του βιρτουόζου κιθαρίστα τον Ιανουάριο του 2023.
http://www.youtube.com/watch?v=maa1xTKu7aQ

Με τα χρόνια, ο Ντεπ δεν σταμάτησε ποτέ να είναι «ζει» μαζί με την μουσική και το rock n’ roll, είτε πρόκειται για τη φιλία του με τους Oasis την δεκαετία του 1990, είτε για το πιο πρόσφατο «δέσιμο» του με τη Νονά του Πανκ, την Πάτι Σμιθ.

«Γνώρισα τον Johnny [Depp] πριν από περίπου πέντε χρόνια», είπε η Patti Smith στη Sun το 2012. «Αυτός και η Vanessa [Paradis, η σύζυγός του] και η κόρη τους ήρθαν στη συναυλία μου στο Λος Άντζελες και με βρήκαν στα παρασκήνια.

Απλώς δέσαμε αμέσως με τον Depp. Έχασα τον αδερφό μου και πραγματικά τον θρήνησα και ένιωσα σαν να έστειλε τον Τζόνι Ντεπ να γίνει ο νέος μου αδερφός».

Από τη μία όπως είναι φυσικό, Depp και Smith έχουν κοινό ενδιαφέρον τη μουσική, Ωστόσο, το δεύτερο κοινό είναι η λογοτεχνία.

«Λατρεύουμε τα ίδια βιβλία», συνέχισε. «Μιλάμε ατελείωτα για τη γαλλική λογοτεχνία και τον Jack Kerouac και τον Dylan Thomas. Απλώς διασκεδάζουμε και γελάμε».

Μετά την φιλία που δημιουργήθηκε μεταξύ τους, η Smith έγραψε το «Nine», ένα τραγούδι για να ευχαριστήσει την Depp που βοήθησε να γεμίσει την «τρύπα» που άφησε ο θάνατος του αδελφού της. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο άλμπουμ της Smith, «Banga» (2012), το οποίο επικεντρώθηκε σε «μοναδικά όνειρα και παρατηρήσεις» και σε ένα «ευρύ φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας», σύμφωνα με την Smith.

Το 2010, η Smith δημοσίευσε τα best seller με τα απομνημονεύματά της, Just Kids . Το βιβλίο επικεντρώθηκε κυρίως στην σχέση της μουσικού με τον Robert Mapplethorpe, ο οποίος τράβηξε την περίφημη φωτογραφία εξωφύλλου για το αριστουργηματικό άλμπουμ της Smith, Horses (1975).

«Το έγραψα γιατί ο Ρόμπερτ μου το ζήτησε… Αυτή ήταν λοιπόν η ατζέντα μου για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου. Το έγραψα για να εκπληρώσω τον όρκο μου προς αυτόν, που βρισκόταν στο νεκροκρέβατό του. Τελειώνοντας, ένιωσα ότι είχα εκπληρώσει την υπόσχεσή μου», είχε πει σε συνέντευξή της το 2014 στο Classic Rock.

Το βιβλίο εκδόθηκε με το tagline:

«Ήταν το καλοκαίρι που πέθανε ο Κολτρέιν, το καλοκαίρι του έρωτα και των ταραχών και το καλοκαίρι που μια τυχαία συνάντηση στο Μπρούκλιν οδήγησε δύο νέους σε έναν δρόμο τέχνης, αφοσίωσης και μύησης».

Στο πίσω μέρος της σκληρής έκδοσης του Just Kids, ο Ντεπ αποτιμά τα απομνημονεύματα:

«Η Πάτι Σμιθ μας έχει κοσμήσει με ένα ποιητικό αριστούργημα, μια σπάνια και προνομιακή πρόσκληση να απελευθερώσουμε ένα σεντούκι θησαυρού που δεν έχει ποτέ ξανανοίξει».

http://www.youtube.com/watch?v=_Iet4zMd0iE

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved