«Από το 1850 μέχρι και σήμερα»: Έκθεση με έργα από τη συλλογή του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣ
/
1 Ιουλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (ΜΕΤΗ) στην Κρήτη παρουσιάζει την έκθεση, «Από το 1850 μέχρι και σήμερα», με ενδεικτικά έργα από τη συλλογή του. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με καλλιτέχνες που δημιούργησαν έργα κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου από το 1850 μέχρι σήμερα στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα. Στην πρώτη αίθουσα του Μουσείου παρουσιάζονται τα παλαιότερα χρονολογικά έργα, ενώ στην επόμενη τα πιο σύγχρονα.

Tasos Dimos

Όπως σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης και συνιδρυτής του Μουσείου, η έκθεση αυτή «επιχειρεί να παρουσιάσει την Ιστορία της Τέχνης με έργα που ανήκουν στη συλλογή του. Και είναι ένα κατόρθωμα αυτό, εφʼ όσον πειθαρχεί χρονολογικά σε μια αλυσίδα που ο κάθε κρίκος έχει την συνέχειά του μέχρι να φτάσει στις μέρες μας και να αποδείξει ότι δεν υστερεί ουδόλως σε μορφές και σε αξίες που αφορούν τόσο τα έργα, όσο και τους καλλιτέχνες που τα δημιούργησαν και που αποτελούν αυτή την ομαδική έκθεση.

Lefteris Kanakakis

Δυστυχώς όμως, όπως είναι γνωστό, ο περιορισμένος χώρος εμποδίζει μια ολοκληρωμένη ματιά στο εύρος της συλλογής, επιτρέποντας τη συμμετοχή σαράντα περίπου καλλιτεχνών μόνον και γι’ αυτό θα γίνεται προσπάθεια να εναλλάσσονται έργα προκειμένου να ικανοποιηθεί, όσο το δυνατόν, η αντιπροσωπευτικότητα των ρευμάτων και των τάσεων που τη διέπουν».

Thomas Fanourakis

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των καλλιτεχνών:

Andrea Carnemolla – Κυριακή Αρκουλή – Νίκος Βισκαδουράκης – Αριστείδης Βλάσσης – Γιώργος Γεωργιάδης – Μαρία Γρηγοριάδη – Γιάννης Δημητράκης – Τάσος Δήμος – Φραγκίσκος Δουκάκης – Βαλέριος Καλούτσης – Βίκυ Καμένου – Μηνάς Καμπιτάκης – Λευτέρης Κανακάκης – Χρυσάνθη Κουμιανάκη – Κώστας Κουνάλης – Νικόλαος Κουνελάκης – Κωνσταντίνος Μαλέας – Έφη Μάνου –Γιώργος Μανουσάκης – Λυδία Μαργαρώνη – Ελένη Μαρκάκη – Γιάννης Μιγάδης – Κώστας Μουδάτσος – Τζένη Μπακαλούμα – Μιχαήλ Οικονόμου – Ασπασία Παπαδοπεράκη – Θωμάς Παπαδοπεράκης – Αντωνία Παπατζανάκη – Αιμιλία Παπαφιλίππου – Σμαράγδα Παπούλια – Γιάννης Παρμακέλης – Αίγλη Πλάτωνος – Δημήτρης Σαριδάκης – Φλωρεντίνη Σκουλούδη-Καλούτση – Μαρίνα Στελλάτου – Αντώνης Τιτάκης – Κατερίνα Τσεμπελή – Μιχαήλ Φαλκώνης – Θωμάς Φανουράκης – Βασιλική Φίλου – Μαρία Φιοράκη.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Χώρος διεξαγωγής: Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, Νυμφών 3, Ηράκλειο, Κρήτη
Email: met.heraklion@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 18.00 – 20.00.

Τους καλοκαιρινούς μήνες θα ισχύσει και πρωινό ωράριο: 10.00 με 14.00. Τα Σαββατοκύριακα οι επισκέψεις γίνονται μόνο κατόπιν συνεννόησης.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved