A sad se spušta veče, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή δύο γυναικών από τη Βοσνία

POP UP TEAM
/
15 Σεπτεμβρίου, 2021

Στο A sad se spušta veče η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Maja Novaković δείχνει στιγμές της ζωής δύο ηλικιωμένων γυναικών στην Ανατολική Βοσνία, με λιτό τρόπο.

Συγκεκριμένα, σε αυτό το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ οι διάλογοι είναι λίγοι, οι ασχολίες του αγροτικού βίου κυριαρχούν και λόγω της τοποθεσίας των γυρισμάτων του και της θεματολογίας του θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γίνει και σε άλλα μέρη των Βαλκανίων.

Επίσης, όποιος/α το παρακολουθήσει θα έχει την ευκαιρία να δει τα υπέροχα πλάνα της δημιουργού του, της διευθύντριας φωτογραφίας Jasna Prolić και των βοηθών τους Strahinja Marković, Marko Jakasović και Filip Obradović, που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής.

Επιπλέον, πολύ όμορφα είναι τα καθημερινά χρώματα του υπεύθυνου χρωματικής επεξεργασίας  Dušan Grubin, οι γραμματοσειρές, με ανθρώπινο γραφικό χαρακτήρα, των τίτλων αρχής και τέλους, του γραφίστα και εικονογράφου Nebojša Petrović και το σαν παιδική ζωγραφιά poster της Aleksandra Tosman ενώ καλοί είναι και οι ήχοι φυσικών τοπίων του υπεύθυνου ηχοληψίας Prvoslav Živanović.

Το film προβλήθηκε πρόσφατα, δωρεάν, μέσω της διαδικτυακής σελίδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (https://festivalierapetra.gr/), μεταξύ 07 και 21/08/2021, κατά τη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ του. Επιπρόσθετα, υποστηρίχτηκε, σύμφωνα με τους τίτλους αρχής του, από το FILM CENTER SERBIA (http://www.fcs.rs/en/), και όποιος/α επιθυμεί μπορεί να μάθει νέα για τις βραβεύσεις και προβολές του, σε πολλά κινηματογραφικά festivals όλου του κόσμου, από τη σελίδα του στο Facebook (https://www.facebook.com/thencomestheevening/).

Κώστας Καγκελίδης

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved