Les Bouteilles à la mer, ένα κινούμενο σχέδιο που θίγει το ζήτημα της μοναξιάς των νέων

POP UP TEAM
/
12 Νοεμβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Στο Les Bouteilles à la mer, που είναι ελεύθερη προσαρμογή του ομώνυμου βιβλίου των Hubert Ben Kemoun και Olivier Latyk (https://olivierlatyk.com/), ένα αγόρι προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μοναξιά του ρίχνοντας ένα μπουκάλι με ένα γράμμα στη θάλασσα, ώστε να βρει παρέα.

Σε αυτή την ιστορία κινουμένων σχεδίων η σκηνοθέτης, animatrice και μοντέρ Célia Tocco, η animatrice Raphaëlle Prud’homme και ο σεναριογράφος Arnaud Demuynck (https://www.arnauddemuynck.com/bouteilles-a-la-mer) μιλάνε για το θέμα τους με ρομαντικούς όρους, καθώς στο έργο τους απουσιάζουν τα νέα μέσα επικοινωνίας και χρησιμοποιείται έναντι αυτών κάποιο παλιό, όπως η γραφή με μολύβι και χαρτί.

Επίσης, διαμορφώνουν ένα πλαίσιο στο οποίο είναι πολλές οι αναφορές στη ζωγραφική, είτε αυτό έχει να κάνει με τον ελεύθερο χρόνο του πρωταγωνιστή τους είτε με τους τίτλους τέλους της δουλειάς τους.

Παράλληλα, το film τους διακρίνεται από τα καλά του τεχνικά χαρακτηριστικά, αφού κινείται ομαλά από τη μία σκηνή του στην άλλη, έχει ικανοποιητικό ήχο και συνδυάζει ωραία την εικόνα με τον ήχο, χάρη στο μοντάζ της κύριας δημιουργού του και του βοηθού της Yan Volsy-Roussel, την υπεύθυνη ήχου Céline Bernard, τον ηχολήπτη Jonathan Vanneste και τον υπεύθυνο mixage Nils Fauth.

Τέλος, η ήρεμη μουσική του Yan Volsy-Roussel, που παίχτηκε από τον ίδιο, τον Pavel Guerchovitch και την Ségolène Brutin, έφτιαξε ένα ιδανικά γαλήνιο περιβάλλον για τον μικρό ήρωα που ψάχνει κάποιο/α φίλο/η για να μην είναι μόνος.

Η ταινία παίχτηκε δωρεάν την Πέμπτη 11/11/21 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (https://online.filmfestival.gr/film/menumata-se-mpoukali-messages-in-a-bottle/) και πριν την προβολή της εμφανίστηκε διαφημιστικό spot της COSMOTE TV, Μεγάλου Χορηγού του ανωτέρω Φεστιβάλ. Όποιος/α επιθυμεί μπορεί να την παρακολουθήσει δωρεάν, μέχρι τις 15/11/21, αρκεί να τη νοικιάσει εγκαίρως από την παραπάνω διαδικτυακή πλατφόρμα.

https://vimeo.com/lesfilmsdunord/bouteilles-a-la-mer-extrait

Les Bouteilles à la mer _ extrait from Les Films du Nord on Vimeo.

Κώστας Καγκελίδης

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved