«The Gray Man»: Η νέα υπερπαραγωγή του Netflix, με τους Ryan Gosling & Chris Evans

image Ⓒ netflix
POP UP TEAM
/
15 Ιουλίου, 2022

Η υπερπαραγωγή του Netflix «The Gray Man», σε σκηνοθεσία των Russo Brothers, βασίζεται στο μπεστ-σέλερ μυθιστόρημα κατασκοπίας και δράσης του Mark Greaney (Εκδόσεις Anubis).

Χθες ξεκίνησε να προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία «The Gray Man», μια υπερπαραγωγή του Netflix σε σκηνοθεσία των Anthony και Joe Russo («Captain America: Civil War», «Avengers: Infinity War», «Avengers: Endgame»). Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Ryan Gosling («Blade Runner 2049», «La La Land»), ο Chris Evans («Captain America», «Knives Out») και η Ana de Armas («Blonde», «Knives Out»). Την επόμενη εβδομάδα, στις 22 Ιουλίου, θα τη δούμε και στην τηλεόραση.

Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στους Αδελφούς Ρούσο, καθώς είμαστε φαν της φιλμογραφίας τους, μαθαίνουμε μάλιστα ότι αυτή είναι η πιο ακριβή κινηματογραφική ταινία του Netflix μέχρι σήμερα, ωστόσο την ίδια εμπιστοσύνη έχουμε και στο βιβλίο στο οποίο βασίζεται η ταινία, ένα από τα μυθιστορήματα που μας κράτησαν συντροφιά την άνοιξη που μας πέρασε — και που θα διαβάσουν πολλοί φέτος στις παραλίες. Δεν είναι άλλο από τον «Γκρίζο Άνθρωπο» του best selling συγγραφέα Mark Greaney (416 σελίδες, μετάφραση Βασίλης Αθανασιάδης) που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis.

Ο Greaney δεν είναι τυχαία στην κορυφή των πωλήσεων με τα βιβλία του. Έχει συνεργαστεί με τον Tom Clancy σε τρία μυθιστορήματα, ενώ μετά τον θάνατο του συγγραφέα έγραψε άλλα τέσσερα, συνεχίζοντας το δημοφιλές έργο του με πρωταγωνιστή τον υπερκατάσκοπο Τζακ Ράιαν. Όλα έχουν βρεθεί στις λίστες best seller των New York Times. Ο «Γκρίζος Άνθρωπος» —πρώτος τίτλος της σειράς κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων «Gray Man»— έχει περισσότερα από τρία εκατομμύρια πωληθέντα αντίτυπα παγκοσμίως. Από τις Εκδόσεις Anubisκυκλοφόρησε πρόσφατα και το δεύτερο μυθιστόρημα της σειράς: «Ο Επόμενος Στόχος» (488 σελίδες, μετάφραση Βασίλης Αθανασιάδης). Και έπεται συνέχεια.

 pubGrayMan1200

Την περίοδο που οι Αδελφοί Ρούσο δούλευαν ακόμη στην τηλεόραση, σκηνοθετώντας σειρές όπως το «Community», τους προσέγγισε ένας παραγωγός και τους πρότεινε τον «Γκρίζο Άνθρωπο», γνωρίζοντας την αγάπη τους για τα θρίλερ δράσης. Το βιβλίο δεν άργησε να τους γοητεύσει. Η εκτεταμένη έρευνα του Mark Greaney δημιουργούσε έναν κόσμο ζωντανό, με εντυπωσιακές λεπτομέρειες, ενώ η πλοκή οδηγούσε τον πρωταγωνιστή σε πολλά και εξόχως ενδιαφέροντα σημεία, δημιουργώντας του τα κατάλληλα προβλήματα. Επιπλέον, ο «Γκρίζος Άνθρωπος» είχε όλα τα γνώριμα χαρακτηριστικά των κατασκόπων που δρουν στα άκρα: ήταν κρυψίνους, ζούσε στην ανωνυμία και κινούνταν δίχως να τον αντιλαμβάνεται κανείς. Όλοι μιλούσαν για ένα «θρίλερ υψηλής ταχύτητας» και για τον «Τζέισον Μπερν της νέας χιλιετίας», με εξαιρετικούς χαρακτήρες, έξυπνους διαλόγους, συναρπαστικές σκηνές καταδίωξης και δράσης, και απρόβλεπτες ανατροπές.

Η ιστορία, και μερικά εκατομμύρια αναγνώστες, απέδειξαν ότι δεν έλεγαν υπερβολές.

Νά και οι περιλήψεις των δύο πρώτων τίτλων της σειράς:

«Ο Γκρίζος Άνθρωπος»: Ο Κόρτλαντ Τζέντρι είναι ένας καλός άνθρωπος. Αλλά και ένας εξαιρετικός δολοφόνος. Για εκείνους που παραμονεύουν στις σκιές, είναι γνωστός ως ο Γκρίζος Άνθρωπος. Στον μυστικό κόσμο, είναι ένας θρύλος που ολοκληρώνει σιωπηλά τη μια δουλειά μετά την άλλη, κατορθώνοντας το αδύνατο προτού χαθεί ξανά στο σκοτάδι. Και πάντα πετυχαίνει τον στόχο του. Πάντα. Όμως, υπάρχουν δυνάμεις πολύ πιο θανάσιμες από τον Τζέντρι. Δυνάμεις όπως τα χρήματα. Η εξουσία. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτά είναι τα μοναδικά πράγματα για τα οποία αξίζει να πολεμήσεις. Και, στα μάτια τους, ο Τζέντρι έχει ξεπεράσει τη χρησιμότητά του. Αλλά ο Κορτ Τζέντρι θα αποδείξει ότι για εκείνον δεν υπάρχει γκρίζα ζώνη ανάμεσα στο να σκοτώνεις για το χρήμα και να σκοτώνεις για την επιβίωση…

«Ο επόμενος στόχος»: Πριν από τέσσερα χρόνια, ο επαγγελματίας δολοφόνος Κορτ Τζέντρι προδόθηκε από τους χειριστές του στη CIA. Για να επιβιώσει, έπρεπε να σκοτώσει τους παλιούς του συμπολεμιστές. Τώρα, ως δολοφόνος με το κωδικό όνομα Γκρίζος Άνθρωπος, είναι ο καλύτερος επαγγελματίας δολοφόνος της αγοράς. Αλλά όταν ένας παλιός σύντροφός του—που ο Κορτ νόμιζε ότι ήταν νεκρός — επιστρέφει για να τον στοιχειώσει, η ίδια του η ζωή μπαίνει στο στόχαστρο. Ο άντρας ζητάει από τον Κορτ να αναλάβει μια αποστολή διαφορετική από αυτές που έχει συνηθίσει: αντί για μια δύσκολη δολοφονία, η δουλειά αφορά μια σχεδόν αδύνατη απαγωγή. Και ο Κορτ πρέπει να επιστρέψει τον στόχο του στην ίδια ομάδα της CIA που τον είχε προδώσει. Με τους αδίστακτους εργοδότες του από τη μια πλευρά, τους πρώην φίλους του από την άλλη και μια καταδικασμένη αποστολή στη μέση, ο Κορτ Τζέντρι, κυριολεκτικά, θα σκότωνε για να βγει ζωντανός από αυτή την κατάσταση.

Ο Mark Greaney είναι Αμερικανός συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές Επιστήμες. Κατά τις έρευνές του για τα μυθιστορήματα της σειράς Gray Man, ταξίδεψε σε περισσότερες από δεκαπέντε χώρες κι εκπαιδεύτηκε με άντρες του στρατού και της αστυνομίας στη χρήση πυροβόλων όπλων, στις πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης και στις τακτικές μάχης εκ του σύνεγγυς. Είναι μία από τις πιο επιδραστικές φωνές στο σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα.

Κυριάκος Αθανασιάδηςathensvoice.gr/

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved