Νέες ταινίες Harry Potter θέλει η Warner Bros αν συμφωνήσει η J.K. Rowling

Copyright @Facebook J. K. Rowling
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
6 Νοεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Η Warner Bros σχεδιάζει να συνεχίσει το franchise, εάν η συγγραφέας του Harry Potter, J.K. Rowling συμφωνήσει να συνεργαστεί μαζί τους σε νέες ταινίες που θα διαδραματίζονται στο μαγικό Hogwarts. Την αποκάλυψη έκανε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Warner, David Zaslav σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

«Θα επικεντρωθούμε στο franchise», είπε το 62χρονο στέλεχος. «Δεν είχαμε ταινία Superman εδώ και 13 χρόνια. Δεν έχουμε κάνει Harry Potter εδώ και 15 χρόνια. Οι ταινίες της DC και οι ταινίες του Harry Potter παρείχαν πολλά από τα κέρδη για τη Warner Bros τα τελευταία 25 χρόνια».

Ο Zaslav υπενθύμισε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να κατέχει τα δικαιώματα του Lord of the Rings, πριν προσθέσει ότι θα ήθελε να δει περισσότερες ταινίες Harry Potter «αν μπορούμε να κάνουμε κάτι με την J.K. μελλοντικά».

Η Warner Bros κυκλοφόρησε οκτώ ταινίες Harry Potter από το 2001 έως το 2011: The Sorcerer’s Stone, Chamber of Secrets, Prisoner of Azkaban, Goblet of Fire, Order of the Phoenix, Half-Blood Prince και το φινάλε σε δύο μέρη, The Deathly Hallows. Οι ταινίες συγκέντρωσαν συνολικά 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Το στούντιο συνέχισε να συνεργάζεται με τη Rowling στη σειρά ταινιών Fantastic Beasts, ένα spin-off prequel του Harry Potter, που ξεκίνησε το 2016. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία με τίτλο Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, δεν τα πήγε και τόσο καλά εισπρακτικά μετά την κυκλοφορία του τον Απρίλιο, κερδίζοντας μόλις 405 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Συγκριτικά, το πρώτο μέρος της σειράς Fantastic Beasts and Where to Find Them έβγαλε 814 δισ. δολάρια και το δεύτερο μέρος The Crimes of Grindelwald έβγαλε 654 δισ.

Παρόλο που το prequel ξεκίνησε πολλά υποσχόμενο, εάν το επόμενο επεισόδιο της σειράς συνεχίσει να έχει χαμηλές επιδόσεις, θα είναι δύσκολο για την Warner Bros να συνεχίσει, ολοκληρώνοντας τον στόχο των πέντε ταινιών συνολικά.

Η ιδέα για περισσότερες ταινίες Harry Potter εξακολουθεί να είναι για την ώρα στον αέρα, ωστόσο ορισμένοι θαυμαστές έχουν ήδη εκφράσει ενθουσιασμό γι’ αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλοι, παρ’ όλα αυτά, αποδοκίμασαν την ιδέα να συνεχιστεί το franchise.

«Οι αρχικές ταινίες ήταν τέλειες όπως ήταν. Μακάρι αυτά τα στούντιο να ξεβολευτούν και να κάνουν τα δικά τους πρωτότυπα πράγματα», σχολίασε ένας θαυμαστής.

«Όχι. Αφήστε τις ήσυχες. Και όχι επειδή δεν μου άρεσαν τα βιβλία και οι ταινίες όταν μεγάλωνα. Νομίζω ότι η ιστορία έχει κλείσει και δεν θέλω η JKR να βγάλει περισσότερα χρήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κατά των τρανς», είπε ένας άλλος, αναφερόμενος στα σχόλια και τις απόψεις της Rowling που έχουν θεωρηθεί τρανσφοβικές. Ο πρωταγωνιστής του Harry Potter, Daniel Radcliffe ήταν ανάμεσα σε αυτούς που απάντησαν στα σχόλια της βρετανίδας συγγραφέα υποστηρίζοντας την τρανς κοινότητα.

Τα πρόσφατα σχόλια του Zaslav για το franchise του Harry Potter ήρθαν μετά τις υποψίες των θαυμαστών ότι υπήρχε ένταση μεταξύ της Warner Bros και της Rowling, κάτι που και οι δύο πλευρές έχουν αρνηθεί.

Η Rowling δεν εμφανίσθηκε στο πρόσφατο reunion του Harry Potter για την επέτειο είκοσι χρόνων από το την πρώτη ταινία της σειράς. Αργότερα, δήλωσε ότι ήταν προσκεκλημένη αλλά δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Κατά τη διάρκεια της προώθησης του Secrets of Dumbledore νωρίτερα φέτος, το όνομα της J.K. Rowling φέρεται να έμεινε εκτός του πρώτου τρέιλερ της ταινίας. Ωστόσο, το στούντιο κατέρριψε γρήγορα τις εικασίες περί σύγκρουσης με μια δήλωση λέγοντας: «Για 20 χρόνια, η Warner Bros, η J.K. Rowling και η ομάδα της συνεργάζονται για να ευχαριστήσουν τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο με την εντυπωσιακή αφήγηση και τη μαγεία του κόσμου των Μάγων».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved