Θα έρθει από τον ουρανό, μία παράλογα πολύπλοκη ταινία

POP UP TEAM
/
10 Νοεμβρίου, 2022

Στο Θα έρθει από τον ουρανό (Something in the dirt) δύο διαφορετικοί νέοι γείτονες στο Los Angeles έρχονται κοντά και αφιερώνουν το χρόνο τους στην κουβέντα και την έρευνα, για θέματα σχετικά με την επιστήμη και τη φαντασία.

Σε αυτή την ταινία των Aaron Moorhead και Justin Benson, με πρωταγωνιστές τους ίδιους, οι απειλητικοί ήχοι και η σχετική μουσική, τα σκούρα χρώματα, οι κινηματογραφικές λήψεις, που θυμίζουν κάμερες κινητού και επιτήρησης, η ανάπτυξη του σεναρίου, μέσω και επεξηγηματικών συνεντεύξεων των ηθοποιών, η διαχείριση του υλικού που τραβήχτηκε, και με τις λειτουργίες Pause, Rewind και Zoom, και τα οπτικά εφέ, διαμόρφωσαν καλά ένα πλαίσιο χαμηλόφωνης έντασης και μυστηρίου, πράγμα το οποίο ταιριάζει στο κλειστοφοβικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι δύο ανωτέρω δημιουργοί. Ωστόσο, η ιστορία συγκεντρώνει πολλές πληροφορίες και θέτει συνεχώς ερωτήματα, δίχως να έχει ευδιάκριτο προορισμό, κι αυτό μπορεί να μπερδέψει και να κουράσει το θεατή ενώ και το μοντάζ της δεν προσφέρει πάντα ροή ομαλή από τη μία σκηνή στην άλλη.

Το film προβλήθηκε στον κινηματογράφο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ, στις 04/11/22, στα πλαίσια του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μπροστά σε ένα κοινό που ξεπερνούσε τα ενενήντα άτομα. Πριν από την παρουσίασή του, εμφανίστηκαν μηνύματα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της μπύρας Fisher, της Mastercard, ενός νέου επεισοδίου της σειράς Έτερος Εγώ, που θα δείξει το παραπάνω festival, στις 10/11/22, στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, του πιο πάνω festival, των υποστηρικτών και των χορηγών του.

Κώστας Καγκελίδης

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved