Quentin Tarantino: Οι ηθοποιοί της Marvel δεν είναι αστέρες του κινηματογράφου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
23 Νοεμβρίου, 2022

Ο Tarantino βρίσκεται σε περιοδεία για να προωθήσει το μπεστ σέλερ του Cinema Speculation, μια μελέτη που εξετάζει τις ταινίες που αγάπησε και τον διαμόρφωσαν ως παιδί από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως περίπου το 1981.

Σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Deadline, ο Tarantino μίλησε κυρίως για αυτό που αγαπά. Αλλά, όταν η κουβέντα πήγε στην κατάσταση των ταινιών σήμερα, δεν μάσησε τα λόγια του λέγοντας ότι η «Marvel-οποίηση του Χόλιγουντ» οδήγησε στην εξαφάνιση των κινηματογραφικών αστέρων.

«Μέρος της Marvel-οποίησης του Χόλιγουντ είναι ότι έχετε όλους αυτούς τους ηθοποιούς που έχουν γίνει διάσημοι παίζοντας αυτούς τους χαρακτήρες», είπε ο Tarantino στο podcast, 2 Bears, 1 Cave, αλλά δεν είναι αστέρες του κινηματογράφου. Σωστά; Ο Captain America είναι το αστέρι. Ή ο Thor. Νομίζω ότι αυτό έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές… αλλά αυτοί οι χαρακτήρες franchise γίνονται τελικά τα αστέρια».

Όταν του ζητήθηκε να πει τι έβρισκε καλύτερο για τις ταινίες κατά την εποχή του Taxi Driver από την σημερινή, ο Tarantino απάντησε: «Σε σύγκριση με τις ταινίες σήμερα; Δεν με νοιάζει καν να απαριθμήσω όλους τους τρόπους με τους οποίους οι ταινίες της εποχής του Taxi Driver είναι καλύτερες από σήμερα. Το σήμερα δεν υπάρχει καν. Είναι σαν να ρωτάς για την εποχή του Mad Max. Πριν την αποκάλυψη».

Σημειώνοντας ότι δεν μισεί τις ταινίες της Marvel, ο Quentin Tarantino εξήγησε: «Δεν τις απορρίπτω, για να σας πω την αλήθεια. Μάζευα τα κόμικς της Marvel σαν τρελός όταν ήμουν παιδί», πρόσθεσε ο 59χρονος. «Υπάρχει η άποψη ότι αν αυτές οι ταινίες έβγαιναν όταν ήμουν είκοσι χρονών, θα ήμουν απόλυτα χαρούμενος και θα τις αγαπούσα απόλυτα. Αλλά, ξέρετε, είμαι σχεδόν 60, οπότε όχι, δεν είμαι τόσο ενθουσιασμένος μαζί τους».

Όπως εξήγησε, «Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι είναι οι μόνες ταινίες που φαίνονται να γυρίζονται σήμερα. Και είναι τα μόνα πράγματα που φαίνεται να δημιουργούν οποιοδήποτε είδους ενθουσιασμό μεταξύ των θαυμαστών ή ακόμα και του στούντιο που τα φτιάχνει. Δεν υπάρχει πραγματικά πολύς χώρος για οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι το πρόβλημά μου».

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Quentin Tarantino είχε πει ότι η σημερινή εποχή είναι «η χειρότερη εποχή στην ιστορία του Χόλιγουντ» και ότι οι σκηνοθέτες της Marvel είναι «απλώς μισθωτοί».

http://www.youtube.com/watch?v=yMg_J92plog

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved