Το Avatar 2 είναι τόσο ακριβό που κινδυνεύει να μπει μέσα – Αισιόδοξος δηλώνει ο James Cameron

Wikimedia Commons / Angela George
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
25 Νοεμβρίου, 2022

Πόσο ακριβό είναι το Avatar: The Way of Water; Οι πρώτες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι το budget παραγωγής και μόνο, ήταν της τάξης των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ο σκηνοθέτης James Cameron δεν είναι ακόμη διατεθειμένος να δώσει ένα ακριβές νούμερο. Η μόνη απάντηση που έδωσε ο σκηνοθέτης για τον προϋπολογισμό του sequel όταν ρωτήθηκε από το περιοδικό GQ ήταν η εξής: «Very f***ing expensive».

Ο James Cameron προφανώς είπε στα στελέχη της Disney και της 20th Century Studios ότι ο προϋπολογισμός του για το sequel ήταν τόσο υψηλός που αντιπροσώπευε «τo χειρότερo business case στην ιστορία του κινηματογράφου». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του σκηνοθέτη, «πρέπει να γίνει η τρίτη ή η τέταρτη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις στην ιστορία. Από εκεί ξεκινάς. Από αυτό το σημείο ξεκινάς να βγάζεις χρήματα».

Όταν ένας από τα στελέχη της 20th Century Studios τόλμησε να προτείνει στον τελειομανή σκηνοθέτη να μειώσει την διάρκεια της ταινίας, ο Cameron του απάντησε λέγοντας με απόλυτη βεβαιότητα ότι η ταινία θα σπάσει τα ταμεία:

«Αυτή η ταινία θα σπάσει τα ταμεία. Και όταν το κάνει θα είναι πολύ αργά για να σου αρέσει. Η ώρα για να λατρέψεις την ταινία είναι τώρα. Οπότε, δεν σου ζητάω να πεις κάτι που δεν νιώθεις, αλλά να ξέρεις ότι ανεξάρτητα από το πόσο κολακευτικός κι αν είσαι για την ταινία στο μέλλον, όταν θα σπάσει τα ταμεία, δεν μπορείς να επιστρέψεις σε μένα και να κάνεις κομπλιμέντα για την ταινία ή να πεις: Κοίτα τι κάναμε μαζί. Σε αυτό το σημείο, το συγκεκριμένο άτομο φλίπαρε και εγώ τον πέταξα έξω από το γραφείο μου».

Στο τρέχον chart των ταινιών με τις υψηλότερες εισπράξεις παγκοσμίως, το αρχικό Avatar του 2009 κατατάσσεται στην κορυφή με 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Avengers: Endgame της Disney βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 2,7 δισεκατομμύρια, ενώ ο Τιτανικός, επίσης του Cameron, παραμένει στην τρίτη θέση με 2,1 δισεκατομμύρια. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον Cameron, ότι εάν το Avatar: The Way of Water θέλει να βγάλει τα λεφτά του, θα πρέπει να ξεπεράσει είτε το Star Wars: The Force Awakens (2,06 δισεκατομμύρια) ή το Avengers: Infinity War (2,04 δισεκατομμύρια) στην τέταρτη ή πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

www.boxofficemojo.com

Μόνο πέντε ταινίες έχουν ξεπεράσει ποτέ το όριο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Ενώ η πανδημία έχει επηρεάσει τον κινηματογράφο, ταινίες όπως το Spider-Man: No Way Home (1,9 δισεκατομμύρια δολάρια) και το Top Gun: Maverick (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) κατάφεραν να αποφέρουν τεράστια κέρδη, οπότε υπάρχει ελπίδα για το The Way of Water.

Το αρχικό Avatar είχε εισπράξεις 785 εκατομμυρίων δολαρίων στην εγχώρια αγορά και βρίσκεται στην τέταρτη θέση του αμερικανικού box office chart όλων των εποχών. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Top Gun: Maverick με 716 εκατομμύρια δολάρια σε εγχώριο επίπεδο.

Το Avatar: The Way of Water κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 16 Δεκεμβρίου.

http://www.youtube.com/watch?v=go-shGSz0dM

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved