Ο Will Smith εξηγεί γιατί έμεινε μακριά από ταινίες για τη σκλαβιά μέχρι το «Emancipation»

Wikimedia Commons / Gage Skidmore
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
15 Δεκεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Αφού έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για το μεγαλύτερο μέρος του 2022 μετά το σκάνδαλο των Όσκαρ, ο Will Smith άρχισε να εμφανίζεται ξανά στα media τις τελευταίες εβδομάδες προωθώντας τη νέα του ταινία, Emancipation για το Apple TV+.Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός σκλάβου, γνωστού ως «Whipped Peter» και την διάσημη φωτογραφία που έδειχνε τις πληγές στην πλάτη του από τα βασανιστήρια, η οποία με το που κυκλοφόρησε σε όλη τη χώρα, βοήθησε στο να στραφούν οι λευκοί Βόρειοι ενάντια στη σκλαβιά.

Η ταινία ακολουθεί τον Peter καθώς ξεφεύγει από μια φυτεία και πρέπει να δραπετεύσει μέσα από τους επικίνδυνους βάλτους της Λουιζιάνα.

Ο Smith δεν συνηθίζει να αναλαμβάνει τέτοιου είδους ρόλους με θέμα την σκλαβιά και σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Complex δήλωσε αυτή την φορά η επιλογή ήταν σκόπιμη. Ο ηθοποιός είπε ότι η αφήγηση αυτής της ιστορίας από τον σκηνοθέτη Antoine Fuqua ήταν εμπνευσμένη και είχε ένα νόημα βαθύτερο από ό,τι συνήθως απεικονίζουν οι ταινίες με τα βάσανα και τις κακουχίες της σκλαβιάς.

«Ο Antoine δεν έκανε μια ταινία για τη σκλαβιά», είπε ο Smith. «Είναι μια ταινία για την ελευθερία, είναι μια ταινία για την αγάπη, είναι μια ταινία για την οικογένεια, είναι μια ταινία για την πίστη, είναι μια ταινία για την αντοχή και την ευγνωμοσύνη και είναι μια ταινία για τη δύναμη του πνεύματος του Αφροαμερικανού».

Ο ηθοποιός έχει απαγορευτεί να παρευρεθεί στα Όσκαρ για 10 χρόνια μετά το περιστατικό με τον Chris Rock νωρίτερα φέτος, ενώ αρχικά αναφέρθηκε ότι η Apple θα καθυστερούσε την κυκλοφορία της ταινίας μέχρι το 2023 μετά τη διαμάχη για τα Όσκαρ, αλλά η εταιρεία προχώρησε στο αρχικό σχέδιο – δίνοντας στον Smith την απαραίτητη ευκαιρία να συμφιλιωθεί με τους θαυμαστές του.

Στην ερώτηση, πως μπορεί να μπαίνει στο σωστό mindset για να παίξει ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό ρόλο όπως του Peter, ο Will Smith απάντησε περιγράφοντας ένα άσχημο περιστατικό στην αρχή των γυρισμάτων:

«Συνέβη περίπου στην αρχή καθώς προετοιμαζόμασταν, όταν ένα από τα μέλη του συνεργείου μετρούσε το μέγεθος για τις αλυσίδες του λαιμού μου. Έβαλε τις αλυσίδες στο λαιμό και στους καρπούς μου – ήταν το πραγματικό βάρος και το πραγματικό μέγεθος και όταν πήγε να βάλει το κλειδί για να με ξεκλειδώσει, το κλειδί δεν λειτούργησε.

Και υπήρξαν περίπου 15 λεπτά όπου ήμουν κλειδωμένος στις αλυσίδες και η καρδιά μου πήγε να σπάσει, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που έτρεχαν πάνω-κάτω προσπαθώντας να βρουν ένα άλλο κλειδί για να με απελευθερώσουν. Και συνειδητοποίησα ότι ο Peter δεν το είχε αυτό. Κανείς δεν έτρεχε γύρω για τον σώσει και εκείνη τη στιγμή, εκείνα τα 15 λεπτά, άρχισα να κατανοώ βαθύτερα τον Peter».

http://www.youtube.com/watch?v=wafyhTpWpUs&t=1s

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved