Το τρέιλερ για την νέα ταινία Tetris δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο eighties

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
17 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Με πρώτη προβολή στις 31 Μαρτίου από την Apple TV+, η ταινία αφηγείται την απίστευτη ιστορία πίσω από την δημιουργία ίσως του πιο διάσημου βιντεοπαιχνιδιού όλων των εποχών.

Η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για την ταινία Tetris, η οποία αφηγείται την πραγματική ιστορία του αγώνα δρόμου μεταξύ δυτικών εταιριών, της Nintendo και της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης για τα δικαιώματα στο κλασικό παιχνίδι του Alexey Pajitnov.

Ο Taron Egerton υποδύεται τον Henk Rogers, τον επιχειρηματία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανακάλυψη του Tetris και στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων, επιτρέποντας έτσι την κυκλοφορία του στο τότε επαναστατικό Game Boy της Nintendo. Για να το κάνει αυτό, έπρεπε να διαπραγματευτεί απευθείας με το σοβιετικό καθεστώς, αφού ο κομμουνιστικός νόμος υπαγόρευε ότι το παιχνίδι ανήκε στον λαό της Σοβιετικής Ένωσης, δηλαδή της κυβέρνησης και όχι στον ίδιο τον Pajitnov. Η συνέχεια περιλαμβάνει κάθε είδους ψυχροπολεμικά παιχνίδια κατασκόπων που μπορείτε να φανταστείτε.

Είναι μια απίστευτη ιστορία που αποτελεί το επίκεντρο του κλασικού βιβλίου του David Sheff, Game Over, το οποίο εξιστορεί τις πρώτες μέρες και την άνοδο της Nintendo. Η ταινία, σε σκηνοθεσία Jon S. Baird, φαίνεται να έχει μια αρκετά πλατιά προσέγγιση στο αρχικό υλικό, εμποτίζοντας το με ποπ πινελιές της δεκαετίας του ’80, κυνηγητά αυτοκινήτου (για κάποιο λόγο), ρετρό εφέ παιχνιδιών και τον Taron Egerton να περιγράφει «το τέλειο παιχνίδι».

Ωστόσο, είναι διασκεδαστικό να βλέπεις θρυλικές φιγούρες της πρώιμης εποχής των βιντεοπαιχνιδιών να απεικονίζονται στην μεγάλη οθόνη, όπως ο Βρετανός μεγιστάνας των μίντια Robert Maxwell (Roger Allam), ο cool διευθυντής της Nintendo of America, Howard Lincoln (Ben Miles) και ο τρομακτικός πρόεδρος της Nintendo, Hiroshi Yamauchi (Togo Igawa).

http://www.youtube.com/watch?v=-BLM1naCfME

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved