Τα προβλήματα όρασης της Τζούντι Ντεντς. Δεν μπορεί πλέον να διαβάζει τις ατάκες της

Copyright @Instagram judidenchofficial
POP UP TEAM
/
21 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το πρόβλημα με τα μάτια της και πώς χειρίζεται η ηθοποιός τα σενάρια από νέες ταινίες.

Η Βρετανίδα ηθοποιός, Τζούντι Ντεντς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της εξασθένησης της όρασής της, αποκαλύπτοντας ότι έχει γίνει για εκείνη «αδύνατο» να διαβάζει σενάρια. Πριν από χρόνια η βραβευμένη ηθοποιός αποκάλυψε ότι είχε AMD (ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας), κοινή πάθηση που εμφανίζεται συνήθως σε ανθρώπους μετά τις ηλικίες των 50 και 60 ετών και επηρεάζει την όραση. Η AMD δεν προκαλεί ολική τύφλωση, αλλά μπορεί να κάνει δύσκολη την ανάγνωση και την αναγνώριση προσώπων.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η 88χρονη πρωταγωνίστρια της ταινίας «Μπέλφαστ» είπε ότι η κατάσταση είναι «αρκετά δύσκολη» και παραδέχθηκε ότι «δεν βλέπει». Τώρα, κατά τη διάρκεια συμμετοχής της στο «The Graham Norton Show», είπε ότι «είναι αδύνατο» να διαβάσει τα κινηματογραφικά σενάρια που της παραδίδονται. «Επειδή έχω φωτογραφική μνήμη, πρέπει να βρω ένα μηχάνημα που όχι μόνο θα μου διδάσκει τα λόγια μου, αλλά και θα μου λέει πού εμφανίζονται στη σελίδα» εξήγησε. «Μου είναι πολύ εύκολο να μαθαίνω τα λόγια και να τα θυμάμαι. Θα μπορούσα να ερμηνεύσω ολόκληρη τη “Δωδέκατη Νύχτα” αυτήν τη στιγμή» σημείωσε.

Το 2019, η Τζούντι Ντεντς είπε ότι έπρεπε να σταματήσει την οδήγηση λόγω της όρασής της, τονίζοντας ότι ήταν «μία από τις πιο τραυματικές στιγμές» της ζωής της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent. Όταν ρωτήθηκε, εάν σχεδιάζει να αποσυρθεί από την υποκριτική, η ηθοποιός ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω να συνταξιοδοτηθώ».

Η Ντεντς πρωταγωνίστησε πρόσφατα στη δραματική ταινία «Allelujah» του 2022, διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του Άλαν Μπένετ του 2018. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας τοπικής κοινότητας που αγωνίζεται για να εμποδίσει το κλείσιμο πτέρυγας για ηλικιωμένους σε ένα μικρό νοσοκομείο του Γιορκσάιρ.

http://www.youtube.com/watch?v=KGektpTIYqo

Από το Look Magazine της Athens Voice

 

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved