Ο Ben Stiller ξεκαθαρίζει ότι δεν μετανοιώνει για το Tropic Thunder. «Ήταν πάντα μια αμφιλεγόμενη ταινία»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
28 Φεβρουαρίου, 2023

«Είμαι περήφανος για αυτή την ταινία και για τη δουλειά που έκαναν όλοι σε αυτή»

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα tweet που ισχυριζόταν ότι ο Ben Stiller είχε ζητήσει συγγνώμη για την παραγωγή της κωμωδίας του Tropic Thunder του 2008 έγινε viral, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της ταινίας να ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

«Παρακαλώ σταματήστε να ζητάτε συγγνώμη που κάνετε αυτή την ταινία», έγραφε το αρχικό tweet. «Ήταν και εξακολουθεί να είναι αστεία. Ακόμα πιο αστεία τώρα με την cancel culture όπως είναι. Είναι ΤΑΙΝΙΑ. Απλώς μπορείς να το ξεπεράσεις. ΠΕΘΑΝΩ στα γέλια όταν το είδα για πρώτη φορά την προηγούμενη μέρα, όπως και όλοι οι άλλοι».

Ο Ben Stiller, ο οποίος σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο Tropic Thunder, απάντησε λέγοντας: «Δεν ζητώ συγγνώμη για το Tropic Thunder. Δεν ξέρω ποιος σου το είπε. Ήταν πάντα μια αμφιλεγόμενη ταινία από τότε που βγήκε. Περήφανοι για αυτό και για τη δουλειά που έκαναν όλοι σε αυτό».

Όπως αποδεικνύεται, ένα tweet του 2018 από τον Stiller είχε επανεμφανιστεί στο οποίο ανέφερε την αντίδραση στο Tropic Thunder από 20 ομάδες υπεράσπισης αναπήρων την εποχή που κυκλοφόρησε. «Στην πραγματικότητα το Tropic Thunder υπέστη μποϊκοτάζ πριν από 10 χρόνια όταν κυκλοφόρησε και ζήτησα συγγνώμη τότε», έγραψε ο Stiller το 2018, ενώ ανέφερε στο Twitter μια απάντηση στη συγγνώμη του Shaun White που ντύθηκε ως Simple Jack, έναν χαρακτήρα με νοητική στέρηση από την ταινία. «Η ταινία πάντα είχε σκοπό να κοροϊδέψει τους ηθοποιούς που προσπαθούσαν να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν βραβεία. Υποστηρίζω τη συγγνώμη μου, την ταινία, τον Shaun White και τους σπουδαίους ανθρώπους και το έργο των Special Olympics».

Εκτός από τον Simple Jack, το Tropic Thunder παρουσίασε τον Robert Downey Jr. βαμμένο με μαύρο πρόσωπο, ενώ υποδύθηκε τον Kirk Lazarus, έναν ηθοποιό που σκούρυνε επίτηδες το δέρμα του για να παίξει έναν μαύρο χαρακτήρα.

Όπως επισημαίνει το Insider, ο Downey μίλησε εκτενώς για τον ρόλο του κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου podcast του 2019 στο The Joe Rogan Experience. «Νομίζω ότι ίσως ο Sean Penn είχε αρνηθεί τον ρόλο αρχικά — ενδεχομένως σοφά. Σκέφτηκα ότι θα το έκανα μετά το Iron Man, μετά άρχισα να σκέφτομαι ότι αυτή είναι μια κακή ιδέα», είπε. «Τότε είπα στον εαυτό μου: Θα μπορούσα να γίνω μαύρος για ένα καλοκαίρι στο μυαλό μου, οπότε υπάρχει κάτι για μένα ή θα έχω την ευκαιρία να εκθέσω την υποκρισία των καλλιτεχνών και αυτό που πιστεύουν ότι επιτρέπεται να κάνουν κατά καιρούς».

Συνέχισε, «Ο Ben Stiller ήξερε ακριβώς ποιο ήταν το όραμα της ταινίας. Και το εκτέλεσε. Ήταν αδύνατο να μην καταλήξει να γίνε εφιάλτης για την ταινία. Και το 90% των μαύρων φίλων μου είπαν, φίλε, αυτό ήταν υπέροχο». Όσο για το άλλο 10%, είπε ο Downey, «Δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί τους, αλλά ξέρω πού ήταν η καρδιά μου και δεν ήταν ποτέ δικαιολογία για να κάνω κάτι που δεν είναι επίκαιρο».

Αφού μίλησε και για την ταινία, White Chicks, πρόσθεσε: «Υπάρχει μια ρήτρα ηθικής εδώ σε αυτόν τον πλανήτη… και νομίζω ότι το να έχεις ηθική ψυχολογία είναι καθήκον σου, οπότε μερικές φορές, απλά πρέπει να παραδεχτείς ότι έχεις κάνει λάθος, αλλά το Tropic Thunder αφορούσε το πόσο λάθος είναι το να βάφεσαι μαύρος, οπότε εξαιρούμαι».

http://www.youtube.com/watch?v=5AIjRbRYEoQ

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved