Michelle Pfeiffer: «Δεν είχα σκοπό να σταματήσω, αλλά έγινα δύσκολη με τις επιλογές μου»

Copyright @Instagram michellepfeifferofficial
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
8 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Αφού συγκέντρωσε δεκάδες βραβεία και επιτυχίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του 1990, η ηθοποιός αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα από την υποκριτική για να περάσει χρόνο με την οικογένειά της μακριά από το Χόλιγουντ.

Υπάρχει ένα βίντεο τριάντα ετών που εμφανίζεται κάθε τόσο στα social media και προκαλεί σάλο. Στο viral κλιπ, η Michelle Pfeiffer, κρατά ένα μαστίγιο στην ταινία Batman Returns (1992) του Tim Burton και, χωρίς τη βοήθεια ειδικών εφέ, χρησιμοποιεί μόνη της την επιδεξιότητά της για να αποκεφαλίσει τέσσερα μανεκέν σε μία μόνο λήψη. Η διαχρονικότητα του βίντεο δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον, πόσο έντονα προετοιμάστηκε η ηθοποιός για έναν ρόλο που της προσφέρθηκε μόνο αφού η Annette Bening, η πρώτη επιλογή του Burton να παίξει τη Catwoman, αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή λόγω εγκυμοσύνης. Δεύτερον, δείχνει τη συνεχιζόμενη επίδραση της Pfeiffer, παρά το γεγονός ότι, εμφανίζετε στη μεγάλη οθόνη μόνο σποραδικά.

Ερωτηθείς για το viral κλιπ, η Pfeiffer είπε: «Το είδα και είναι τόσο τρελό. Είναι πραγματικά σαν αυτός ο χαρακτήρας να έχει εννέα ζωές. Απλώς συνεχίζει να επιστρέφει». Θυμάται εκείνη τη στιγμή καθαρά. «Ήταν διασκεδαστικό, μόνο και μόνο επειδή μου αρέσει να παίζω αυτόν τον χαρακτήρα και ήμουν πολύ καλή με το μαστίγιο και ήμουν πολύ ευχαριστημένη με τον εαυτό μου, γιατί ήταν κάτι που η κασκαντέρ μου δεν μπορούσε να το κάνει όπως εγώ».

Ενώ η Pfeiffer διατηρεί την πόρτα ανοιχτή για να επιστρέψει ως Catwoman, αυτή τη στιγμή υποδύεται στην οθόνη έναν άλλο υπερήρωα, την αυθεντική Wasp, Janet Van Dyne, στο Ant-Man and the Wasp: Quantumania, μαζί με τους Paul Rudd, Michael Douglas και Evangeline Lily.

Ο σκηνοθέτης Peyton Reed ονειρευόταν τη συμμετοχή της Pfeiffer στην ταινία της Marvel. Στην πραγματικότητα, το όραμά του ήταν τόσο ξεκάθαρο που ο Reed προσέλαβε μια ηθοποιό που έμοιαζε με την Pfeiffer για να παίξει τον χαρακτήρα (που εμφανίστηκε μόνο για λίγο και με μάσκα) στο πρώτο επεισόδιο του franchise. Το να προσλάβει την Pfeiffer δεν ήταν δεδομένο: είναι διάσημη για τους ρόλους που έχει απορρίψει όσο και για τις ερμηνείες της, έχοντας αρνηθεί ταινίες όπως Pretty Woman, Basic Instinct, Silence of the Lambs, Bugsy και Thelma and Louise (η τελευταίο είναι η μόνη ταινία που λυπάται που την απέρριψε).

Η ηθοποιός είναι επιλεκτική με τις ταινίες της από το 2000. Η Pfeiffer αναλαμβάνει μόνο έργα που την προκαλούν ή της επιτρέπουν να συνεργαστεί με ανθρώπους που της αρέσουν. Έχει λίγα να αποδείξει. Είχε μια καταπληκτική καριέρα τόσο από άποψη ποικιλίας όσο και ποιότητας. Έχει κάνει δράμα, κωμωδία, μιούζικαλ, θρίλερ και έργα εποχής και έχει υποδυθεί έναν κακό της Disney καθώς και μια υπερηρωίδα σε ταινίες της Marvel και της DC. Οι ταινίες της έχουν εισπράξει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office και έχει συγκεντρώσει οκτώ υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες (με έξι διαδοχικές υποψηφιότητες) και τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και του 1990, ήταν μια αληθινή θεά του κινηματογράφου. Μπορεί η Meryl Streep να κέρδισε όλα τα βραβεία, αλλά η Pfeiffer κοσμούσε όλα τα εξώφυλλα των περιοδικών. Οι περισσότεροι δεν την ξέχασαν. Ο Paul Rudd είπε ότι όταν όλα τα αστέρια των διαφόρων ταινιών Avengers συγκεντρώθηκαν για το φινάλε, Avengers: Endgame, κανείς δεν προκάλεσε περισσότερο ενθουσιασμό από εκείνη (και η ομάδα περιελάμβανε αρκετούς κατόχους Όσκαρ).

Από την επιστροφή της, η Pfeiffer κάνει μόνο αυτό που την συγκινεί. Εναλλάσσεται μεταξύ υπερπαραγωγών (Murder on the Orient Express και Ant-Man) με μικρές ανεξάρτητες παραγωγές. Το 2021, για το French Exit, έλαβε άλλη μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Για χάρη του κινηματογράφου και του κοινού της, ας ελπίσουμε ότι η Pfeiffer έχει πολλές ακόμη εμφανίσεις.

http://www.youtube.com/watch?v=lSWacsfd-40

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved