«Έβριζα σαν ναύτης» – Η Jessica Alba απέφυγε τα αρπαχτικά του Χόλιγουντ δημιουργώντας μια πανοπλία αρσενικής ενέργειας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
14 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η Jessica Alba δήλωσε σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του HBO Max, “Who’s Talking to Chris Wallace?” ότι υιοθέτησε μια πιο αρρενωπή περσόνα ως έφηβη και νεαρή ενήλικας στο Χόλιγουντ για να αποφύγει σκόπιμα να γίνει στόχος από διάφορους παράγοντες του Χόλιγουντ που ήθελαν να την εκμεταλλευτούν σεξουαλικά. Η Alba ξεκίνησε να εμφανίζεται στην οθόνη σε ηλικία 13 ετών και κέρδισε τον πρωτοποριακό ρόλο της ως Max Guevara στο «Dark Angel» της Fox όταν ήταν 19 ετών. Η σειρά που δημιούργησε ο James Cameron έκανε την Alba φεμινιστικό τηλεοπτικό είδωλο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά και σύμβολο του σεξ.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZcFt-c_dBx0

«Κατάλαβα ότι έπρεπε να βοηθήσω ώστε να πουληθεί το προϊόν», είπε η Alba στον Chris Wallace όταν ρωτήθηκε αν την ενοχλούσε το πώς τα μίντια την αντικειμενοποίησαν ως σύμβολο του σεξ. «Το κατάλαβα ως επιχειρηματική απόφαση και στρατηγική. Και έτσι μπόρεσα να αποστασιοποιηθώ από αυτό. Αλλά, υποθέτω δεν μπορείτε να αλλάξετε τη γνώμη των άλλων σχετικά με το τι μπορεί ή όχι να σκέφτονται για εσάς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα κακό στο να κατέχεις τη σεξουαλικότητά σου. Ειλικρινά, σίγουρα δεν ήμουν αυτό το άτομο. Ήμουν πολύ νευρική για όλα αυτά και ένιωθα αρκετά άβολα».

«Μόλις έγινα μαμά, άρχισα πραγματικά να βλέπω τον εαυτό μου ως γυναίκα ή σεξουαλικό ον ή ως κάποιον που κατείχε τη δύναμη και τη θηλυκότητά της», συνέχισε η Alba. «Εκείνη την εποχή, ένιωθα ότι έπρεπε να βάλω αυτή την πανοπλία αρρενωπότητας και αρρενωπής ενέργειας, ώστε να μην με κυνηγήσουν. Ξέρετε, υπάρχουν πολλά αρπακτικά στο Χόλιγουντ».

Το να εκπέμπεις μια πιο σκληρή και πιο αρρενωπή ενέργεια βοήθησε να κρατηθούν μακριά τα αρπακτικά του Χόλιγουντ, είπε η Alba. «Ήμουν πολεμίστρια. Έδωσα αυτή την ενέργεια. Ήμουν πραγματικά σκληρή. Έβριζα σαν ναύτης και προσπάθησα να γίνω όσο το δυνατόν πιο μη διαθέσιμη, για να μην με εκμεταλλεύονται».

Το “Dark Angel” προβλήθηκε για δύο σεζόν μεταξύ 2000 και 2002. Όταν τελείωσε η σειρά, η Alba έκανε το άλμα στις ταινίες με ρόλους στα “Honey”, “Sin City” και “Fantastic Four”.

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved