Ο Sam Raimi μίσησε αρχικά τον τίτλο του Evil Dead: «Ήταν τόσο χαζό»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
18 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

«Πώς μπορεί κάτι να είναι ταυτόχρονα κακό και νεκρό;»

Όταν ο σκηνοθέτης Sam Raimi δημιουργούσε την θρυλική πλέον ταινία τρόμου The Evil Dead το 1981, δεν είχε ιδέα πόσο τεράστιο θα γινόταν το franchise – στην πραγματικότητα, δεν ήξερε καν ότι το franchise θα ονομαζόταν Evil Dead. Όπως αποκάλυψε στο Empire αυτή την εβδομάδα, ο υπεύθυνος πωλήσεων, Irvin Shapiro σκέφτηκε τον τίτλο και στην αρχή, ο Raimi τον μίσησε.

«Ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν The Book of the Dead», είπε ο Raimi. «Αλλά, ο Shapiro μάζεψε τον Rob Tapert (εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας), τον Bruce Campbell και εμένα και είπε ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τίτλο. Ο διαφημιστικός χώρος στην εφημερίδα πληρώνεται με την ίντσα. Δεν πρόκειται να έχουμε τίτλο πέντε λέξεων. Η λέξη dead μπορεί να μείνει. Μπορούμε να έχουμε άλλη μια λέξη. Μπορείτε να το ονομάσετε 101% Dead ή Evil Dead».

Απέναντι σε αυτές τις δύο επιλογές, ο Raimi πήγε με αυτό που φαινόταν σαν το λιγότερο κακό. Αλλά, ακόμη και το Evil Dead δεν κάθονταν καλά αρχικά. «Πώς μπορεί κάτι να είναι κακό και νεκρό, αναρωτήθηκε. Απλώς νόμιζα ότι ήταν τόσο ηλίθιο».

Καθώς πέρναγε ο καιρός, ωστόσο, το franchise Evil Dead γιγαντώθηκε, με πολυάριθμες ταινίες, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια, μια τηλεοπτική εκπομπή, ακόμη και ένα μιούζικαλ. «Τώρα μου αρέσει ο τίτλος», είπε. «Είναι πολύ καλός».

Ο τελευταίος τίτλος της σειράς, Evil Dead Rise, θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 21 Απριλίου. Σε σκηνοθεσία του Lee Cronin, τόσο ο Raimi όσο και ο Campbell επέστρεψαν ως εκτελεστικοί παραγωγοί και ο τελευταίος περιέγραψε την ταινία ως την «πιο τρομακτική» μέχρι σήμερα για το franchise. Δείτε το τρέιλερ της νέας ταινίας εδώ.

http://www.youtube.com/watch?v=smTK_AeAPHs

 

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved