«Οι νέοι ηθοποιοί μπορούν να θέσουν όρια στον εαυτό τους που δεν μας επιτρεπόταν ποτέ να κάνουμε»

Το Χόλιγουντ δεν ήταν καθόλου ευχάριστο περιβάλλον – σχεδόν ανασφαλές - για τις νεαρές αστέρες από την ίδρυσή του και η Christina Ricci έριξε φως στη δική της δυσάρεστη εμπειρία που αφορούσε μια σκηνή σεξ, μιλώντας σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο The View. Η σταρ του Yellowjackets - η οποία ξεκίνησε από παιδί σε έργα όπως το Casper και το The Addams Family - αποκάλυψε ότι κάποτε την απείλησαν με μήνυση επειδή αρνήθηκε να γυρίσει μια τολμηρή σκηνή «με έναν συγκεκριμένο τρόπο».

Η Ricci παίζει τον ρόλο της Misty Quigley στη σειρά Yellowjackets του Showtime, το οποίο ακολουθεί μια γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου που επέζησε από ένα αεροπορικό δυστύχημα τη δεκαετία του '90. Μιλώντας για τους ηθοποιούς που παίζουν τις νεότερες εκδοχές του καστ, η Ricci εξήγησε πώς είδε τη βιομηχανία του θεάματος να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου και να επιτρέπει ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για την επόμενη γενιά ηθοποιών.

«Είναι εκπληκτικό να βλέπεις ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να ανεχτούν καταστάσεις που έπρεπε να περάσουμε εμείς», είπε η Ricci. Μπορούν να πουν ότι δεν θέλουν να κάνουν μια σκηνή σεξ ή ότι δεν πρόκειται να εμφανισθούν γυμνοί. Μπορούν να θέσουν όρια στον εαυτό τους που δεν μας επιτρεπόταν ποτέ να κάνουμε. Κάποιος με απείλησε με μήνυση μια φορά γιατί δεν ήθελα να κάνω αυτή τη σεξουαλική σκηνή με συγκεκριμένο τρόπο».

Η συμπαρουσιάστρια του View, Joy Behar, απάντησε λέγοντας ότι φαίνεται να υπάρχουν περισσότερες σεξουαλικές σκηνές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση τώρα από ποτέ, αλλά η Ricci υποστήριξε ότι περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τη δουλειά και τις εταιρίες που δίνεται στους ηθοποιούς, έχει ως αποτελεσμα ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. «Τώρα που είναι περισσότερο της επιλογής τους αντί για κάτι που αναγκάζεσαι να κάνεις, τότε μπορείς να ασχοληθείς με τον ρόλο σου και να μάθεις πόσο σημαντικός είναι για την ιστορία. Νομίζω ότι όταν αφαιρείς τον έλεγχο από κάποιον σε κάτι τέτοιο, σε κάνει να μην θέλεις να το κάνεις ποτέ».


Παρακολουθήστε την πλήρη εμφάνιση της Ricci στο The View παρακάτω. Η 2η σεζόν των Yellowjackets κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαρτίου στο Showtime.