Ο «Harry Potter» ως τηλεοπτική σειρά της HBO

©Instagram
POP UP TEAM
/
5 Απριλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Έχει αναφερθεί ότι η Warner Bros. Discovery βρίσκεται σε συζητήσεις για την παραγωγή μιας νέας τηλεοπτικής μεταφοράς της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ της JK Rowling .

Σύμφωνα με το Bloomberg, κάθε σεζόν της σειράς θα βασίζεται σε μία από τις επτά κύριες συμμετοχές της Ρόουλινγκ στη σειρά Χάρι Πότερ, κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ένα franchise που εκτείνεται πολλά χρόνια για τον όμιλο ψυχαγωγίας.

Οι ανώνυμες πηγές του Bloomberg αναφέρουν ότι οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε σχετικά προκαταρκτικό στάδιο και η Rowling δεν έχει ακόμη υπογράψει. Ως μέρος της συμφωνίας, πιστεύεται ότι η Ρόουλινγκ θα είχε κάποιο επίπεδο συμμετοχής στη σειρά «για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει πιστή στο αρχικό της υλικό».

Η Warner Bros. Discovery ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια παρουσίαση για τους επενδυτές και το ευρύ κοινό την επόμενη εβδομάδα στις 12 Απριλίου. Η παρουσίαση θα κάνει προεπισκόπηση της νέας πλατφόρμας ροής – η οποία θα συμπτύξει το HBO Max και το Discovery+ σε ένα – μαζί με την επερχόμενη σειρά περιεχομένου ροής.

H Warner Bros είναι η εταιρεία παραγωγής της σειράς ταινιών Χάρι Πότερ, φέρνοντας τα βιβλία της Ρόουλινγκ στη μεγάλη οθόνη μεταξύ 2001 και 2011. Ξεκινώντας με τον Χάρι Πότερ και τη Φιλοσοφική Λίθο, υπήρχαν οκτώ κινηματογραφικές δόσεις στο εξαιρετικά επιτυχημένο franchise, ολοκληρώνοντας με τον Χάρι Ο Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου Μέρος 2. Μαζί, οι οκτώ ταινίες απέφεραν περίπου 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Έκτοτε, η Warner Bros. έχει κάνει παραγωγή και διανομή πολλαπλών spin-off ταινιών που βασίζονται στον κόσμο του Χάρι Πότερ : Fantastic Beasts and Where to Find Them του 2016, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald του 2018 και Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore του 2018.

Εκτός από τις ταινίες, η Warner Bros. Discovery έχει δημιουργήσει την παράσταση του Μπρόντγουεϊ «Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» και το βιντεοπαιχνλιδι «Hogwarts Legacy».

Τα τελευταία χρόνια, η Rowling έχει επίσης δημιουργήσει διαμάχες για τις απόψεις της για την κοινότητα των τρανσέξουαλ, έχοντας μοιραστεί πολλές δηλώσεις που καταδικάστηκαν ως τρανσφοβικές. Το 2020, ο σταρ του Χάρι Πότερ , Ντάνιελ Ράντκλιφ, έγραψε ένα δοκίμιο στο οποίο αμφισβήτησε τις απόψεις της Ρόουλινγκ, δηλώνοντας ότι «οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες» και «κάθε δήλωση για το αντίθετο διαγράφει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια των τρανσέξουαλ».

Ο Ρούπερτ Γκριντ και η Έμα Γουάτσον – που υποδύθηκαν τον Ρον Ουέσλι και την Ερμιόνη Γκρέιντζερ στις ταινίες, αντίστοιχα – έχουν επίσης μοιραστεί δημόσιες δηλώσεις αλληλεγγύης προς την τρανς κοινότητα τα τελευταία χρόνια.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved