10 υπέροχες ταινίες επιστημονικής φαντασίας από τη δεκαετία του 2010 που ίσως δεν έχετε δει

POP UP TEAM
/
17 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η δεκαετία του 2010 ήταν η δεκαετία που θα μπορούσε αναμφισβήτητα να είναι η αρχή του «The Future»: οι τεχνολογικές εξελίξεις εξασφάλισαν ένα κινητό τηλέφωνο σε κάθε τσέπη και μια οθόνη hi-def σε κάθε δωμάτιο. Ο κόσμος έγινε ένα στιγμιαίο παγκόσμιο δίκτυο που λειτουργεί 24/7 και είναι άμεσα προσβάσιμο από οποιονδήποτε έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ήταν η αρχή του επόμενου κεφαλαίου της ανθρώπινης ιστορίας.

Καθώς λειτουργεί, οι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας παίρνουν τις αγωνίες, τις ελπίδες και τους φόβους της εποχής τους και τις προβάλλουν σε εικασιακές πιθανότητες: τι θα γινόταν αν μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν εικονικό σύντροφο; Τι θα γινόταν αν μπορούσες να κάνεις τον εαυτό σου νεότερο; Τι θα γινόταν αν ο Σούπερμαν γινόταν ο κακός;

Οι ταινίες αυτής της λίστας δεν ήταν επιτυχίες – στην πραγματικότητα, ορισμένες από αυτές απορρίφθηκαν εντελώς από τους κριτικούς και το κοινό. Αλλά αυτές οι ταινίες είναι αντανακλάσεις του είδους των αγωνιών και των ανησυχιών που είχαν οι άνθρωποι σε εκείνη την ταραχώδη δεκαετία, καθώς η τεχνολογία έπλεξε ακόμη πιο κοντά στην πραγματικότητα, αφήνοντάς μας ως χρήστες και εξαρτήματα – και πώς αυτό μπορεί να μην είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τους ανθρώπους.

Αγγίζοντας τη θνησιμότητα, την τεχνοφοβία, την εταιρική ηγεμονία και μερικές φορές απλώς λέγοντας μια καλή ιστορία, εδώ είναι 10 υπέροχες ταινίες επιστημονικής φαντασίας του 2010 που μπορεί να έχετε χάσει, αλλά αξίζει να τις παρακολουθήσετε.

1. Auggie (2019)

2. Empathy, Inc (2019)

3. Brightburn (2019)

4. Realive (2017)

5. What Happened To Monday (2017)

6. Embers (2016)

7. Creative Control (2016)

8. Advantageous (2015)

9. The Institute (2017)

10. Metropia (2010)

 

Με πληροφορίες από Taste of Cinema 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved