Το αγαπημένο βιβλίο του John Malkovich

©Elena Ternovaja
BETH TSALIKI
/
28 Απριλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο ηθοποιός John Malkovich έκανε μια απίστευτη καριέρα, παίζοντας σε 70 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των The Killing Fields, Of Mice and Men, Con Air, Being John Malkovich, Burn After Reading και Juno. Έχει προταθεί για δύο Όσκαρ, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει ένα.

Ο Malkovich ξεκίνησε να ασχολείται αρχικά με το θέατρο, σπουδάζοντας στο αντίστοιχο τμήμα του κρατικού πανεπιστημίου του Ιλινόις. Ωστόσο, εγκατέλειψε τις σπουδές του για να μπει στο William Esper Studio.

Σε ηλικία 23 ετών, ο Malkovich εντάχθηκε στην Steppenwolf Theatre Company στο Σικάγο μαζί με την Joan Allen και τον Gary Sinise. Έπειτα, ακολούθησε μια εξαιρετική καριέρα.

Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Malkovich ανέφερε το αγαπημένο του βιβλίο…

«Είναι τόσα πολλά… αλλά θα διαλέξω το The Sound And The Fury του William Faulkner.

Το The Sound and the Fury εκδόθηκε το 1929, αλλά αρχικά δεν είχε επιτυχία. Δύο χρόνια αργότερα, ο Faulkner κυκλοφόρησε το έκτο μυθιστόρημά του, Sanctuary, το οποίο σε αντίθεση με το The Sound and the Fury γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στην πραγματικότητα, ο Faulkner έγραψε το Sanctuary για λόγους κέρδους. Ωστόσο η κυκλοφορία του ενίσχυσε τις και το προηγούμενο έργο του, το αγαπημένο του Malkovich, The Sound and the Fury.

Το «The Sound and the Fury» επικεντρώνεται στην οικογένεια Compson από τον Τζέφερσον του Μισισιπή, στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι Compsons είναι πρώην αριστοκράτες από τον αμερικανικό Νότο των οποίων η φήμη έχει πέσει στο περιθώριο. Το μυθιστόρημα μιλά για τον αγώνα της οικογένειας να συμβιβαστεί με τη νέα κατώτερη θέση της στην κοινωνία.

Ωστόσο, το μυθιστόρημα του Φώκνερ δεν είναι η μόνη λογοτεχνική αγάπη του Μάλκοβιτς. Όπως αναφέρει, είναι «τόσα πολλά» τα βιβλία που αγαπάει κι έτσι προσθέτει και το « Breakfast of Champions» (1970) του Kurt Vonnegut.

Ο Malkovich έδωσε τη φωνή του στην ηχητική  έκδοση του βιβλίου του Vonnegut. Ωστόσο, πρώτο στην καρδιά έρχεται το The Sound and the Fury του William Faulkner.

http://www.youtube.com/watch?v=8IfgQzDlO8k

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved