Η ταινία που τρόμαξε περισσότερο τον John Carpenter

©Nathan Hartley Maas
BETH TSALIKI
/
2 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Τζον Κάρπεντερ είναι πραγματικός δεξιοτέχνης του τρόμου. Δημιούργησε το franchise ταινιών Halloween με την εξαιρετική πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε το 1978.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 1982, όταν ο Carpenter προωθούσε το The Thing, ρωτήθηκε: «Τι σε φοβίζει περισσότερο σε μια ταινία;»

Ο Carpenter ονόμασε τότε την ταινία που του άφησε το πιο τρομακτικό σημάδι ως παιδί. «Η ταινία που με τρόμαξε περισσότερο», είπε, σφίγγοντας λίγο τα χέρια του, «ήταν μάλλον το It Came From Outer Space». Η ταινία κυκλοφόρησε το 1953 και μιλάει για έναν ερασιτέχνη αστρολόγο που εντοπίζει έναν μετεωρίτη που πλησιάζει προς τη Γη. Βρίσκει το σημείο της συντριβής του και ανακαλύπτει ένα τεράστιο εξωγήινο διαστημόπλοιο. Όμως, όταν τον βρίσκουν οι αρχές, τον αντιμετωπίζουν ως τρελό.

Θυμούμενος την πρώτη φορά που είδε την ταινία, ο Carpenter συνέχισε:

«Ήταν σε 3D. Ήμουν τεσσάρων ετών. Καθόμουν κοντά στην κινηματογραφική οθόνη και ο μετεωρίτης βγήκε από την οθόνη μπροστά στο πρόσωπό μου. Πήδηξα και έτρεξα προς τα πίσω και είπα, «Θεέ μου, τι ήταν αυτό;». Και έτρεξα πάλι κάτω».

Ωστόσο, όταν ο Carpenter ρωτήθηκε εάν η εμπειρία του It Came From Outer Space επηρέασε το προσωπικό του κινηματογραφικό στυλ, ο σκηνοθέτης είπε απλώς, «Μπα» και κούνησε το κεφάλι του, προκαλώντας φυσικά τα γέλια στον John Landis.

Από εκεί και πέρα, ο Carpenter συνέχισε τη συζήτηση για το The Thing, το οποίο βασίστηκε στη νουβέλα του 1938 του John W. Campbell Jr. «Who Goes There?». Είχε ήδη γίνει μια κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας το 1951 με τίτλο The Thing from Another World  και ο Carpenter κλήθηκε να σκηνοθετήσει το ριμέικ στα Universal Studios.

Όταν ο Landis ρώτησε χιουμοριστικά αν η ταινία του 1951 τρόμαξε τον Carpenter, ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε ότι όντως τον τρόμαξε πάρα πολύ, προσθέτοντας ότι πέταξε τα ποπ κορν από τον τρόμο του.

Όλοι βρίσκουμε στον κινηματογράφο κάτι που μας τρομάζει, ακόμη και ο «ατρόμητος» John Carpenter…

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved