Ο Arnold Schwarzenegger πίστευε ότι η ατάκα «I’ll Be Back» ήταν ανόητη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
18 Μαΐου, 2023

Οι ταινίες Terminator είναι ένα από τα μεγαλύτερα franchise δράσης όλων των εποχών και η κλασσική πια ατάκα του Arnold Schwarzenegger«I’ll be back» σχεδόν εξασφάλισε ότι ο αυστριακής καταγωγής ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε σε όσα spinoffs και sequels ήθελε. Παρόλα αυτά, ο 75χρονος σήμερα ηθοποιός χρειάστηκε λίγο χρόνο για να δεχτεί την εμβληματική του φράση, την οποία αρχικά θεώρησε ότι ακουγόταν «ανόητη».

Ανατρέχοντας στο franchise σε μια νέα συνέντευξη στο Hollywood Reporter, ο Αυστριακός body builder που έγινε ηθοποιός και κυβερνήτης της Καλιφόρνια αποκάλυψε την διαφωνία που είχε με τον σκηνοθέτη του Terminator 2, James Cameron για την φράση επειδή δεν αισθανόταν άνετα λόγω της προφοράς του να πει το «I’ll». «Νομίζω ότι ακούγεται πιο δυνατό αν έλεγα, I will be back», θυμάται ο Schwarzenegger. «Ο Cameron είπε: Έγινες σεναριογράφος τώρα; Είναι μόνο μια λέξη. Μη μου λες πώς να γράφω και δεν θα σου πως πώς να παίξεις».

Ο Cameron συνέχισε, «Arnold, νομίζεις ότι η φράση ακούγεται περίεργη. Δεν ισχύει. Αυτό που το κάνει υπέροχο είναι ότι ακούγεσαι διαφορετικός από εμένα ή οποιονδήποτε άλλον. Αυτό είναι που το κάνει να λειτουργεί. Οπότε, πες το 10 φορές. Πες το με διαφορετικούς τρόπους. Θα συνεχίσω να τραβάω με την κάμερα. Μετά θα διαλέξουμε ένα».

Φυσικά, μετά την επιτυχία του Terminator 2, ο Schwarzenegger αποδέχτηκε τη φράση του. «Ήμουν στο Central Park όταν βγήκε η ταινία. Ήρθε ένας τύπος και μου ζήτησε να πω την ατάκα», θυμάται. «Ακόμα και σήμερα μου συμβαίνει. Πριν από λίγες μέρες, έκανα σκι στο Άσπεν και ο θυρωρός έρχεται και μου ζήτησε να πω την ατάκα. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε και κάπως έτσι κατέληξε. Είναι τρελό. Δεν θέλω να φανώ περίεργος και δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου με τις ταινίες μου ή να χρησιμοποιήσω μια φράση από αυτές. Ακόμα και ο Clint Eastwood κρατάει τα ρούχα από τις ταινίες του και μόνο αυτά φοράει. Γιατί λοιπόν να ανησυχώ για τη χρήση μιας φράσης»;

Ο Schwarzenegger είναι ευγνώμων για το Terminator και την επιτυχία του, αλλά μην περιμένετε να επαναλάβει τον ρόλο σύντομα. «Το franchise δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά εγώ τελείωσα», είπε. «Έλαβα το μήνυμα δυνατά και ξεκάθαρα ότι ο κόσμος θέλει να προχωρήσει με διαφορετικό θέμα όταν πρόκειται για τον Terminator. Κάποιος πρέπει να σκεφτεί μια υπέροχη ιδέα. Ο Terminator ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την επιτυχία μου και πάντα θα το βλέπω με πολύ αγάπη. Οι τρεις πρώτες ταινίες ήταν υπέροχες. Στην τέταρτη ταινία, Salvation δεν έπαιξα επειδή ήμουν κυβερνήτης. Στη πέμπτη, Genisys και στην έκτη, Dark Fate δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ιστορία. Το ξέραμε εκ των προτέρων, διότι πολύ απλά δεν ήταν καλά γραμμένα».

 

http://www.youtube.com/watch?v=qaUihqvqPNk&t=27s

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved