Ο Gary Oldman αποκαλύπτει τη μοναδική του ταινία που «δεν αντέχει να βλέπει»

Wikimedia Commons / Sam
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
2 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Καθώς η δεκαετία του 1990 απογειωνόταν, ο Gary Oldman έγινε ένας από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς της γενιάς του. Από τις εμφανίσεις του σε ταινίες όπως Sid and Nancy, JFK και Leon, ο Oldman δεν καθιερώθηκε μόνο ως ένας λαμπρός ηθοποιός χαρακτήρων, αλλά και ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σινεμά σε μερικά από τα πιο παλαβά σενάρια που μπορούσε κανείς να φανταστεί. Και ο πιο περίεργος ρόλος που έχει παίξει ποτέ, ήταν αυτός του κακού Zorg στην τανία The Fifth Element του 1997 σε σκηνοθεσία Luc Besson.

Παίζοντας το ρόλο του Zorg, ο Oldman φαίνεται να περιέλαβε στην ερμηνεία του κάθε τρελό κακό που μπορούσε να φανταστεί και όπως το συνηθίζει έδωσε το 100% των προσπαθειών του χαρίζοντας μας αξέχαστες στιγμές και ατάκες. Παρ΄όλα αυτά, ο Oldman δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο Playboy το 2014 για την ταινία, δήλωσε ότι «δεν την αντέχει όποτε προβάλλεται». Ο κόσμος του κινηματογράφου είναι εξίσου διχασμένος, με την ταινία να είναι υποψήφια για τα βραβεία Stinkers Bad Movie στις κατηγορίες «Χειρότερη Σκηνοθεσία» και «Χειρότερη Ταινία», αλλά ταυτόχρονα επικροτήθηκε για τα κουστούμια της και κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ «Καλύτερων Ηχητικών Εφέ».

Μετά την κυκλοφορία της ταινίας, ο Gary Oldman ομολόγησε γιατί ανέλαβε αρχικά τον ρόλο, λέγοντα ότι το έκανε ως χάρη σε έναν φίλο του: «Μόλις είχα ολοκληρώσει την ταινία Nil by Mouth και ο Luc Besson ήταν ένας από τους παραγωγούς. Με βοήθησε να την χρηματοδοτήσω και αργότερα με τηλεφώνησε, λέγοντας ότι με χρειάζεται στο νέο του project. Δεν είχα διαβάσει καν το σενάριο και είπα αμέσως ναι».

Από την άλλη, ο ρόλος του ως Jean-Baptiste Emanuel Zorg ήταν ένα μόνο μελανό σημείο στην υπόλοιπη καριέρα του Oldman. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Gary Oldman εμφανίσθηκε σε μερικές από τις ταινίες του Harry Potter ως Sirius Black, ενώ αργότερα υποδύθηκε τον αστυνομικό Jim Gordon στις ταινίες Batman του Christopher Nolan.

Ο Gary Oldman επίσης δεν φοβήθηκε να επιστρέψει στην πιο τολμηρή πλευρά του Χόλιγουντ, παίζοντας τον Winston Churchill στο Darkest Hour και στοχεύοντας να συνεργαστεί ξανά με τον Christopher Nolan στην τελευταία του ταινία Oppenheimer.

http://www.youtube.com/watch?v=KXwqUMkXFiI

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved