Το ριμέικ της ταινίας «Metropolis» ακυρώθηκε λόγω απεργίας των σεναριογράφων

©ΑΠΕ-ΜΠΕ
POP UP TEAM
/
22 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το ριμέικ του Apple TV+ της κλασικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Metropolis» του 1927 του Φριτζ Λανγκ ακυρώθηκε.

Το μεγάλο πρότζεκτ ήταν στο στάδιο της προπαραγωγής στη Μελβούρνη, όταν η Universal Studio Group του NBCUniversal ανακοίνωσε ότι η σειρά οκτώ επεισοδίων δεν θα προχωρήσει.

Η ακύρωση οφείλεται στην απεργία των σεναριογράφων στις ΗΠΑ, καθώς τα προσχέδια των σεναρίων δεν είχαν ολοκληρωθεί, όταν τον Μάιο ανακοινώθηκε ότι τα μέλη του Αμερικανικού Σωματείου Σεναριογράφων (Writers Guild of America) αρχίζουν κινητοποιήσεις λόγω της μείωσης των αποδοχών τους.

Για τη σκηνοθεσία της σειράς επιλέχθηκε ο Σαμ Έσμαϊλ και οι Μπριάνα Μίντλετον και Λίντι Μπουθ θα είχαν κεντρικούς ρόλους. Το κόστος της είχε υπολογιστεί ότι θα έφθανε τα 188 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian».

Η ταινία «Metropolis» που θεωρείται από πολλούς κριτικούς ως μια από τις σημαντικότερες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, πραγματεύεται θέματα όπως η ταξική σύγκρουση, η εκβιομηχάνιση και οι κίνδυνοι της μηχανοποιημένης νεωτερικότητας.

Η σειρά θα γυριζόταν τα στούντιο Docklands της Μελβούρνης με χρηματοδοτικά κίνητρα από την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved