Κλάπηκαν γλυπτά από το κινηματογραφικό πλατό της ταινίας «Beetlejuice 2»

©ΑΠΕ-ΜΠΕ
POP UP TEAM
/
26 Ιουλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ανάμεσα σε εγκλημάτα τέχνης η κλοπή ενός εξαιρετικά αναγνωρίσιμου γλυπτού από το κινηματογραφικό πλατό πολυαναμενόμενης συνέχειας ταινίας φαίνεται άσκοπη. Αυτό συνέβη πρόσφατα με ένα από τα αφηρημένα έργα τέχνης από το σκηνικό της ταινίας «Beetlejuice 2» του Τιμ Μπάρτον.

Η αστυνομία του Βερμόντ στις ΗΠΑ ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για την εξιχνίαση δύο εγκλημάτων στα γυρίσματα της ταινίας, στην Ανατολική Κόρινθο, στην ίδια τοποθεσία, όπου γυρίστηκε η πρώτη ταινία.

Το πρώτο περιστατικό ήταν η κλοπή ενός μεγάλου φανοστάτη «με μια χαρακτηριστική διακόσμηση κολοκύθας» στις 14 Ιουλίου. Σύμφωνα με το Caledonian Record, ο φανοστάτης αφαιρέθηκε από τη βάση του, δέθηκε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, καλύφθηκε με μουσαμά και στη συνέχεια απομακρύνθηκε γρήγορα.

Το απόγευμα της 17ης Ιουλίου υπεύθυνοι της παραγωγής της ταινίας ενημέρωσαν την αστυνομία του Βερμόντ ότι κάποιος είχε κλέψει «ένα μεγάλο γλυπτό αφηρημένης τέχνης» βάρους περίπου 150 κιλών από την περιοχή του νεκροταφείου.

«Το όχημα των δραστών ήταν σταθμευμένο κοντά στο νεκροταφείο και περπάτησαν κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το γλυπτό, αλλά δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες» είπε στο VTDigger ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερμόντ Άνταμ Σίλβερμαν.

Η πολιτειακή αστυνομία δημοσίευσε δύο φωτογραφίες του γλυπτού στο Twitter και στο Facebook. Είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από την πρώτη ταινία «Beetlejuice» του 1988. Το μεγάλο γλυπτό πέφτει σε ένα παράθυρο κατά τη μεταφορά του και αργότερα ζωντανεύει τρομοκρατώντας τους πρωταγωνιστές.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved