Ο Baz Luhrmann θα είναι ο πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ της Ερυθράς Θάλασσας

©ΑΠΕ-ΜΠΕ
POP UP TEAM
/
26 Σεπτεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Μπαζ Λούρμαν θα είναι επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ερυθράς Θάλασσας στη Σαουδική Αραβία.

Η εκδήλωση, η οποία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς σε κορυφαίο Φεστιβάλ και αγορά στην περιοχή και σε βασικό μοχλό στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να οικοδομήσει μια βιομηχανία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών θα διεξαχθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου στη Τζέντα, στην ανατολική ακτή της Ερυθράς Θάλασσας.

http://www.youtube.com/watch?v=wBDLRvjHVOY

Ο Μπαζ Λούρμαν, ο οποίος έχει συνδεθεί με το παγκόσμιο κοινό χάρη σε ταινίες με γνωστά σάουντρακ, όπως «Moulin Rouge!», «The Great Gatsby» και το πιο πρόσφατο βιογραφικό φιλμ «Elvis», θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ που θα απονείμει βραβεία σε δημιουργούς κινηματογραφικών έργων από την αραβική περιοχή, την Ασία και την Αφρική που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

http://www.youtube.com/watch?v=2PpgPxjzbkA

Καθώς ετοιμάζουμε για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον θρυλικό βραβευμένο σκηνοθέτη, Μπαζ Λούρμαν ως επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Red Sea fest, Μοχάμεντ αλ Τούρκι, σύμφωνα με το Variety. Επαίνεσε δε τον Αυστραλό σκηνοθέτη ως «πρωτοπόρο της ποπ κουλτούρας με απίστευτη ευελιξία σε όλα τα δημιουργικά πεδία».

http://www.youtube.com/watch?v=rARN6agiW7o

Ο Μπαζ Λούρμαν σχολίασε: «Ως παιδί στο σινεμά της περιοχής, στο οποίο πηγαίναμε κοντά στη μικροσκοπική επαρχιακή πόλη, όπου μεγάλωσα με γοήτευαν τα ισχυρά ιστορικά και φυσικά τοπία του “Λόρενς της Αραβίας”. Από τότε, έχω ένα διαρκές πάθος για τον αραβικό κόσμο, αλλά μετά την επίσκεψή μου στη Σαουδική Αραβία, ένιωσα αληθινά να εμπνέομαι από τα αξιόλογα νεαρά ταλέντα κινηματογραφικής παραγωγής που αναδύονται σε όλη την περιοχή και να βλέπω πώς προσελκύουν τώρα την προσοχή της παγκόσμιας κινηματογραφικής κοινότητας».

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved