Βλέποντας το «The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών»

©Instagram/bustamlinus
BETH TSALIKI
/
20 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών αποτελεί το prequel των τεσσάρων ταινιών Hunger Games.

Υπόθεση 
Ο Κοριολάνους Σνόου (Tom Blyth), ο οποίος είναι ο μελλοντικός πρόεδρος των «Αγώνων Πείνας», γίνεται ο μέντορας ενός από τους «φόρους» που επιλέχθηκαν για να μονομαχήσουν στην αρένα. Πρόκειται για την Λούσι Γκρέι Μπερντ (Rachel Zegler) από την  Περιοχή 12, η οποία γοητεύει τον Κοριολάνους κι εκείνος με τη σειρά του θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει στους αγώνες.

Στην αρχή και μέχρι τη μέση της ταινίας, παρ’ όλη τη δράση που κάποιες φορές σε ξεβολεύει από τη θέση σου και σε κάνει στιγμιαία να αναρωτιέσαι, «όπα, τελικά θα γίνει αυτό, ή μήπως όχι;», τα πράγματα κινούνται χλιαρά.

Από τη μέση της ταινίας, που ως σκηνικό πλέον έχουμε την Περιοχή 12 (δηλαδή βρισκόμαστε μετά τους αγώνες), πιστεύεις ότι σε αυτό το σημείο η ταινία θα τελειώσει και μάλιστα με έναν κοινότοπο αμερικάνικο τρόπο. Ωστόσο, βρισκόμαστε σχεδόν στην αρχή του τέλους και εκεί είναι που αρχίζει να φουντώνει το ενδιαφέρον. Είναι το σημείο που η πλοκή αρχίζει να γίνεται απρόβλεπτη. 

Η ανατροπή της ανατροπής διαδέχεται η μία την άλλη. Και όντως νιώθεις ότι πλέον η ταινία κινείται στο ρεαλιστικό πλαίσιο ενός δυστοπικού έργου.

Θίγονται οι έννοιες εμπιστοσύνη – αγάπη, τάξη, το ερώτημα του κατα πόσο γεννιόμαστε αγνοί (ή και όχι). Εννοείται, η έννοια της «επιβίωσης» καθώς απαντάται και το πιο βασικό ερώτημα, «Γιατί γίνονται οι Αγώνες Πείνας;»

 

Καθώς έρχεται το τέλος, συνειδητοποιείς ότι το έργο, για να αποτελεί το prequel των ταινιών «Hunger Games», είναι λογικό να έχει μια πιο γκρίζα κατάληξη. Κάτι που μπορεί να ξεχάσεις λόγω του ειδυλλίου του Κοριολάνους με τη Λούσι Γκρέι.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες και αξιοσημείωτες οι μεταβολές του χαρακτήρα του Κοριολάνους (και αυτό διακρίνεται στο βλέμμα του στο κάθε κεφάλαιο της ταινίας) καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα των καταστάσεων.

Μετά από την ταινία, όντως αισθάνεσαι πως ο Tom Blyth είναι ο ιδανικός για αυτόν τον ρόλο.

 http://www.youtube.com/watch?v=RDE6Uz73A7g

 

Σκηνοθεσία: Francis Lawrence

Πρωταγωνιστούν: Tom Blyth, Rachel Zegler, Viola Davis, Hunter Schafer

Μουσική: James Newton Howard

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved