Σαν σήμερα γεννήθηκε η Ζωή Λάσκαρη – Το αφιέρωμα της Finos Film

©Instagram/zoe_laskari
POP UP TEAM
/
12 Δεκεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Σαν σήμερα, στις 12 Δεκεμβρίου του 1944, γεννήθηκε η Ζωή Λάσκαρη, μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Έφυγε από τη ζωή στις 18 Αυγούστου του 2017, από καρδιακή ανακοπή. ‘Ηταν 73 ετών. 

Γεννήθηκε ως Ζωή Κουρούκλη και άλλαξε το επίθετό της, όταν ξεκίνησε την καριέρα της, για να μην την συγχέουν με την πρώτη της ξαδέλφη Ζωή Κουρούκλη που τότε ήταν γνωστή τραγουδίστρια. Μάλιστα το επίθετο “Λάσκαρη” το είχε επιλέξει ο Γιάννης Δαλιανίδης.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», σε ηλικία μόλις 15 ετών. Έγινε ευρέως γνωστή πρωταγωνιστώντας στην επιτυχημένη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Ο Κατήφορος» το 1961. Συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Νίκος Κούρκουλος και ο Αλέκος Αλεξανδράκης.

Υπήρξε παντρεμένη με τον Πέτρο Κουτουμάνο από το 1967 έως το 1971 και απέκτησαν μαζί ένα παιδί την Μάρθα Κουτουμάνου. Το 1976 παντρεύτηκε τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη την Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου.

Η Finos Film, με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων της δημιούργησε ένα αφιερωματικό βίντεο το οποίο και ανέβασε στα προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο-αφιέρωμα, η Finos Film παρουσιάζει στιγμιότυπα από τις ταινίες «Νόμος 4000», «Ιστορία μιας Ζωής» και «Ίλιγγος», στις οποίες πρωταγωνίστησε η Ζωή Λάσκαρη και παραθέτει κάποια λόγια της ηθοποιού:

«Νιώθω πως έκανα τα πράγματα που ήθελα. Ποτέ δεν παρασύρθηκα από τις απαιτήσεις του κοινού. Έκανα ρόλους που λάτρεψα, που σεβάστηκα, που κόπιασα και βασανίστηκα πολύ μαζί τους». 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved