10 διαφορετικά Sci-fi φιλμ των 00s που ίσως αξίζει να δούμε

POP UP TEAM
/
2 Ιουλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η αυγή της χιλιετίας οδήγησε σε μια μεγάλη συγκομιδή ταινιών επιστημονικής φαντασίας: με τη συντριπτική επιτυχία του The Matrix, το είδος αναβίωσε στη λαϊκή κουλτούρα με μια νέα αίσθηση σκοπού: να δημιουργήσει ιστορίες πραγματικότητας για το κοινό που είναι έτοιμο να λάβει τους. Η εκκολαπτόμενη άνοδος του Διαδικτύου στη δεκαετία του 1990 είχε γίνει από τότε ένα de facto μέρος της δυτικής κουλτούρας και μια νέα γενιά πολιτών με γνώσεις τεχνολογίας έψαχνε να δει τι κερδοσκοπική φαντασία θα μπορούσε να περιστραφεί από την ψηφιακή εποχή.

Εν τω μεταξύ, η εξοικείωση του είδους είδε επίσης μια εμβάθυνση της κατανόησης του κοινού για την ιστορία της επιστημονικής φαντασίας στον κινηματογράφο, η οποία γέννησε παρωδίες και ενημερώσεις σε κλασικά τροπάρια του είδους.

Ως εκ τούτου, η επιστημονική φαντασία εισήλθε για άλλη μια φορά στο mainstream και έκτοτε έχει γίνει βασικός πυλώνας στα κινηματογραφικά σπίτια σε όλη τη χώρα. Ίσως διασχίζοντας τον αντιληπτό στόχο του «The Future» το 2000, ο κινηματογραφικός πληθυσμός ήλπιζε να ρίξει μια ματιά στο τι μπορεί να συμβεί στη νέα τεχνολογική εποχή μας.

Αν και δεν είναι όλες οι ταινίες αυτής της λίστας προνοητικές (μερικές βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε προηγούμενες νύξεις για το είδος, ενώ άλλες ήταν απλά σε θέση να δημιουργηθούν χάρη στις νέες τεχνολογίες), πολλές κάνουν ένα βήμα μπροστά σε αυτό που λειτουργεί η επιστημονική φαντασία όπως στο Western Πολιτισμός.

Είτε πρόκειται για κοινωνικό σχολιασμό, πλαστή φιλοσοφία ή απλώς ψυχαγωγία, αυτά είναι κάποια από τα διαμάντια του είδους που μπορεί να μην έχετε δει από την πρώτη δεκαετία αυτού του νεαρού αιώνα.

 1. The Lost Skeleton of Cadavra – 2001

2. One Point O – 2004 

http://youtu.be/8nRspGdAYPE 

3. The Final Cut – 2004

http://youtu.be/EM5MzCAZ3OY 

4. A Scanner Darkly – 2006

5. The Wild Blue Yonder – 2005

6. Paprika – 2006

7. Flatland: The Film – 2007

8. Timecrimes – 2007

http://youtu.be/3XuWoe9NSic 

9. The Man From Earth – 2007

http://youtu.be/l0thQ4UHPB0

10. The Box – 2009

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved