10 Ταινίες γύρω από την μουσική από το 2000 μέχρι σήμερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΥΓΡΗΣ
/
16 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Θα μπορούσαν να είναι αρκετές ακόμη ταινίες στην παρακάτω λίστα.. εμείς όμως επιλέξαμε τις 10 παρακάτω, βιογραφικές και μη, ταινίες γύρω από την μουσική από το 2000 μέχρι σήμερα..  

High Fidelity (2000) 

Ο ιδιοκτήτης ενός δισκοπωλείου διηγείται 5 από τους χωρισμούς του, μαζί με τον τελευταίο και πιο πρόσφατο που διανύει ενώ αναπολεί τους παλιούς.. Πρωταγωνιστούν, John Cusack, Iben Hjejle και Todd Louiso. 

Almost Famous (2000)

Σε ένα αγόρι 16 χρονών δίνεται η ευκαιρία να γράψει ένα κομμάτι στο μουσικό περιοδικό Rolling Stone για μία ανερχόμενη ροκ μπάντα ακολουθώντας τους στις συναυλίες τους.. Πρωταγωνιστούν, Billy Crudup, Patrick Fugit, και Kate Hudson. 

http://youtu.be/qk0XnyrENrE 

8 Mile (2002)

Ένας νεαρός ράπερ αγωνίζεται για μία θεση στην ραπ σκηνή αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα προβλήματα της ζωής.. Πρωταγωνιστούν,  Eminem, Brittany Murphy και Kim Basinger. 

The School of Rock (2003)

Ο Dewey Finn θέλει να γίνει ένας πετυχημένος ροκ σταρ και κάνει τα πάντα ώστε να το πετύχει.. Στην αναζήτηση χρημάτων για τον σκοπό του δουλεύει ώς αναπληρωτής καθηγητής προσπαθώντας να μετατρέψει την τάξη του σε ροκ μπάντα.. Πρωταγωνιστούν, Jack Black, Mike White και Joan Cusack. 

Walking the Line (2005) 

Ένα χρονικό της ζωής του θρύλου της Country Johnny Cash, από μια φάρμα στο Arkansas μέχρι τις ένδοξες ημέρες του στην Sun Records στο Memphis της Αμερικής παρέα με τους Elvis Presley, Jerry Lee Lewis και Carl Perkins. Πρωταγωνιστούν, Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon και Ginnifer Goodwin 

Control (2007)

Η ζωή του τραγουδιστή των Joy Division, Ian Curtis όπου τα προσωπικά του προβλήματα τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Πρωταγωνιστούν, Sam Riley, Samantha Morton και Craig Parkinson

Nick and Norah’s Infinite Playlist (2008) 

Μια ιστορία αγάπης γύρω από ένα σχολικό συγκρότημα όπου όλα διαδραματίζονται γύρω από τις προτιμήσεις του ζευγαριού στην μουσική. Πρωταγωνιστούν, Michael Cera, Kat Dennings, και Aaron Yoo 

http://youtu.be/YNzzCN4dVFA

The Boat That Rocked (2009)

Μία μουσική κωμωδία γύρω από έναν πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό στην βόρεια θάλασσα της Αγγλίας στις αρχές της δεκαετίας του 60′. Πρωταγωνιστούν, Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy και Nick Frost. 

Nowhere Boy (2009) 

Ένα χρονικό από τα πρώτα 5 χρόνια της καριέρας του John Lennon, περνόντας τα χρόνια της εφηβείας του μαζί με την Θεία του mimi η οποία τον μεγάλωσε αφού η μητέρα του Julia ήταν απών. Πρωταγωνιστούν, Aaron Taylor-Johnson, Kristin Scott Thomas και Anne-Marie Duff.

The Runaways (2010)

Η ιστορία της μπάντας των έφηβων κοριτσιών Runaways στην δεκαετία του 70′. Πρωταγωνιστούν, Kristen Stewart, Dakota Fanning και Michael Shannon.

http://youtu.be/uHpEJ749TRM 

 

+ 1 θα συμπληρώναμε το Inside Liewyn Davis το οποίο είδαμε μέσα στο 2013 

Inside Llewyn Davis (2013)

Μια εβδομάδα από την ζωή  ένος νέου τραγουδιστή της folk μουσικής το 1964 στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης. Πρωταγωνιστούν, Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman και justin timberlake 

 

+ Άλλο 1

Bohemian Rhapsody (2018)

Το Bohemian Rhapsody είναι βρετανική-αμερικανική ταινία του 2018 σε σκηνοθεσία του Μπράιαν Σίνγκερ και σενάριο του Άντονι ΜακΚάρτεν. Αναφέρεται στο ροκ μουσικό συγκρότημα Queen και επικεντρώνεται στον τραγουδιστή τους, Φρέντι Μέρκιουρι, τον οποίο ενσαρκώνει ο Ράμι Μάλεκ

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved